Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Миналата седмица и в Кауфланд имаше кактуси,бегонии по 0,99 и мини орхидеи за 3,99 мисля. Нищо не си взех,орхите бяха само лилави,а аз имам голяма лилава,бегониите бяга оранжеви,не му харесаха,а кактусите не ги загледах,че бяхме с мъжО и той мина мн набързо. 🤣
Зло,те са ми от теб. 🤗 Слънце малко виждат сутрин,освен да ги преместя. Имам по-слънчев прозорец. 🌺

# 571
В нашия лидъл седят едни китки от пет години и те милите имам чувството, че ги вкарват във фризер вечер, за да не умрат. Като ги купиш съответно доживяват края на седмицата и потвърждават конспиративните ми съмнения, че ги държат замразени Grin
Много ми харесаха кактусите, не съм търсила до сега и наистина не знаех, че могат да цъфтят толкова красиво!
Имам един североизточен прозорец, който ми се ще да накича с две съндъчета цъфтящи цветя, можете ли да ме насочите какво би било подходящо? Огрява го цялата сутрин, до към обяд, но някак под ъгъл, за сега един босилек се подвизава в самотна саксия.  Не харесвам мушкато, от сега да си кажа..

# 572
  • Пловдив
Аз нямам подходящо място за кактусите и затова се почудих...

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
В нашия лидъл седят едни китки от пет години и те милите имам чувството, че ги вкарват във фризер вечер, за да не умрат. Като ги купиш съответно доживяват края на седмицата и потвърждават конспиративните ми съмнения, че ги държат замразени Grin
Много ми харесаха кактусите, не съм търсила до сега и наистина не знаех, че могат да цъфтят толкова красиво!
Имам един североизточен прозорец, който ми се ще да накича с две съндъчета цъфтящи цветя, можете ли да ме насочите какво би било подходящо? Огрява го цялата сутрин, до към обяд, но някак под ъгъл, за сега един босилек се подвизава в самотна саксия.  Не харесвам мушкато, от сега да си кажа..

каскадни бегонии Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 574
Моята бегония от грудки,дето садих,цъфна:

От три насадени останаха две,едната загина. И те са уж каскадни,ама да видим кога ще станат каскадни. 😃

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 13:47 от Anyyyone

# 575
  • София
Моята бегония от грудки,дето садих,цъфна:
Моята едва сега покарва. И аз бях боднала две, но само едната даде живот.

# 576
  • София
Имам един североизточен прозорец, който ми се ще да накича с две съндъчета цъфтящи цветя, можете ли да ме насочите какво би било подходящо? Огрява го цялата сутрин, до към обяд, но някак под ъгъл, за сега един босилек се подвизава в самотна саксия.  Не харесвам мушкато, от сега да си кажа..
Циганчета.Непретенциозно,постоянно цъфти.Само му трябва поливане и да не е светло.Любимо цвете за тераса,но нямам условия в новото жилище.
ето моите преди години

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 12:44 от Натуся

# 577
АнМари,моите са садени април,значи около месец им трябваше да изкарат листа и после още толкова,за да цъфнат. Имай предвид,че аз ги бях заровила на обратно. 🤣 Писах тогава какъв смях беше. Чудех се защо нямат признаци на живот,отворих едно клипче в ютуб и какво да видя-аз съм ги бучнала на обратно! 😲🙈 Изрових,обърнах и тръгнаха. И третата имаше листенца,но не знам какво й стана. Оставила съм ги навън,на сенчица,вали ги дъжд малко,ама нищо.

# 578
Добри, как можа да си толкова жестока с тези снимки. Sad Обожавам всякакви видове бегония тубероза и все ми се иска да имам, но на моята тераса не вървят. Няколко пъти пробвах, не става, загиват. Уж ги дърпам на сенчица навътре, но не. А с тези хубави снимки пак ми се прииска...

Момичета, някой да е виждал у нас по аптеки, железарии, магазини за препарати брилянтно зелено ( има и други имена) ?  https://en.wikipedia.org/wiki/Brilliant_green_(dye)

Четох, че бил много добър за профилактика на краставици, за борба с мана и други разни, та си помислих, че може и за цветята да помага.
https://bg.topcombi.org/9716426-top-dressing-processing-and-spra … and-iodine#menu-1

Тук е доста пълно действието му - кореново гниене, разни други гъбични болести по растенията, увеличавало добива при череши и т.н.  - https://womant.ru/bg/children/zelenka-is-the-correct-name-what-is-a-green/

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 18:10 от Diorela

# 579
  • Пловдив
Фотнах лидълските китки Simple Smile

# 580
mystic woman нямаш милост, утре както всеки петък имам прозорец между двете смени и правя разходка до Лидл , да видим нещо ще ме изкуши ли.

# 581
  • Пловдив
Simple Smile  май и аз утре ще ида пак...

# 582
Ау, мистик, аз като минавам покрай тях гледам на другата страна, а ти ми ги навря в очилата Nerd Даже си харесах едно кактусче (дано да го няма когато отида в Лидл) Scream

# 583
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да пиша и тук - през ИП обещавах на някого кливия, а сега не намирам на кого.
ако чете, нека се обади.

има повече от една Simple Smile Simple Smile  - колежката ще даде своите.

Чудовищните ми каланхоета. Simple Smile
Казвала съм как си събрах бебета и ги забравих в чантата за седмица.
Не очаквах нищо, но ги изсипах в една саксия, а те, въпреки престоя, пораснаха. Simple Smile
Сега си имат свои "бебета". Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 12:34 от AnMary

# 584
Аз да се оплача, бях купила някъде преди месец от "Практикер" уж калдаръмче, сега го загледах, ми то си е жива тученица.

Общи условия

Активация на акаунт