Спор относно името на детето

• 28 791
  • 594
  •   1
Отговори
# 90
  • France
Моите родители напълно ме подкрепят каквото и да реша . Но не приемат добре факта,че се поставят условия заплахи и т.н . Дадох просто пример с името Даниел ,не казвам че това е името което бих избрала . Искам единствено да видя желание от страна на мъжа ми да решим проблема ,а вече 4 ден нищо .
Мила, ако това се случи с моето дете, не само, че не бих го приела, а бих била и много, много притеснена.

# 91
Може да му казвате и Дани. Имам много приятели с измислени галени имена, защото тяхното не им харесва.
Например имам една приятелка, която се казв Ивана, но всички я наричат Ани.
Незряло ми се струва, че се инати по този начин мъжът ти, като дете на което не са му купили количката. Явно и в други ситуаци е постигал неговото чрез инат и цупене.

# 92
  • Някъде там
Михаела, я действай и ти като него. Кажи му, че ще кръстиш детето Добрин, но фамилията ще е твоята и ако не го приеме, ще се държиш зле с него, защото ти държиш като майка детето да носи име което и ти искаш. След като ти правиш компромис и той да направи.
Да го видим тогава дали ще е толкова смел. Знам, че не е правилно това което те съветвам и с инат и манипулация не се постига нищо, но пък така може и да разбере какво е да ти извиват ръцете.

# 93
Кажи му, че имаш бивше гадже с името Добрин 😄

# 94
  • София

Няма да има никакъв ефект. Той не се интересува от нея и чувствата ѝ, а единствено от идеята детето да се казва така, заради баща му.

# 95
Нямах предвид нейните чувства, а неговото его. Не смятам, че някой би бил доволен да кръсти детето си на бившето гадже на партньора си.

Иначе е ясно, че въпросният кратун не гледа на това бебе като на собственото си дете и продължение на любовта си с авторката, а като трофей, с който да четка егото на тати.

# 96
  • France
Ей, това е велико Joy

# 97
Hope for two, за съжаление знам , че има мъже, които не знаят как да се отнасят с една жена. Прилагателните, които се използват в тяхна чест могат да ми докарат бан. Най-малкото, което мога да кажа за тях е да почват да се учат и ако не успеят, да си стоят сами. Никоя жена не заслужава тяхното токсично присъствие.
Авторката реагира като зрял човек - комуникира, предлага компромиси, иска да се разберат. Мъжът ù реагира като 2 годишно в нервна криза. Но не вярвам да ме разбереш. Не и докато сравняваш дете и саксия.

Абсолютен бляк ми е името Добрин. Няма начин.

Никога не съм сравнявала дете със саксия - гледни точки му се казват на това. И всеки човек има своята истина за живота.
Тук ще се съберат , детето ще се казва Добрин и до една година ще се разделят. Бащата нито ще го вижда, нито издръжка ще плаща.
Само и единствено в ръцете на жената е да направи семейство ако съумее.

# 98
  • София
Сега като се замислих има логика. Една сърцераздителна история „Първото ми гадже в гимназията се казваше Добрин. Викаха му Добата, аз го наричах Мечо, още тогава не бях влюбена в името му, но в него – да. Все пак това беше първата ми любов, на него подарих девствеността си. Бяхме много хубава двойка, но завършихме и той реши да отиде да учи в чужбина. За това се разделихме, много пъти съм се питала какво ли щеше да излезе, ако не беше заминал...“
Макар, че този Мухльо не заслужава въобще разговор, аз както вече казах бих му дала начална скорост. Не знам след такова държане как въобще авторката ще го гледа с любов.

# 99
Как само от жената зависи да "направи" семейство не ми е ясно?

# 100
Светулке, ти от 0 вдигна 100 за две секунди 😂

# 101

Няма да има никакъв ефект. Той не се интересува от нея и чувствата ѝ, а единствено от идеята детето да се казва така, заради баща му.

Дори и да помогне за настоящие казус, ще се появи друга ситуация, в която той няма да е готов на компромис. Тук вече не става въпрос за избора на име, а за отношение и уважение, което партньорите ни заслужават.
Темата за възпитанието няма да я коментирам, защото е ясно от къде е дошло лошото влияние...

# 102
  • France
Да сравняваш избор на местоположение на саксия и избор на име на твоето собствено дете, не е просто въпрос на гледна точка. Аз имам възгледи за страшно много неща, но повечето дори и не ги споделям, защото не държа чак толкова на проблематиката. Но има неща, които са ми повече от важни и за тях имам вето.
"Само и единствено в ръцете на жената е да направи семейство ако съумее."
Наистина съжалявам, че има жени, за които ролята на мъжа е толкова маловажна - един вид голямо дете, на което се купува близалка, за да си мълчи и да не се пречка. Това е твоята гледна точка и ти имаш право да дундуркаш МТ, колкото ти душа иска, но това не значи, че няма равноправни връзки между разумни и отговорни партньори. И слава Богу.

# 103
  • Някъде там
Само и единствено в ръцете на жената е да направи семейство ако съумее.- Сериозно ????
Семейство ! Семейството не се състои от 1 човек за да го направи и съхрани той.
Двама трябват в случая, еднакво ангажирани.

# 104
Харесва ми Добрин, но на тези двамата смисълът на името им бяга. Доброта напълно липсва в поведението и думите им.  Нищо добро не я чака, особено ако не се опъне сега и не покаже, че трябва да я зачитат.

Общи условия

Активация на акаунт