Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 188
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
danilu , за съжеление имаме само тераси и  ги мъчим в саксии.А и при няс няма да оживеят през зимата навън.

# 286
Момичета , кализията,  яко  отчупя на две , нали расте само нагоре за сега,  дали ще пусне и настрани или не?

# 287
Помощ! Всеки сезон като изкарам цветята на терасата,  някое си умира от една гад, която овива цветовете и цялото цвете в малки паяжинки /дори не знам как се казва/. От агро аптеката ми дадоха препарат, с който да се боря с щитоносни въшки - по олеандъра и палмите, да поливам с разтвора, и карамфилчето, което е с паяжинки да пръскам. Сега виждам,  че и джодженът, който е в огромна саксия е нападнат от тази гадинка. Него как да спасявам,  така че да не го отровя?

Увиване на паяжинки, това вероятно е акар.
Виж тук, след 13 минута показва акари, да прецениш дали е същото, както борба с тях.
https://www.youtube.com/watch?v=I7N90Fc7ZnY

# 288
За първи път и двата амаралиса цъфнаха едновременно

# 289
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета , кализията,  яко  отчупя на две , нали расте само нагоре за сега,  дали ще пусне и настрани или не?

аз бих пробвала. Simple Smile
отчупеното сложи във вода да пуска корени.

злодеида, чудно цветенце е.
бабите на село го наричаха "мартеничка", защото или е бяло с червено или червено с бяло - значи все мартеничка. Simple Smile

# 290
В моя край му викат холандско лале. Аз съм виждала и други цветове освен тези Добри.

# 291
Беки,много се радвам за азалиите ти.
Флора,това прилича ли ти на твоето цвете?

Ммм, честно казано да, но моето е с много по-светли листа, даже розовеят. Може ли една по-обширна снимка, да се хване цялото растение, моля?

# 292

аз бих пробвала. Simple Smile
отчупеното сложи във вода да пуска корени.

злодеида, чудно цветенце е.
бабите на село го наричаха "мартеничка", защото или е бяло с червено или червено с бяло - значи все мартеничка. Simple Smile

Сакън, не пипай кализията. Тя ще си пусне и настрани. Имах една, беше станала доста голяма и ММ решил да я подстриже. Беше оставил няколко странични клонки, добре разлистени, но въпреки това цялата загина. Поне топнах едната във вода и я вкорених пак. Не зная дали беше случайно, но не можах да си обясня защо загина.

# 293
А моите амарилиси не щат и не щат да цъфтят. И повече от три листа никога не са имали, тръгне ли нов, един от старите изсъхва. Да ги изкарам навън ли, вкъщи ги гледам. Някъде бъркам с тях, но не знам къде.
Вчера ходихме с ММ по някои магазини, накупих си още тагетиси от Бриколаж и в Кауфланд като видях хризантемите, вече се скарахме с ММ. Градината била пълна с цветя, вече нямало място, аз само глупости съм купувала... Все пак ме съжали, купих си една саксийка с три хризантеми. Това са едни от най-любимите ми цветя и не мога да се сдържа. Имам и други хризантеми в градината, но са още малки, а тези бяха и нацъфтели, много красиви и сега ги гледам и много им се радвам.

# 294
Дама от морето, зимата амаралисите спят. Аз ги прибирам в избата и ги поливам 1 път за цяла зима. После ги вадя по Велик ден навън на южно изложение и пряко слънце. Миналата година цъфтяха по 2 пъти. След като прецъфтят ги оставям на шарена сянка  и поливам по-рядко.

# 295
Не знам дали е късмета на начинаещия, но жълтата роза за която ви писах че ще вкоренявам от 6 клончета  на две вече има събуждащи се пъпки.Сега ако успея и да ги запазя ще съм много щастлива.

# 296
  • Карлово
Стискам палци за розичката.

# 297
  • на острова на мечтите
А аз пък четох, че не е студоустойчиво и при нашия климат се гледа в саксия, за да се прибира.
аз казах само, че в саксия се мъчи. При нас понякога измръзва, или изсъхва от силното слънце, но после пак избуява. Не е много взискателно сиреч.

# 298
Надявам се и моето да оцелее, макар и в саксия, въпреки че една колежка побърза да ми обясни, че щом нейното е загинало и моето няма да го бъде. А ето ми я красавицата, подновена веднага в нова саксийка.

И другата красавица.

# 299
Ще оцелее, разбира се😉.  Аз също гледам в саксия и си е бая храст вече😁

Общи условия

Активация на акаунт