Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 877
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Dani777k за 100 ml. трябва да се сложат 3 равни мерителни лъжички. Аз слагам 2 Frisolac и 1 Frisovom-така ни е добре на гъстота. Просто и двете кутии са ми отворени и слагам и от двете във водата. Дано, ако ползвате да нямате повече проблеми.

# 196
МОмичета,като заговорихте за адаптираните млека- аз купих 1 кутия ( НУтрилон),колкото да си имаме вкъщи.Наложи се денят след изписването ни да излеза по зада4и и майка ми й направи веднъж от него.Днес- за 2-ри път ни се наложи да се храним с него,тъй като пак трябваше да излизам.е- вярно 4е е инцидентно ,но..все пка ми е съвестно 4е бебка папка Ам вместо кърма... Rolling EyesИскам да ви попитам- къде съхранявате кутията с АМ newsm78В хладилник ли?

# 197
  • София
Welmar няма нужда да се слага в хладилник, просто спазвай срока за отворената кутия, там пише колко седмици може да стои отворена!
Елленка моля те сподели как слагаш тия зърна и какво правиш, и аз купих още в болницата, но понеже моето градже много се дърпа и върти и те падат непрестанно от гърдите ми, а и не успява да всмукне през тях млякото като че ли! Сега може и да пробвам пак, ти ме подсети че така ми стоят!
Обърквация и аз като теб цедя и давам! Опитай полека да качваш количеството, но 70 мл е добре като грамаж, ако не иска за сега повече не я насилвай, моето момче все още изяжда 70 а е на 20 дена вече!

# 198
  • Канада
Здравейте мили мами, не съм се включвала отдавна, но ви чета често и много се радвам на всички бебоци.Да са ви здрави, весели и много  да ви радват.
Ние сме добре, на последната консултация Боби беше наддал 1 и 500 и вече е 3 900 а Тони 1и 150 и е 3500.
Иначе Тони ми е малко проблемен с храненето, често повръща, поне един път на ден, но пък иначе има апетит и явно наддава добре.Док каза да не се притеснявам, но да се обадя, ако повръщането зачести.

А и на нас акото ни е зелено, но четох, че било от неусвоеното желязо от АМ.Аз давам понякога, когато усетя, че кърмата недостига.
Какво друго?
Ами аз имам проблем с гърдите, когато са пълни, млякото тече на струя под налягане и бебетата се задавят, някой да има подобен проблем?
Иначе имаме колики, но някак си бебетата не плачат, а само се гърчат и издават много жални звуци, направо ми иде да ревна с тях.Иначе поне през нощта са спокойни и аз успявам да поспя 5-6 часа.
Лорекса аз също прочетох статията за гушкането, но и преди никога не съм се притеснявала за разглезване.Бебетата плачат, защото имат нужда от нас и нашата любов.Винаги си гушкам бебоците и не ги оставям да страдат самички.
Ами това е за сега мили мами.Ще се постарая да пиша повече
Целувки на всички.
 Hug
 baby_neutral baby_neutral

# 199
  • София
Здравейте и от нас!Аз не мога да не се похваля-днес за първи път не подсладих на Ина водичката.До сега давах вода и глюкоза 50:50.Днес й дадох чиста преварена вода и на мама звездичката си я изпи най-дисциплинирано.Мисля и чая да спра да й подслаждам.
Нети,по принцип от 20 ден се дава Вигантол.Нашата лекарка беше забравила да ни каже,та от утре ще го почнем и ние #Cussing out
Лорекса и Мама Иги,как са големите слънчица.Оздравяват ли вече?Дано да са по-добре Praynig
Спинки,паролата е avgustinki, Кабив е написала и паролата и потребителското име на първата страничка на темата на неродилите мами Laughing.
Исках да сложа тук снимка на Ина с рокличката,с която ще я водим на сватба,ама не знам как EmbarassedМного целувки от нас за сега Hug

# 200
  • София
Бубче моето момче е малко по-добре като че ли, чак не смея да се зарадвам още, но за сметка на това станал е от грижите на баба и дядо, страшно мрънкало и плаче и се сърди за най-малкото нещо, май ще почна да си говоря накрая сама, от моите двама сина, всеки си има по една програма и не отстъпва! Днес на два пъти се наложи да ги храня едновременно, единия с шишето, другия с лъжицата, станах разногледа! Rolling Eyes  Joy  Joy  Joy

# 201
Здравейте момичета, как сте? Ние днес бяхме на една доста дълга разходка. Като излезнахме в 1 часа и сега чак се прибираме. В целия Южен парк не остана необходено място. Ядохме с нашия тати и моята мама по една торта на Лучано в Иван Вазов и после пак обратно през парка. На нашата сладурана й се дояде по едно време, така че се хранихме в парка. Малко ми беше неудобно, но се завих с нейната пеленка. А тя яде много лакомо и доста дълго. Явно й харесва да е навън. И за мен беше приятно, защото не съм ходила толкова от преди да родя. Малката я мъчат проклетите колики, но успяваме да успокоим сравнително бързо.
Сега ще отида да почина малко, защото ме заболяха крачетата.
До скоро и много прегръдки и целувки за най-прекрасните същества.

# 202
  • у нас
Обърквация,миличка,не се притеснявай,че ще преяде момата.Ще си хапне толкова,колкото и се яде.А това с увеличаването с по 10мл. мляко на ден,продължава до 10-я ден.След това на всяка седмица или всеки десет дена се увеличава с по 10 мл.Така,че към края на 1 месец,трябва да си хапва около 120мл.

bubcheto15,моята принцеса вече е добре,но то  след този антибиотик няма как да е.Нали пак ни изписаха антибиотик от тежката артилерия Sad.Ще ходя да си я взема в неделя от бабата,че от другата седмица започваме да подготвяме документите за детската градина.Сега мама се отдава на релакс,почивам си активно,ходя по кафета и магазини и си мисля защо ми се е виждало толкова трудно да гледаш бебе навремето?????Ами че то било супер приятно.Който не ми вярва,мога да му пратя нашата кака Joy.Тогава няма да си помисляте за второ дете в близките 10 години.

А за албумчето ни--потребителското име е avgustinki,а паролата е 2006

# 203
Lorexa, радвам се че каката оздравява...браво на детето. Дано да е здравичка вече! И хайде пращай ми я към Русе за да се успокоя, че може да ми е и по-трудно Crazy

dani777k и ние сме със същия проблем като вашия...Допитах се до педито, но тя каза да не давам Фризовом, при условие че малката ходи само по веднъж на ден...било нормално. А коликите които я мъчат са направо непоносими, вместо да отслабнат те направо ми я побъркват от болка милата  #Cussing out. Вчера през ноща даже бягахме до спешното. Али цял ден плачкаше и се гърчеше виждаше се че я боли страшно много, през целия ден не можеше да заспи за повече от 15 мин. при условие че си я гушках и люлеех целия ден и не съм я оставял за миг в леглото...  Sad Изтощи се миличката от безсъние и болка. Вечерта обаче стана още по страшно и бягахме до спешното в 2 през ноща.... Осъмниха се за преплитане на червата и ни пратиха на хирург  Cry Направо като го чух и щях умра от притеснение...Слава Богу д-ра отхвърли предположението и каза че явно са по-силни колики... Виждам се в чудо, какво ли не давам и правя п/в тях, а те още по-страшни стават. Днес е пак така, само дето по-малко плачка. Ще взема на своя глава ще пробвам и аз тоя ФРИЗОВОМ (по-принцип и ние сме на АМ ФРИЗОЛАК), дано от него има ефект  Praynig

Относно съотношението на АМ с вода, което аз знам е на 30 мл. вода се слага 1 мерна лъжичка АМ, на 60 мл. - 2 лъжички, на 90 мл. - 3 л. ... и т.н.

Начина на изчисляване на дневната доза храна, който намерих във форума е следното (аз се ориентирам по него):
1.Според телесната маса:
1 месец – 1/5 от теглото на бебчето
От 2 – 4 месец - 1/6 от теглото
От 4 – 6 месец – 1/7 от теглото
Над 6 месец – 1/8

2. Килограмите умножени по 150 гр., разделени на общия брой хранения за деня.
Пример:
4,000 кг. X 150 гр. = 600 гр. (общо за цял ден)  /  8 бр. (хранения на ден)  = 75 гр. (на всяко хранене).

Сега да попитам нещо относно капките п/в рахит аз ги давам с лъжичка сутринта преди да дам млякото, но така ли трябва? Дане би да не трябва да папка и след това извесно време newsm78

Леле тоя пост го пиша днес цял ден, но най-после успях да го завърша   Sunglasses

Целувки и ви желя лека и спокойна нощ  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 29 авг 2006, 19:43 от val_stef

# 204
Mama Igi първо изцеждаш няколко капки кърма в силиконовите зърна и след това ги слагаш. така някакси се залепват. но иначе трябва и да ги придържаш с пръсти за да не изпаднат. пробвай, не е сложно и май от тях нямам проблеми със зърната.

# 205
Вал,радвам се че всичко се е разминало при вас и Али е добре  Simple Smile

# 206
  • София
Вал-стеф,дъщеричката на моя приятелка беше с толкова тежки колики.Каквото и да даваше нямаше никакъв ефект,а детенцето направо обезумяваше от болка.Но тогава й казаха да й даде малко индийско орехче настъргано и разтворено в мляко.Ефекта беше като с магия.Аз не съм го пробвала,защото при нас е сравнително леко и не се е налагало,но ти го казвам,пък ти сама си предцени.Ако другите мами знаят нещо по въпроса да казват.Дано на Али й мине скоро Praynig Praynig Praynig

# 207
Сега да попитам нещо относно капките п/в рахит аз ги давам с лъжичка сутринта преди да дам млякото, но така ли трябва? Дане би да не трябва да папка и след това извесно време newsm78
И аз ги давам сутрин на гладно, само че в лъжичката капвам и малко мляко (в упътването пише че може и вода), да му е по вкусно на детето (педито така ми ги изписа).

# 208
Благодаря ви мамчета, но пък сега имам спешна нужда от помощ  Confused

Току що се опитах да я нахраня с ФРИЗОЛАК + ФРИЗОВОМ (2 към 1), но не съм предполагала че няма да върви през бибата Close. С шише на Чико съм уж п/в колики и бибата е 0+ силиконова, почти нищо не можа да изцока....направо я изтотмозих и още повече я нервирах..Прехвърлих и после млякото в шише НУК, но И от там не искаше вече да цока и се нервираше още повече. Сега даже от умора заспа на рамото ми гладна  Sad
Помагайте, вие с какви шишета давате ФРИЗОВОМА?

# 209
  • някъде
Вал_стеф моля те да си поизчистиш кутията защото не мога да ти пиша! Надявам се не ми се сърдиш , пък и дечицата са ви наборчета и ще има за какво да си говорите! Hug

Общи условия

Активация на акаунт