Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 44 485
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Illzy, готин е гримът обаче. И аз ще пробвам утре вечер пак и ще постна, ще го направим. Но това с еднаквостта... моите очи не просто не бяха сестри, а не бяха и братовчедки...
Есмералда, страхотен грим както винаги.
Аз днес почернях брутално и сега ще има мегдан за нов ФДТ 🥳🥳🥳.

# 721
Есмералда ежедневно ли използваш този скраб?

А каква пудра бихте ми препоръчали? Чудя си между Laura Mercier Translcent loose setting powder или може би Secret blurring pressed powder /гледах някъде, че те се нанасят по-лесно и няма опасност да прекалиш с количеството/. От друга страна, пък казват, че Airbrush Flawless finish-a на Charlotte е добър за мазна кожа.

Скраб най-често не се препоръчва да се ползва ежедневно, мило! Колко често зависи от твоята кожа, нейната чувствителност, нужди и състояние, а не от това колко често го ползва някой друг... Ако е комбинация от измиваща пяна и полиращи перли не е проблем, да се ползва много често, дори всекидневно.

Понеже 25 год се борих с мазна кожа да се обадя по въпроса... И матираща И блърваща на моята кожа от високия клас е например класиката на Живанши (а setting and finishing loose powder designed to mattify, blur, and illuminate the complexion for a perfected makeup result), от дрогерийните добри матиращи са Риммел и Мейбълин. Too Faced Peach Perfect Setting e великолепна матираща пудра, но е много силно матираща при мен - до неестественост - или съм силно матирана или съм вече мазна -  и затова такива пудри ги "оправям" със сетинг спрей допълнително.

https://www.givenchybeauty.com/us/p/prisme-libre-F20100045.html

Най-добре е да си набележиш 2-3, които ти допадат като ревюта и да намериш начин да ги опиташ - при приятелка или нещо такова... Няма 2 идентични кожи и 2 идентична начина на полагане на пудра, та това, което за някой работи прекрасно не е гаранция, че ще е най-доброто за теб.
PS И четката е много важна при пудренето!!!

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 22:33 от Agent Provocateur

# 722
Изгледах няколко клипчета за foxy eyes и сега и аз се надъхах да пробвам. Мисля, че е доста подобно на опушена сянка по горния клепач, нещо, което обичам да правя, може би обаче е една идея по-високо вдигнато. Ще пробвам утре и ще се покажа. Лошото е, че тези уж наглед семпли визии отнемат най-много време.

Агент, за скрабовете съм съгласна - не бива да се ползват ежедневно, аз лично ползвам такъв макс 2 пъти на седмица. Продуктът на Neutrogena, който показах, е по-скоро измивен продукт с много фини частици, нищо общо с истинските скрабове, затова и на опаковката му пише, че е за ежедневна употреба.

# 723
И матираща И блърваща на моята кожа от високия клас е например класиката на Живанши атова такива пудри ги "оправям" със сетинг спрей допълнително.
PS И четката е много важна при пудренето!!!
Какво е блърваща за пудра ? Винаги съм се чудила на тези цветни пудри каква им е целта.
От доста време имах мерак на ЛМ и взех травъл, години наред ползвах прахообразна на Клиник и пресованата ( бяла ) на МАК.
Срам не срам ще призная че ги нанасях с мини четка тип червило която вървеше с пудрата на клиник. Сега имам https://www.maccosmetics.com/product/13805/53998/products/brushe … powderblush-brush и тази която горещо ми препоръча консултатка при откриването на магазина https://www.maccosmetics.com/product/13805/47485/products/brushe … ic-full-fan-brush Докато за четките за сенки имам мнение какво ми харесва и какво не, то за пудрите не съм видяла голяма разлика ( освен обема и площта на нанасяне )

# 724
Най-удобната ми четка за пудра евър е четката за ...руж на РТ! На курса работих основно с нея, свикнах с нея и не я заменям. И не я ползвам по предназначение Grinning
https://realtechniques.com/blush-brush/p/1407

Имам и тяхната за пудра - ми не ми не харесва толкова. С тази за руж си нанасям идеално и компактна, и "свободна" пудра и ми е по-лесно да "измета" накрая лицето.

# 725
Здравейте, бихте ли ми препоръчали  прахообразна, транспарантна пудра, която да е с универсален цвят, имах на Kryolan, но ако може нещо по бюджетно.

# 726
Тази е добра.

# 727
. Много ви благодаря, ако може и други предложения 🤗

# 728
  • В полите на Пирин планина
Свободната пудра на Буржоа, също е хубава:

И тази на АртДеко:

# 729
Свободната пудра на Буржоа, също е хубава:

И тази на АртДеко:

. Много ви благодаря!

# 730
Foxy eyes ft. ABH Sultry:

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 16:25 от esmeralda23

# 731
HeartЕсмералда, така хубаво ти се е получило! Много ти отива! Kiss

# 732
Базила, благодаря ти Hug. Чакам и другите да се включите в тази готина тенденция.

# 733
С удоволствие, но се опасявам, че уменията ми не са толкова добри и вместо фокси, може би ще го докарам на жената-котка. Smile
Кои цветове използва?

# 734
Fresh, Twig, Dystopian, Noir. Hug

Общи условия

Активация на акаунт