Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 31 729
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте от 2 дни имам силно главоболие и лека температура 36.9...
В 11 г.с съм . Нормално ли е ?

# 136
Здравейте от 2 дни имам силно главоболие и лека температура 36.9...
В 11 г.с съм . Нормално ли е ?

36.9° не е температура 😉

# 137
Главоболието в нормално. Мен ме мъчеше много

# 138
Сакче е хубаво, че има. Сега остава да има и в него нещо. За това се ходи по- късно. Защото като се отиде рано казват , че в сакчето не се вижда ембрион и се вкарва бременната във филма

Да, от тази гледна точка е така. Но имах насрочена операция след 5дни и трябваше спешно да разбера има ли шанс да съм бременна.
Много се моля всичко да е наред.

# 139
Здравейте, бременна съм вече в 37 г. с., термина ми е на 2 юни, от вчера вечерта усещам леко напрежение и болка в долната част на корема. Не е постоянно ами през час два може би. Сутринта бях на запис на тонове, всичко беше наред, кръста не ме боли. Пих магнезий, но нямаше полза. Не е нещо кой знае какво като болка, дали се е случвало на някоя от вас нещо подобно? 🤔

# 140
Бебето слиза надолу и е нормално да се увеличат неразположенията в долната част на корема.

# 141
А тоновете на бебето дали се променят преди раждането?

# 142
Не, не се променят.

# 143
Здравейте,
Днес ми излезе БХС, резултата е 1 от 2300, нямам се на идея добре ли е не е ли, след няколко дни съм при докторката и ще и го занеса, но все пак искам да се ориентирам.

# 144
Здравейте,
Днес ми излезе БХС, резултата е 1 от 2300, нямам се на идея добре ли е не е ли, след няколко дни съм при докторката и ще и го занеса, но все пак искам да се ориентирам.
Предполагам 1:2300 имаш предвид, но това за което се отнася? За синдром на Даун ли? И ако да, според мен си е много добър резултат (на моето 1:1100 моя АГ каза идеално).

# 145
Извинете за глупавият въпрос, но имам час на 20 ти при Марков за Фетална морфология.
Заради Коронавируса беше малко по-специфично полужението и ходенето на ЖК и може би за това нямам много отговори на въпросите ми.

Трябва ли с кръвните изследвания да отида при Марков, или той само гледа бебо?
Феталната морфология само обстойното гледане на бебчо ли е ?
Много съм объркана.
А БХС кога се прави?
Кой трябва да разчете след това пък кръвните изследвания ?
Къде трябва да се направят кръвните изследвания ?

# 146
Здравейте,
Предполагам 1:2300 имаш предвид, но това за което се отнася? За синдром на Даун ли? И ако да, според мен си е много добър резултат (на моето 1:1100 моя АГ каза идеално).

Ами да като цяло пише комбиниран риск за Даун.

# 147
Извинете за глупавият въпрос, но имам час на 20 ти при Марков за Фетална морфология.
Заради Коронавируса беше малко по-специфично полужението и ходенето на ЖК и може би за това нямам много отговори на въпросите ми.

Трябва ли с кръвните изследвания да отида при Марков, или той само гледа бебо?
Феталната морфология само обстойното гледане на бебчо ли е ?
Много съм объркана.
А БХС кога се прави?
Кой трябва да разчете след това пък кръвните изследвания ?
Къде трябва да се направят кръвните изследвания ?

БХС се прави между 11 и 13г.с. и включва обстоен ехографски преглед и вземане на кръв за изследване. Ако сега си си записала час за БХС(нямам идея коя седмица си), то ще те прегледат и вероятно след това ще те пратят за вземане на кръв. Всеки медицински център или болница има различна практика кога точно се взема кръв, дали преди или след ехографския преглед, но най-простото е да се обадиш и да попиташ.

Накрая се вземат предвид резултатите(замерванията), които са направени при ехографския преглед, резултатите от кръвните изследвания и други данни, като възрастта ти, и програмата изчислява рискът от Даун и други аномалии.

# 148
Аз все още се притеснявам. Денят, когато трябваше да ми дойде, плюс още 3-4дни, симптомите ми бяха много силни. Не можех да сложа сутиен от болки, и пишках през час-два. Вече десетина дни по-късно почти не усещам нищо. Вместо да стават по-изразени симптомите, при мен утихват. Това за какво е маркер? Страх ме е да не е спряло развитието си, да се окаже кухо яйце... Това усеща ли се? Щеше ли да има прокървяване или нещо друго? Много ми е притеснено.. Confused

# 149
Аз все още се притеснявам. Денят, когато трябваше да ми дойде, плюс още 3-4дни, симптомите ми бяха много силни. Не можех да сложа сутиен от болки, и пишках през час-два. Вече десетина дни по-късно почти не усещам нищо. Вместо да стават по-изразени симптомите, при мен утихват. Това за какво е маркер? Страх ме е да не е спряло развитието си, да се окаже кухо яйце... Това усеща ли се? Щеше ли да има прокървяване или нещо друго? Много ми е притеснено.. Confused
Аз имах симптоми точно, докато си направя теста, от там насетне до ден днешен нямам абсолютно никакви неразположения, болки или каквото и да е друго.
Кога си на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт