Раздяла след години неуспешни опити за дете.

• 6 264
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
Докато репродуктивните проблеми не ти дойдат до главата,идея си нямаш даже.

Искричка,той не те е подкрепял морално,явно това не е бил негов приоритет.За жалост.

# 46
Аз напълно разбирам Франсоаз. И аз останах с такова усещане от постовете на авторката. Сякаш имането на дете е на всяка цена, независимо от цената, дори и с цената на загубване на човешкия облик, човешките отношения и себе си. А може би просто трябва човек да се вслуша, да се вгледа в себе си, да се смири малко и да си пренареди приоритетите. И тогава всичко ще си дойде на мястото.
И за да не каже някой, че не съм имала репродуктивни проблеми, ще кажа, че много близък човек до мен вероятно има такива проблеми и му давам същия съвет. Някой по-нагоре спомена как се е сдобил с дете, след като е спрял да се вторачва в проблема. Ето това е верния път според мен.
Ми не си имала този проблем ... Дори сестра ми не ме разбира. Като не стане , ревеш малко , продължаваш си живота. Подарявам си почивка в чужбина и пак решавам , че ще пробвам .. Защото жените имат определено време , за мъжете е малко по- лесно , ако не е в тях проблемът. И не е само до настройка , защоти ние не си повтаряме - ей сега ще направя аборт !! Или детето ми ще има еди каква си малоформация , за която никога не бях чувала ...

# 47
Франсоаз, може и да си права, не знам....Чудя се само как да се влюбя отново, като знам какво ни чака...
Е, и аз не знам дали съм права, не ви познавам. Казвам как ми звучиш, четейки те... Ето, и последната реплика от поста ти "като знам какво ни чака."... Какво е - земетресение, наводнение, разрешение, какво? Не казвам, че е песен и е лесно, но ти сама го правиш да звучи апокалиптично /отчайващо. Може би ако ти се успокоиш психически и промениш нагласата си към процедурите, и този до теб ще ги възприема различно а не като дамоклев меч над главата си.

# 48
И за да не каже някой, че не съм имала репродуктивни проблеми, ще кажа, че много близък човек до мен вероятно има такива проблеми

Сладурана.

Не съветвай с подобна категоричност за неща, които са ти много далечни.

# 49
Аз напълно разбирам Франсоаз. И аз останах с такова усещане от постовете на авторката. Сякаш имането на дете е на всяка цена, независимо от цената, дори и с цената на загубване на човешкия облик, човешките отношения и себе си. А може би просто трябва човек да се вслуша, да се вгледа в себе си, да се смири малко и да си пренареди приоритетите. И тогава всичко ще си дойде на мястото.
И за да не каже някой, че не съм имала репродуктивни проблеми, ще кажа, че много близък човек до мен вероятно има такива проблеми и му давам същия съвет. Някой по-нагоре спомена как се е сдобил с дете, след като е спрял да се вторачва в проблема. Ето това е верния път според мен.
+1
На нейно място сериозно бих обмислила как животът ми да е смислен и без дете. Всъщност, донякъде съм на нейно място. Избягвам напълно фиксирането върху дете. хубаво е да имаш, но като всяко друго нещо си е повече късмет.

# 50
Интересни са ми съвети, като "не го мисли", "ще стане", "трябва спокойствие".
Ами не помага това. Вероятно сте прави, но когато искаш нещо силно, биологичният ти часовник тиктака, а детето ти постоянно пита "аз защо нямам братче/сестричка, като еди кой си" и с това ти става още по-тегаво, то няма как да не го мислиш. Тази борба е трудна и трябва сигурна опора и разбиране, иначе не става. Вярвам, че авторката ще намери такава.

# 51
То ако ставаше със спокойствие,щях да хакна 2 валидола и да си легна с мъжа.
Тръби не ми останаха,както и на авторката,и да се фокусирам и да не се фокусирам,инвитро беше варианта.Ама то отстрани е лесно.

# 52
И за да не каже някой, че не съм имала репродуктивни проблеми, ще кажа, че много близък човек до мен вероятно има такива проблеми
Сладурана.
Не съветвай с подобна категоричност за неща, които са ти много далечни.
Давам съвет, защото за мен е важно този човек да запази психическото си здраве, да продължи да бъде човек, дори и да няма дете, да не си повтаря като мантра, че иска бебе на всяка цена, а да погледне и види какво друго може да прави, да развива и да бъде докато е жив. И че може да не е писано да има дете в този живот, но преследвайки това на всяка цена, изгубва другите важни неща.

# 53
Да,ама това си го преценява всяка жена.

# 54
Да,пак казвам -отстрани е лесно.
Ornelam,какъв е твоя репродуктивен проблем?

# 55
Има жени, които виждат смисъл само в това да имат дете. Ти с твоите съвети няма да ги промениш, нито ще си им от полза, чисто морално.

А, да кажеш на жена с репродуктивни проблеми "Спокойно, не го мисли" е като на депресиран човек да му кажеш "Ай, живни малко, бе!"

# 56
  • Варна
Темата отиде в друга посока... А иначе аз винаги съм приемала съветите на близките ми добронамерено, въпреки че ме боли като ги слушам "успокой се, ще стане, като не го мислите" и т.н. Е, нито ще стане като се успокоим, нито те ще спрат да ми ги дават. Не им се сърдя, знам че ми мисля доброто, но понякога е по-добре да си замълчите със съветите, защото отсреща не винаги искат да ги чуят.
Също така знам, че на някои им се струва не толкова страшно да преминеш през това, други не мислят, че това е най-важното. Всеки човек разбира живота по различен начин и за всеки неговата лична болка и несгода е най-голямата на света!
Не ви пожелавам никога да преминете през това и повярвайте ми - това, че на ваши близки им се случва, изобщо, ама изобщо не значи, че знаете за какво става въпрос.

# 57
Не разбирам смисъла да се обяснявате на жени, които хал хабер си нямат от стерилитет.

# 58
Повечето гледат от позицията на жената. На мен лично ми се налага,  дори да не искам, да видя и другата. Да, психиката има много голямо значение.
Реални примери имам със семейства, които заедно се отказват от опитите и продължават пак заедно да живеят с това, че няма да имат свои деца.,
Ако за мъжа даването на материал е достатъчно, а от него се очаква повече, това не значи непременно, че мъжът е лош човек. Намирането на партньор за съвместно преминаване през ада на асистираната репродукция е трудна мисия, виж, намирането на псртньор в живота, който пък да се окаже и готов за това е по-друго. Дано ме разбираш правилно, Искричке.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 16:43 от Дренка

# 59
Да,ама това си го преценява всяка жена.
Да, преценява си го всяка жена, така е! Но по-добре да имаш и двете решения в главата си, отколкото да имаш само решението за дете на всяка цена и като не го получиш да смяташ живота си за съсипан. Пресен пример пред мен е моя позната, която дълго избираше мъж. Намери някакъв човек, с който нямаха брак. Не можеше да има деца, но той пък не искаше да правят опити за инвитро или пък може би проблемът беше в нея, а той не пожела да пробват. След това намери друг, с когото правеха опити, но така и не се получи. Не иска да си осинови, защото й предлагат само циганчета, а тя циганче не иска. И сега смята живота си за изгубен, няма какво да коментира и говори с приятелите си, защото те имали деца, а тя - не" и няма обща тема за разговори с тях. А от хормоните и процедурите получи туморно образувание, което откри в напреднал стадий. Мисля си дали всичко би се развило различно, ако умееше да погледне по различен начин на нещата навреме.
Да, прави сте, че като нямам репродуктивен проблем не мога да разбера напълно, но се опитвам да дам друга гледна точка, която може да е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт