Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 914
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Ние не сме си взели 200лв. от социалните
ами при нас е така ходихме с мъжа ми с личните карти да вземем акт за раждане от там до соц., те ти дават една бланка попълва се и от там се ходи в общината да ти запишат детето в родствени връзки и от там обратно при соц. с всички документи(бланката за род.връзки,бланката на социалните и акт за раждане - но преди да им дадете акт за раждане си запишете ЕГН-то  то трябва на педиатъра да запише бебчо) и казаха че евентуално може да си вземем парите края на септември и трябвало да имам сметка в банката че ги превеждали по сметка парите.
Шишето с водата държах с температура както давам млякото да е топличко или хладка, но не и студена, но вече не давам вода? А днес казах на Педито че съм спряла да давам вода а тя нищо не каза ни съвет.
ама съм си харесала една дето нищо не обяснява.

# 241
mamajeni,и аз не съм взела въпросната еднократна помощ.Дори не съм подала  молбата за нея,тъй като онзи ден ходих да взема актаза раждане на Дария,и се оказа 4е  надруго място трябва да се ходи за това.Но- пуснах теми4ка  и там има доста отговори. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123445.0;topicseen

# 242
  • гр.Добрич
Добре  дошла на СИРЕН
Здравейте мамчеа, нашите парички ще ги вземем след 20.09. Тогава банката ще ми направи карта за да изтегля.
Иначе и нашите памперси пропускат. Днес смених 3 тоалета и също много повръща. Уж се уригва, а като го сложа да си легне и пак повръща.
С храненето също имаме проблем. Въобще не мога да разбера колко изяжда. Ония ден пробвах да цедя и изцедих почти 100гр., но това беше само един път. Оттогава по 20-30гр. Бързо заспива на гурдата и т.н. Един омагьосан кръг. Пък и това цедене е такава мъка. Аз съм с помпа на Чико и въобще не съм доволна. Само първия път прави добър вакум и после нищо не се получава.

# 243
siren, добре дошла и от мен в отбора  Hug

Netty, браво на малкия Ивчо! Нека наддава все така   bouquet

Относно лохиите и аз имам още. Когато ходих при док на контролен преглед след раждането, каза че продължават много дълго време особенно при първескините, първо са с кървав цвят след това кафяв, после жълти и накрая бели. Аз макар, че вече имам 40 дни след раждането съм на жълтите  Sunglasses (по принцип са супер оскъдни, но си ги имам). Иначе като се допитах до него кога мога да очаквам нормален цикъл каза, че щом не кърмя някъде след 3-ри месеца  Shocked

За помощите не сме ги взели още, иначе съм подготвила документите, но не сме ги подали. Нямам време направо и аз се оправям сама с бебка и малко все още ми е невъзможно да мърдам с нея на по далеко от квартала  Crazy

Мамчета мога да ви препоръчам памперсите, които ние ползваме - Либеро и Хъджис и от двата вида съм адски доволна, нямам никакви оплаквания. Али поне до момента никога не ми е била опишкана и мокра. Но както казва stanislavchen не може да се гарантира, че и при вас ще е така, но въпреки това може да опитате  Peace

# 244
snejko аз давам водичка обикновенно след като го нахраня но само толкова колкото да си изплакне устичката, за да не хванем млечница. Иначе Ивчо също не иска да пие вода. Взехме чая на HIPP против колики и му правя от него и давам по мъничко между храненията, но и него много не го обича. Докато бяхме в болницата акушерките казаха, че вода може да се дава до 150 мл на денонощие особенно в големите жеги. Когато детето е основно на кърма вода се препоръчва да не се дава тъй като то си я набавя от кърмата. Laughing

# 245
  • София
velmar, ние решихме, че е от марката на памперса, защото червеното по дупето и крачетата точно съвпадаше с площта, която се покрива от памперса, там където свършваше ластичето на крачетата, свършваше и обрива.

Аз за huggies искам само да споделя, че ги ползвах с първото дете и на кожата понасяха добре, но ми пропускаха. Изглежда, ако детето е момченце и пишлето понякога така застава, че се подмокря на кръста. Не знам как така ставаше, формата ли на тези пеленки е по-различна, но няколко пъти ми се случи и сменихме с либеро, които са за по-кръгли дупенца Simple Smile

Лохиите позатихнаха, само леко зацапва, колкото да ме нервира и да трябва да слагам тънка превръзка.

за еднократната помощ си подадох молба, но щели да ми я изллатят между 15 и 20 септември и то само ако преди това дойда да си взема заповед, че ми се разрешава да получавам. Поискаха ми оригинал и копие на акта за раждане и справка за родените от майката деца, която също си я взех от общината. За детските също подадох. Между другото документите които искат ги има написани и в самите типови молби декларации.

# 246
  • софия
Здравейте,милички!
И аз да взема да използвам докато малката спи да ви пиша.При нас е същия ад  Tired....малката започва да реве час,час и половина след като е папкала аз започвам да я гуша,но тя не спира и тогава понеже явно не знам по-добър начин вдигам тениската и давам пак да си хапне.Пробвам се да наложа някакъв режим през 3 часа,но е трудно.Аз имам много малко кърма  от двете гърди около 30 мл. Cry,но не искам да я лишавам и от тези "капчици",въпреки че ми идва много на нагорно.Примерно ако трябва да яде в 12 тя се буди към 11 .15 и аз я слагам първо да цока,а после към 12 вече съм готова с ам-а.И понеже незнам колко е изяла количеството ам което и приготвям е толкова колкото трябва да яде,ако е само на ам.А тя си го изяжда и него.През ноща е най-трудно,защото се кърмим половин час,после 15 мин. докато си изяде ам-а,после гушене докато се оригне десетина мин. и само това ми  е един час,а след всичко това тя започва да повръща по малко,но честичко и когато си мисля че ще поспим започва да хълца ooooh!.Мисля,че я прехранвам,но ако не и дам ам примерно 60 или 90 пада такъв рев Shocked(на гладно).Не знам какво да правя.Ако бяхме само на ам е по-лесно да сметнеш колко да дадеш,въпреки че и това е доста индивидуално...Чудя се дали не са и почнали и колики и при всяко нейно мрънкане с това дето все и поднасям цица да и правя лоша услуга,но тогава на момента спира да плачка...НЕ ЗНАМ ....Ако са колики би ли трябвало да приема и цица и биба с такова желание?Виждам,че някой майчета пишата,че когато детенце има колики,нищо не го успокоява и не иска.
Искам да благодаря на MORNING  за подробното обяснение за ФРИЗОЛАКА и за ФРИЗОВОМА.Вчера купих,но ще изчакам да свършим АПТАМИЛА и ще пробвам.
VELMAR-моята бебка има същия проблем с дупето Close.Пъпчиците са много дребнички и са само на дупето.До уточнявам,защото и ние сме с крема на Мустела,но наи от него се слага и отпред не само на дупенцето,а обрив ние поне имаме само отзад  на бузките.И аз се чудя от кое е от МУСТЕЛАТА или от ПАМПЕРС newsm78!Аз мисля да опитам с SEBAMED(поне много я хвалят тази козметика,но то и Мустелата е супер прехвалена,тъй че Thinking).Пиши,ако намериш някакво решение.
Накрая нека и ние с Найа да чиститим на патерици имения ден на всички сладурковци и мини рождения ден на малките ни съкровища newsm51 smile3525  love001 txtloves  bigdance2  ura Tada!
Чао за сега Stop!

# 247
  • софия
Аааа,забравих да ви напиша,че ако нямате време да отидете да подадете документите за еднократната помощ,може и таткото да го направи.Ние вчера отидохме,но аз и малката останахме в колата,а татито отиде до общината,взел е акта от там до социалните попълнил е декларацията и след не знам колко си дни трябва да си потърся парите.Така че може поне това лутане да си спестим Laughing!

# 248
уффффф- писах писах .....и нета из4езна ooooh!По4вам пак!
При нас проблема с пелените и обрива явно ще го разделим на 2.Зачервяването  е смао по устни4ките- по дупето нямам забележки.Явно не е от памперсите.А ина4е за пропускането- ще пробвам друга марка.
dani777,мисля си 4е ще направиш наистина лоша услуга на бебка с това непрестанно хранене ако са колики.И в един момент ще пищи от натоварено стомах4е.Наистина- сукането ги успокоява,както и всякакво тикане на ръце,сму4ене на дрехи и т.н. CrazyПоне при Дари е така.
Което ме подсеща да ви питам- как да я оту4а да си лапа ръцете.толкова успешно си ги намира и ги сму4е...ужас ooooh!Ако беше биберон- все ще се махне някога,но ръцете винаги са й под ръка.Залъгалка не може да задържи дълго.Някакви идеи? newsm78

# 249
  • София
Здравейте,мамчета.
Ние сега се връщаме от консултация - наддали сме 800гр исме пораснали с 3см LaughingБиха ни втората ваксина хепатит и Ина си поплака,а с нея и аз  Embarassed
Дани777к,защо не опиташ да се изцедиш и да дадеш кърмата с биберон.Така ще знаеш колко кърма изяжда и колко да дохранваш.
Велмар,Ина също се изрина от Памперс и в момента,в който се върнах на Либеро,забравих за обрива по дупето.А и Либеро никога не са ми пропуснали.
Страшно съм доволна,както и от козметиката на Себа Мед,не само бебешката,но и "човешката" Grinning
Снежко,аз водичка си давам смело и бебка пие по около 150мл на ден и то неподсладена.Не я насилвам,но тя сама си я иска.
А за лохиите,аз съм на жълтите,съвсем оскъдно,но доста досадно #Cussing outСега ви пращаме много целувки и отиваме да се храним Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 250
velmar  ние също сме със Pampers, при това единичка, защото сме само на единадесет дни и доста често се мокрим целите, мислих че не го поставям правилно, оправям ластичетата, но нищо, явно сме още малки и няма какво да го изпълни. Преобличането не е най приятното ни занимание, вечер преди къпане Цветан става много нетърпелив и тогава пробвах да му давам бибата, като му я придържах я прие и не плаче докато го облека, а след това идва ред на храненето. Оставам с впечатление, че когато е сит не търси бибата, може би засега.

# 251
Здравейте, чета и се уча. И при мен са същите въпроси. Днес майка ми реши да си отиде до баща ми и брат ми за няколко дни, В понеделник ще е тук отново. Днес за първи път след като свалих памперса се наложи да я измия аз, а тя се беше наакала доста. Ужас! Вдигнах й крачетата и я изтрих с мокри кърпички, след това вече я измих. Не беше толкова гадно колкото си мислех. До сега това миене и къпането ги правеше майка ми, сега през следващите дни ще е моя работа. За сега се справяме. Но днес като сменях памперса видях едни ситни обривчета по коремчето и крачетата. Намазях я с крем Здраве и се надявам да минат. Ние си пием чая от копър, но тази вечре смятам да пробвам от анасон. Температурата е стайна, не го изстудявам или затоплям, слагам малко захар, че не искам да си представям колко ли е гадна тази течност. Не съм пробвала още да дам биберонче, но ще задържа момента възможно най - дълго. Сега малката Маги е до мен, защото се разплака, взех я и се успокои. Нека свиква с компютрите. Пъпчето й падна преди няколко дни, но още не сме го хвърлили, защото не сме решили къде.
За кървенето - при мен още го има, но е доста намаляло. Боже, колко е гадно, не съм ползвала превръзки от 12-13 години. Това изтичане ме побърква. Цвета се промени, стана един блед, розовеещ, странен.
Говорите вие за секс, ама питате ли ме мен а? Никакъв секс от както разбрах че съм бременна. И сънувам едни сънища....... Blush Blush Blush
Ами за сега спирам, че стана дълго, после ако мога пак ще пиша. Поздрави и целувки от нас за вас Heart Eyes

# 252
Добре дошли на Анита и малката Сияна  bouquet
Относно цеденето, не цедя само с помпата, а правя масаж на гърдите и отдолу и отгоре и така цедя също /с ръце един вид/, защото не може само долу от зърното да се изцежда, т.е. трябва да се цеди цялата гърда, като така се стимулира кърмата, която е нагоре в гърдите.
Относно помощите и аз не съм подготвяла никакви документи за тях, но то си и трябва време за това, а при мен липсва.
Siren, добре дошла при нас.
Относно водичката ние даваме сокчето на Хип от копър, на стайна температура, и Крис вс. път пие различно количество.
За разранени и болки в зърната ползвам и Лансинокс и Дефламол, но облекчение найстина бързо имам от Дефламола.
Имам едно въпросче, как почиствате налепите в нослето?
Това е за сега от нас, целувки   bouquet

# 253
[За разранени и болки в зърната ползвам и Лансинокс и Дефламол, но облекчение найстина бързо имам от Дефламола.
Имам едно въпросче, как почиствате налепите в нослето?
Аз ,както писах в4ера,имах проблем с едното зърно и дори не кърмих от там.В4ера се мазах цял ден с  Гармастан и днес няма и спомен от разранението.( Беше ми се цепнало около зърното,все едно е разрязано с нож).Лансинох реших днес да мажа- ей така- превантивно - да омекотява.Уж може да се използва без отмиване при кърмене,но - мен ме е страх.Вие кърмите ли намазани с Лансинох? newsm78
Относн нослето - още не съм го 4истила BlushПросто - не зная как ,а и ме е страх.Вижда ми се гадни4ко като процедура.Купила съм фидиологи4ен разтвор в едни пластмасови ампулки,и сега 4акам някой вещ да ми обясни какво да правя оттук нататък Embarassedвидимо Дари няма секрети в нослето,но - хрипти от време на време.А снощи видях как върна кърма през нослето.Педиатърката ме предупреди 4е е нормално да се слу4и...

# 254
  • София
Здравейте мамчета!
Siren, добре дошла!

Капките против колики наистина запичат. Днес реших да не давам капки на Марти и е 100 пъти по-спокоен. Пак се свива и пищи, но не е както вчера.Направих и нещо друго, сложих малко парченце индийско орехче под пеленката, която служи за възглавничка. Казаха ми, че аромата успокоява, пък ще видим.

velmar , опитай с Бейби тан ако Бочко не помогне. При нас свърши работа. (Lorexa, благодаря Hug)

mamajeni, за парите от социалните ти трябва акт за раждане- оригинал и копие, удостоверение за родствени връзки и лични карти на родителите.На място попълваш молба-декларация.Парите ги взимаш след около месец и тогава получаваш акта за раждане(оригинала).

Лохиите са най-досадното нещо на света #2gunfire.При мен обаче след жълтите, бледи и почти изчезващи, от вчера тече червена кръв. Thinking На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Хайде чао мами и дано да са по-спокойни бебоците Praynig

Общи условия

Активация на акаунт