КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 256
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Пропуснах да напиша, че проблема с тавите е от външната страна.
Почернели и на петна, а от вътре са си чисти.
Фло, освен като ходите на село да ми купиш 2 опаковки Зебра. Ще си платя с лихва и такса доставка.

# 286
Айша, този ,Flash е гръцки препарат.
Продава се във всеки магазин за миещи и перилни препарати.
В оранжева опаковка е.
Много агресивен към ръцете.Трябват ръкавички.

Сега открих един в шкафа,но пише за фаянс.
А моята свекърва с това същото мие тавите отвън🤔
Ще я питам

# 287
  • София
Здравейте.
 Ходих до общината да плащам данък. Разходка покрай езерото. Купих прах за пране и препарати от магазинче.
Резервирах маса за 10 плюс девойки. Така че ви очаквам в петък.Поръчала съм хубаво време.
P.S.
  Кьорав карти не играе. Оправих си грешките, ама с тази изтрита клавиатура....

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 18:27 от Шпунц

# 288
Привет и от мен!
                        Айша, ще ти донеса руски препарат за това,което искаш да почистиш.Страхотен е с активен въглен. Имам кафеварка от кубинските и то от най-първите ,сигурно е на 40 и няколко години  и беше черна като негърче,бакелитовите части отдавна са сдали багажа ,но си обичам кафето от нея и я ползвам.Вчера ММ ми я показа и на очите си не можах да повярвам....блестяща.Има и за радиаторите ти подходящ и се надявам да пристигна на срещата на 5-ти и ще ти обясня подробно.
                        Флооо, носи ми книжката на срещата.Видях,че 204 спира на спирка "станция Дружба" на метрото и от там 5-10 мин до езерото.Така,че ще се пробвам.

# 289
  • София
Върнах се от разходката в Метро. Да, напомпали са цените. Сигурно в чест на Коронавируса. Едва ли имаше в магазина повече от 30 човека. Всичко измих, прибрах по шкафовете, сега почивка и разговор с вас.
АЙША и за мен ще си купувам Зебра, та няма да забравя и за теб да взема. Не познавам препарата който ДИДИА препоръчва. Ето инфо и от ГЪБКАТА. Нищо не пречи да се пробват.
ДИДИА, предвидливо снощи помолих сина ми и той ми донесе книжката. Така че, споко. В мен е. Дано да можеш да дойдеш.
ШПУНЦИ, слънцето специално за нас ще грее в петък. Simple Smile
Хайде чао, сега ще си пусна някоя руска комедия. Simple Smile

# 290
  • София
Аз пък ходих на гости на приятелка, която закла прасето вчера. Бях си поръчала джоланче, ребърца и месце от бут. Колкото сме месоядни с ММ ще си имаме месо до новата година.
Така е на село - месце , свинско, пилешко, заешко...ама знаеш с какво е хранено и третирано. Яйцата са с оранжев жълтък и вкусниии.  Приятелката ми има и козички, та си похапваме и козе сиренце, чат-пат и ярешко, което никога преди не бях яла.
Всичкото това разбира се не е безвъзмездно, но безплатен обяд няма.

# 291
Yellow HeartTwo HeartsNature High BrightnessЕхо! Никой ли още не се е събудил? Хайде, ставайте, момичета! Карантина не останаааа! Както викат войничетата "Служба не останаааа!....."
Аз се готвя за поредния урок по български. Яне, накрая се оказа колко неизбежен е твоят съвет - да се научи първо за сложните изречения. А пишман-даскал баба Здравка - от главата за краката.
Днес - бачкане.
Утре - кеф!
Two Hearts Blue Heart Green Heart Purple Heart Two Hearts
Това са нашите сърчица, дето бият едно до друго, в такт.
Клечкееее... Gift Heart Kiss

# 292
  • София
Привет, красТавички! Wink , привет дрЪжки! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ЗДРАВЧЕ, ей ме на! "Говоря" си с вас вече от половин час, но забавих публикуването, че ми се обадиха внучките и ти ме изпревари на последната права.
Щях да ви приветствам с добро утро, но никак не върви. Ще решите, че съм се чалнала. Ами не. Който нощес чете до 3 часа, после спи до 12. Пенсионерска работа. Изпих си кафето, че и обядвахме с гаджето. Сега да ви нагледам и после ще започвам с набелязаното по план. Имам за гладене няколко покривки и салфетки, няколко копчета да зашия и после се отдавам на интелектуален труд. Wink От няколко дни започнах да си възстановявам испанския. Не че съм се засилила да вървя натам, но знае ли човек...Най-вече го правя, за да не оставям мозъка ми да лентяйства. Тези дни участвах в едно виртуално обучение по психология и лекторът изнесе много полезна лекция - Как да направим мозъка си по-умен. Ако ви е интересно, мога да ви споделя.
ХУЛИ, убавиня си е да живееш на село. Към всичките благини които изброяваш, като прибавиш чистия въздух, тишината и спокойствието и ето ти пълната картина на живота в рая! Така си го представям. Simple Smile
Не знам как е при вас, но при мен слънце грее. Ще има вит.Д. Дано утре да е хубаво, в унисон с нашето настроение от предстоящата среща - втора за сезона след карантината. Браво на нас - кипи оживен организационен живот!
Хайде, за сега чао! По-късно пак. Simple Smile

# 293
Флоранс, защо в нашите редички не направиш курс "Как да направим мозъка си по-умен". Аз съм първа.

# 294
Буря с градушка гръмна нета ни ,изгоряха доста устройства по диреците и сървара оправят още ,та зачезнах, дано се оправи ,че  и децата се обадиха да ме проверят.Трудно влизам  и минути ми трябват да чета ,скролвам и пиша.
Срещайте се ,това е най-хубавото ,до общуваш на живо.

# 295
Борянчице,то нета е ясен,а има ли поражения по градината?
Гледах във фейса снимки от село Плененско,но не запомних името (Фло, давай уроците!)с много градушка.Всичко бяло Ужас.
Да пази този от горе!

Фло,ти ще гладиш,а аз след като събрах предостатъчна вит.Д се прибрах в къщи и се захванах с една неблагодарна работа -гардероПи.
Дрехите са на ММ -работни,якета,пангалони дебели,шуби,непромокаеми,ловни и т.н.
Прибирам в чували и надписвам.
Той ги носи на един таван.
Обачеее,първо ги проверява да не би случайно да изхвърля някоя скъпоценност.🤐🤔
Ама нали съм умна събрах две,три големи торби за хвърляне и ги прибрах.При първа възможност т.е.,когато не е в къщи ще ги засиля на сметището.
Затрупваме се с боклуци и това е.

Сега мисля да полегна,а след кафето ще я мисля каква да прявя.

Яне, подействаха ли новите илачи?

Айша,питах свеки и ми каза,че най-добре тавите се измиват със сода каустик 😯😯.И с препарата била пробвала,но не била доволна .

Хайде до после!

# 296
  • София
Изпълних си за днес набелязаното. Докато учих думички събирах вит. Д на терасата - 2Х1. Simple Smile
ГЪБКЕ, провокира ме написаното от теб, та да се включа и аз по темата. Гаджето има бая ризи - болшинството маркови, хубави, запазени. Е да, но са му малки вече (болшинството № 41/42) и ето ти проблем. Пазих ги до сега, с идеята, че може да отслабне, е да, ама не. Да ми е жив и здрав и такъв си го харесвам.(размер 44/45. За ризите става въпрос. Wink )  Когато брат ми си отиде, рускинята сама ме попита има ли излишни ризи - ами те всичките вече бяха излишни. Изпрах и изгладих над 30 ризи, тениски, отделно кадифени панталони, дънки, пуловери и жилетки. Добре, че имам приятелка в пощите, та изпратихме всичко това. Хората доволни и благодарни. Сега мисля пак да ги питам. Ако ги искат - добре, ако ли не, една приятелка ме посъветва да ги занеса в белите контейнери на БЧК. Май така ще направя. Това са около 20 ризи.
БОРЯНЧИЦЕ, хубаво направи, че се обади. Вече те мислех и щях да те издирвам. Дано са по-бързи техниците и се справят с проблема. Hug Виж като изчезнеш и после се появиш, как ти се радвам. Simple Smile
ЗДРАВЧЕ, няма проблем. Не сте рекли, не съм започнала да пиша това, което научих от психолога. За мен беше интересно и полезно. Давайте да ги управляваме тези наши мозъци, докато все още ги имаме в наличност. Wink
Сега отивам да слагам вечерята, че нещо рано огладняхме. Гаджето обикаля като котарак около кухнята. А гладен мъж, лоша работа. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ако ми остане време тази вечер ще напиша това което знам, та да го знаете и вие.

# 297
Хей! Купонадждийките! Весело да си изкарате!
Аз съм на работа. От 26-ти започнахме. Децата са малко, но пък сме точно по предписанията.
Воним на дезинфектанти, мием ръце през час, мед.сестрата ни мери температура ката ден....Сигурно в много малко инфекциозни отделения спазват такава хигиена, като при нас Angry Остава да ни дават по едно шуле водка сутрин, та да се обеззаразяваме вътрешно и всичко ще е на шест!!!!!!
Маската, обаче, лично аз я държа под ръка за евентуална проверка, че ме е страх да не ми бръкнат в джоба. Иначе въобще не я слагам.
Сладки сънища ви пожелевем.

# 298
Добро утро дружки!
Поднасям ви кафето и тръгваме за  селото в Родопите.

Фло и аз чакам да пишеш беседата!
Днес весела среща на Софийските момичета!
Хубав слънчев ден на всички:heartsc
HeartsHeartsHeartsFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 299
Привет мили момичета! Четох ли четох темата - в час съм. Да са честити всички имали повод за празнуване. Стискам палци за чудесно време днес и за незабравима среща гореща. Ще чакаме коментари.
    Фло пиши за мозъка, че нещо ми изневерява. Тази седмица съм гледачка е не на внучката а на майка ми, че сестра ми е на почивка и да Ви се похваля - аз забравям повече от майка. ММ ни направи мляко с ориз и не мога да намеря буркана - май от себе си го скрих. Хули и нашето мляко е домашно - овче но сигурно дето много не ми се понрави затова се крие другото. Сигурно като си дойде кака ще го открие но развалено. Та такива работи с моята младост .
    Приятна среща! Да е много зареждаща!

Общи условия

Активация на акаунт