Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 31 788
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, на вън се затопли и на мен ми се ходи на море "😀. Естествено няма да тръгна все още, и то преди дс съм говорила с аг, но вие какво мислите. За пътуване София - Бургас  с кола, за влизането в морето, за слънцето е ясно. Но определено си мисля ако дай Боже всичко е наред да отскочим за няколко дни. А нали съм си и панкка и все си усещам, пе тъкмо ще отидем и нешо ще започне дс ме боли, стяга натиска.. И много се замислям

# 616
  • София
Не я знам тая гъба. Аз до сега нямах никакви, но сега заради антибиотика (пих го заради уреаплазма парвум) очаквам да ми поникнат.
Не знам защо винаги ми излизат след АБ. Много кофти.

# 617
Момичета, на вън се затопли и на мен ми се ходи на море "😀. Естествено няма да тръгна все още, и то преди дс съм говорила с аг, но вие какво мислите. За пътуване София - Бургас  с кола, за влизането в морето, за слънцето е ясно. Но определено си мисля ако дай Боже всичко е наред да отскочим за няколко дни. А нали съм си и панкка и все си усещам, пе тъкмо ще отидем и нешо ще започне дс ме боли, стяга натиска.. И много се замислям
И аз се чудя. Вие в кой месец сте, аз съм все още в 5 г.с. Мисля, че другата година може и да не можем да отидем, ако всичко е наред и затова.

# 618
Аз не бих отишла на море заради вируса най-вече. Моя позната се зарази тези дни на почивка и съм решила да не рискувам.
Иначе и аз пуснах кръвни изследвания, витамини, микробиология, урина към 6-7 г.с.
Иначе белтък в обикновена порция урина ще се види чак когато е много много висок.
Белтък в урина се изследва в 24 часова порция урина.

# 619
  • Велико Търново
Аз пък се надявам да отидем на море. Всяка година ходим на едно и също място, супер чисто е и няма хора освен нас. Единствено се притеснявам, да не престоя повече на слънце ( лесно ме изкушава слънцето) но се надявам здравия разум да надделее Simple Smile
С предишната бременност бях в същия период на море, ходехме си на плаж, стоях си на сянка, сменях си банския така че винаги да е сух и се мажех с много мляко с висок фактор. Все пак слънцето е Витамин Д, който е много важен!
А и освен ако АГ не възразява с някакви основателни доводи, аз не виждам защо не.

# 620
Аз съм в началото на 4 месец. Малко ме е страх още и най вече заради пътя. Ако изчакам пък 5 месец ще станат евентуално много жеги и нензнам... Възможно ли е от това че днес пътувах с трамвай сега да усещам тъпа тежест в корема и кръста като преди цикъл? Вече около час и нещо, нв е болка но не е приятно. Малко се стреснах, но мисля че ако имаше нешо не добре с бебето щяха да водят в петък

# 621
С предната бременност отидох на море през юли, а родих октомври.
Тази въобще не съм си правила илюзии , че ще отида на море , предвид, че чакаме детето другия месец .
Но пък 5 Месец да речем, че е един от леките месеци на бременността и ако съм аз, бих отишла .
Аз не влизах във водата .

# 622
Ако няма да влизам по добре да не ходя... то това море ли е?!

# 623
  • София
Иначе белтък в обикновена порция урина ще се види чак когато е много много висок.
Ми то май това ни интересува. Да не е мн висок. То иначе 24ч си е бая стискане.

Диана, ти нали си в 12/13 седмица? Четвърти месец май май е от първи ден на 14та.
Не че има значение, де.
Аз моя четвърти месец половината го изкарах на къмпинг и море.
Скоро пак ще ходя на море. Умирам да плувам, но ще страня от хора и компании, щото корона вирусът си ме притеснява.

# 624
Ми то май това ни интересува. Да не е мн висок. То иначе 24ч си е бая стискане.

Диана, ти нали си в 12/13 седмица? Четвърти месец май май е от първи ден на 14та.
Не че има значение, де.
Аз моя четвърти месец половината го изкарах на къмпинг и море.
Скоро пак ще ходя на море. Умирам да плувам, но ще страня от хора и компании, щото корона вирусът си ме притеснява.
Сега в петък влизам в 14 седмица. Но ето днес след возене в трамвай вепе втори час ми тежи и корема и кръста. Изобшо дали е от това. И ме е страх малко и от пътуването

# 625
Ако няма да влизам по добре да не ходя... то това море ли е?!
Всичко се преживява. Wink

# 626
В 3 и 4 месец пътувах непрекъснато напред-назад от провинцията до София за изпити, даже съм имала болки ниско долу от пътя и пак нищо не ми е имало. Говори с лекаря си дали е безопасно това пътуване. И аз лично не бих се накиснала във водата, а в басейн още по-малко. По време на бременността сме по-предразположени към бактериални инфекции, аз не бих рискувала. Така или иначе всеки ден пишеш за някое свое неразположение, просто свикни с мисълта, че човешкото тяло почти никога не се чувства на 100% идеално, особено по време на бременност. И се замисли, че с тези хипохондрични притеснения от най-малкото вредиш най-вече на плода.

# 627
Аз съм в началото на 4 месец. Малко ме е страх още и най вече заради пътя. Ако изчакам пък 5 месец ще станат евентуално много жеги и нензнам... Възможно ли е от това че днес пътувах с трамвай сега да усещам тъпа тежест в корема и кръста като преди цикъл? Вече около час и нещо, нв е болка но не е приятно. Малко се стреснах, но мисля че ако имаше нешо не добре с бебето щяха да водят в петък

Съжалявам ако прозвучи грубо, но просто това вглеждане е прекалено.
Вие сте бременна, а не болна /поне физически/.
Не знам щом от сега постоянно се оплаквате, какво ще правите в напреднала бременност.

# 628
Това е правило номер едно- ти си бременна, а не болна!!!
Гледай да се насладиш на бременността, че ако щеш вярвай, минава бързо!

# 629
  • София
Аз седя и си разсъждавам...
Дианче, ти и като се роди ли така ще се притесняваш на всяко хлъцване? Grinning горкото дете, ако е така!
Иди на море и му отпусни края малко.
Но ако и на морето ще ти е лошо, по-добре лягай и не мърдай 6 месеца. Скалпелът ще го ражда после ама това е.
Ти няма да изкласиш добре, ако не спреш да му вкарваш стрес.
Знаеш, че с обич го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт