Спор относно името на детето

• 28 774
  • 594
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Скрит текст:
Hope for two, проблемът не е, че партньорът на авторката е казал един ден : "скъпа, много искам детето да се казва на баща ми", а че я е заплашил, че ако това не стане, ще се държи лошо с нея. Това не само е отвратително, но и страшно. И дори да му е мечта (тук направо се просълзих), това дете е на двамата и тя има право на мнение и на вето.

Защо считате ,че всеки мъже е научен как да се държи с една жена. Колкото и да не ни се иска всеки от нас несъзнателно копира модела на семейството в което е израснал. Както виждаме дядото е същият.
Хората рядко са научени да изразяват чувства и емоции. В нашето общество обикновено принудата е чрез заплаха " изяш си закуската ако не искаш да ти я изсипя във врата" , " обуй си чорапите да не ти шибна един"

Обикновено един от двамата в семейството е дорасъл повече за да може да балансира нещата. Тук никой не е дорасъл.

Явно ….за повечето семейства е важно да има борба за власт между двама души. ( и в реалността е така). Не защитавам никого защото никого не познавам от тях двамата. Коментирам написаният пост. Тълкувам го по начин по който аз виждам живота и семейството.

Може да не съм права....но аз тук семейство не виждам.
Ти сериозно ли го оправдаваш тоя? Като не е научен да се държи с жена да си стои сам, а не да тормози друг човек. И бременна на всичкото отгоре. За какво не е дорасла авторката? Предложила е компромисни варианти, даже е говорила със свекъра. Те са я заплашили, че ще се държат лошо с нея (те и сега се държат зле). За теб това е напълно в реда на нещата и авторката трябва да клекне, защото много обича мъжа си и иска да му сбъдне мечтата (??). "Мечтата" му, поднесена по този грозен начин не заслужава да бъде изпълнена.
Да си купят куче и да го кръстят на дядото.

Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ох, много се смях на това. Макар, че при описаното аз и куче не бих кръстила на него.

# 76
Уейв, или прасе. В тая криза на село прасетата са актуални. Така ще си имат Груйчо или каквото е там името.

# 77
Името е Добрин. За някои може да е хубаво име ,но за мен не е. И въпреки това бях склонна да го приема само и само да сме семейство,в името на детето,но вече не виждам смисъл . След време ще им хрумне нещо друго и пак аз ще трябва да се съобразявам. Аз никога не съм казала харесвам определено име или искам да го кръстим на някой . Смятам,че детето трябва да си има свое име ,модерно като не говоря за някакви странни имена ,давам пример с името Даниел ,което много ми харесва и въпреки това не държа да е това готова съм на всичко само и само да сме доволни и двамата .

# 78
И хамстер не заслужават, ама нейсе. Компромиси трябват.

# 79
Hope for two, проблемът не е, че партньорът на авторката е казал един ден : "скъпа, много искам детето да се казва на баща ми", а че я е заплашил, че ако това не стане, ще се държи лошо с нея. Това не само е отвратително, но и страшно. И дори да му е мечта (тук направо се просълзих), това дете е на двамата и тя има право на мнение и на вето.

Защо считате ,че всеки мъже е научен как да се държи с една жена. Колкото и да не ни се иска всеки от нас несъзнателно копира модела на семейството в което е израснал. Както виждаме дядото е същият.
Хората рядко са научени да изразяват чувства и емоции. В нашето общество обикновено принудата е чрез заплаха " изяш си закуската ако не искаш да ти я изсипя във врата" , " обуй си чорапите да не ти шибна един"

Обикновено един от двамата в семейството е дорасъл повече за да може да балансира нещата. Тук никой не е дорасъл.

Явно ….за повечето семейства е важно да има борба за власт между двама души. ( и в реалността е така). Не защитавам никого защото никого не познавам от тях двамата. Коментирам написаният пост. Тълкувам го по начин по който аз виждам живота и семейството.

Може да не съм права....но аз тук семейство не виждам.
Ти сериозно ли го оправдаваш тоя? Като не е научен да се държи с жена да си стои сам, а не да тормози друг човек. И бременна на всичкото отгоре. За какво не е дорасла авторката? Предложила е компромисни варианти, даже е говорила със свекъра. Те са я заплашили, че ще се държат лошо с нея (те и сега се държат зле). За теб това е напълно в реда на нещата и авторката трябва да клекне, защото много обича мъжа си и иска да му сбъдне мечтата (??). "Мечтата" му, поднесена по този грозен начин не заслужава да бъде изпълнена. Да си купят куче и да го кръстят на дядото.
8 път - не защитавам никой!!!
Тя си го е избрала. Авторката не е дорасла за това да направи семейство. Със скандали и разправии семейство не се прави. Разговора със свекъра за мен е безумие.  Няма нужда да кляка, има семейство което я обича и подкрепя - ще си гледа спокойно детето с тях.

# 80
Името е Добрин. За някои може да е хубаво име ,но за мен не е. И въпреки това бях склонна да го приема само и само да сме семейство,в името на детето,но вече не виждам смисъл . След време ще им хрумне нещо друго и пак аз ще трябва да се съобразявам. Аз никога не съм казала харесвам определено име или искам да го кръстим на някой . Смятам,че детето трябва да си има свое име ,модерно като не говоря за някакви странни имена ,давам пример с името Даниел ,което много ми харесва и въпреки това не държа да е това готова съм на всичко само и само да сме доволни и двамата .

Последно обещавам Simple Smile
Ако ти се погледнеш през очите на мъжа си и свекър си...каква се виждаш ?

Аз харесвам саксията да е бяла и да стои на прозореца. Мъжа ми харесва да е черна и да е в центъра на хола.
Кой е прав? Какво аз мисля за него? А той за мен?

# 81
Защо не е дорасла авторката, тя е действала тактично и дипломатично, поне според мен.

# 82
  • София
На мен Добрин много, много, ама МНОООООООГО ми харесва.
Но!
Щом това име на харесва на майката не би трябвало някой (камо ли човекът, който се води като нейн партньор в живота) да я кара, дори ЗАПЛАШВА да кръщават бебето така.
Ако иска Кристиан-Марио-Стивън да го кръсти (не понасям двойни имена, особено чужди), но повече бих я подкрепила да е така, щом в този случай майката ще се чувства добре.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 11:54 от Светулчица

# 83
Добромир не става ли? Добрин наистина е старо и няма гален вариант.

# 84
И на мен ми харесва Добрин, много повече от Даниел /под път и над път/.
А какви са мотивите да се кръсти точно така? Чак пък такова запъване ...

Тайничка, познавам един Добрин, казваме му Додо.

# 85
Абе, каква саксия, какви пет лева? Нерде Ямбол, нерде Стамбул? Много удачно ще е да се сложи саксия в центъра на хола, да. Изключително практично. Особено, ако съм била заплашена, че ще бъда наказана с кофти отношение, ако гюрлюка не заеме централно място във въпросната стая.

Добрин и на мен ми харесва, но поднесен по начина "Или така, или ще съжаляваш" и то от двама мъже в семейството, просто няма начин да им доставя това удоволствие. Показателно е от тяхна страна как ще ме третират всеки следващ път, в който няма да съм съгласна с тях или ще имам собствено мнение.

Мечти не се сбъдват с изнудване и заплахи, тропане с краченца и заканване под вежди. Какви са тези ориенталски разбирания, сякаш не ражда човек, ами кучка, взета от стопанина си да му изкара някой допълнителен лев.

# 86
На едно съседче Добрин децата му викат Добри. Иначе може Доба, Добчо.
Хубаво е името, но не и насила да се кръсти, не.
Моето дете го кръстихме на свекървата / по моя инициатива и желание/. Свекъра не че се нацупи, но леко искаше да е на него. Е, по същото време си взехме куче и го кръстихме с неговата буква- Ръсти. Ми, доволен беше човекът, чак се чувстваше длъжен като идват да извеждат внучето на разходка, той вземаше и кучето на разходка-нали е на неговото име.
Луди хора!:)

п.п. Отстоявай си позицията! Вашите натискат ли е да е на свекъра, че да има мир?

# 87
Моите родители напълно ме подкрепят каквото и да реша . Но не приемат добре факта,че се поставят условия заплахи и т.н . Дадох просто пример с името Даниел ,не казвам че това е името което бих избрала . Искам единствено да видя желание от страна на мъжа ми да решим проблема ,а вече 4 ден нищо .

# 88
  • France
Hope for two, за съжаление знам , че има мъже, които не знаят как да се отнасят с една жена. Прилагателните, които се използват в тяхна чест могат да ми докарат бан. Най-малкото, което мога да кажа за тях е да почват да се учат и ако не успеят, да си стоят сами. Никоя жена не заслужава тяхното токсично присъствие.
Авторката реагира като зрял човек - комуникира, предлага компромиси, иска да се разберат. Мъжът ù реагира като 2 годишно в нервна криза. Но не вярвам да ме разбереш. Не и докато сравняваш дете и саксия.

Абсолютен бляк ми е името Добрин. Няма начин.

# 89
Мише, мъжът ти е потърси ли те поне веднъж през тези четири дни или само ти инициираш контакт? Поне да попита как си, що си, имаш ли нужда от нещо?

Общи условия

Активация на акаунт