Раздяла след години неуспешни опити за дете.

• 6 273
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Да,ама това си го преценява всяка жена.
Да, преценява си го всяка жена, така е! Но по-добре да имаш и двете решения в главата си, отколкото да имаш само решението за дете на всяка цена и като не го получиш да смяташ живота си за съсипан. Пресен пример пред мен е моя позната, която дълго избираше мъж. Намери някакъв човек, с който нямаха брак. Не можеше да има деца, но той пък не искаше да правят опити за инвитро или пък може би проблемът беше в нея, а той не пожела да пробват. След това намери друг, с когото правеха опити, но така и не се получи. Не иска да си осинови, защото й предлагат само циганчета, а тя циганче не иска. И сега смята живота си за изгубен, няма какво да коментира и говори с приятелите си, защото те имали деца, а тя - не" и няма обща тема за разговори с тях. А от хормоните и процедурите получи туморно образувание, което откри в напреднал стадий. Мисля си дали всичко би се развило различно, ако умееше да погледне по различен начин на нещата навреме.
Да, прави сте, че като нямам репродуктивен проблем не мога да разбера напълно, но се опитвам да дам друга гледна точка, която може да е полезна.
То като вече няма на къде,няма друг избор.Но някой не се отказват от това си желание за дете.Това е като любов,която не ти отговаря на чувствата.Съжалявам за твоята позната,дано излезе от тая дупка.Но ц*ганче и аз не искам.Много съм бяла.Подкрепям,че не е взела.Други ще вземат,тяхно си решение.Както казва авторката изместваме малко темата,а тя е раздялата,че на него му писнало.От това я боли допълнително.От раздялата,не успеха.

# 61
При мен много помага, че нямам натиск от мъж и роднини, няма коментари и обиди, че съм стара или негодна.
Изцяло гледам на това като на късмет.

# 62
В началото, когато се събрах с МП, му заявих, че не искам деца. Бях на 26. Той каза, "когато тогава". За да го провокирам му казах, че мога и да не забременея - той вдигна рамене.
Мъжете са различни.
Жалко, че авторката имала нещастието да е с малодушен мъж. Но може, всъщност трябва да си повтаря, че следващият път ще намери идеалният за нея мъж. И всичко което ѝ е липсвало в тази връзка ще бъде дадено в следващата Simple Smile
Успех Искричка! 🌺🌺🌺🌺

# 63
Това , че правиш инвитро , не значи , че не работиш , не излизаш с приятели  и само инвитро процедурите са ни в главите . Момичето никъде не е казала , че 3 г. си седи в къщи и само чака да забременее ....
Просто се отдалечаваш понякога от приятели с деца , защото техните интереси са акани памперси и детски градини - което на мен примерно сега не ми е интересно ...
Има примери за жени , които са се отдали само на собствените си деца (без работа или хобита) , после зарязани от мъжете или с рак  или друго .... и те за някой са си пропиляли живота (и за мен може би ) - и това са драми , които никой не е очаквал да му се случат. Но нека всеки си живее живота , както си го разбира . Поне после се сърдиш на себе си .
От висенето по кабинети какви случаи съм срещала ... - половината са жени , които понасят всичко, заради мъжете си . Имаше жена с множествена склероза в ремисия , която се подлагаше на инвитро , за да има второ дете ! За мен това е  лудост , но си е нейното решение и тя си го избира .
Имам позната , която роди , после рак тежък и точно се оправи и без да знае забременя  (под 34 г. е момичето)- от мъж, който уж не можел да има деца !  Така че , случаи всякакви , нека оставим всеки да си преценява сам .

# 64
И за да не каже някой, че не съм имала репродуктивни проблеми, ще кажа, че много близък човек до мен вероятно има такива проблеми
Сладурана.
Не съветвай с подобна категоричност за неща, които са ти много далечни.
Давам съвет, защото за мен е важно този човек да запази психическото си здраве, да продължи да бъде човек, дори и да няма дете, да не си повтаря като мантра, че иска бебе на всяка цена, а да погледне и види какво друго може да прави, да развива и да бъде докато е жив. И че може да не е писано да има дете в този живот, но преследвайки това на всяка цена, изгубва другите важни неща.

Със такава категоричност можеш да даваш подобни съвети единствено ти самата ако си останала без деца и си намерила смисъл и пълноценно щастие в други неща в живота си.
Аз самата в момента се боря за дете, тематиката за съжаление ми е позната от личен опит и напълно я разбирам авторката.

# 65
Не всички мъже искат деца, даже доста не искат.

# 66
На мен ми звучи като детето да е самоцел в евентуална бъдеща връзка, а не мисля, че трябва. Важно е да си честна с бъдещия ти партньор още в началото. Двама души се събират не непремнно да създадат деца. Казвам го като човек, който е минал прези инвитро. Събрах се с човек с ясното съзнание, че той има проблем. Когато узрях за дете минах по пътя на инвитрото, колкото и да не беше лек. Към днешна дата не съм вече с този човек. Сега съм обвързана с човек, с който в самото начало сме изяснили, че аз съм приключила с децата. Смея да твърдя, че живеем в хармония и сме щастливи. Всичко това го пиша в подкрепа на тезата, че път напред има и той не се определя от това, че имаш репродуктивен проблем, а по-скоро да откриеш твоята половинка, с която ще сте щастливи с или без деца.

# 67
Авторке, много мрачни сценарии. Какво ако срещнеш мъж, вдовец с малко детенце? Или някой, който не държи да се възпроизведе на всяка цена?

# 68
Не всички мъже искат деца, даже доста не искат.
Потвърждавам. Хич не искат. Затова притесненията на авторката са безпочвени. По-вероятно е да срещнеш мъж, който няма да иска дете, отколкото някой, който да те комплексира, че не можеш.
Нито един не поиска дете.

# 69
Мъж, който да не иска дете не познавам. Познавам доста двойки, минали през инвитро, но си имат деца. Аз също съм човек, който не може да си представи живота без дете, въпреки, че имам дете с изключително труден характер. Щом авторката иска поколение, мога да я посъветвам да не се отказва.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 16:41 от Чакалката

# 70
Не зная кой къде живее, аз съм от малък град, но мъж, който да не иска дете не познавам.

Аз не искам дете. Обожавам децата - и те ме обожават.

Ако жената, която обичам, има деца от предишни връзки - не ми е проблем.

Ако се случи да си направим дете, пак не ми е проблем да го задържим и да го отгледаме.

Тоест, ок съм с децата, но не е фикс идея. Или как там се води? Имам братя, които вече имат деца - родата ни няма да загине, ако аз не се възпроизведа.

# 71
Искаш да кажеш, че няма да подчиниш живота си на идеята непременно да имаш дете.

# 72
Папа Смърф, всяко нещо, което е фикс идея, вече е изродено и нечисто. Желанието за дете не би трябвало да е фикс идея, а желание да раздаваш любов и да получаваш чиста такава. Много по-възвишено е от едното "възпроизвеждане". Те и всички деца в сиропиталището са от родители, които са се "възпроизвели", но реално не са никакви родители. Не изключваш възможността да имаш дете, следователно не е на 100% вярно, че не искаш дете. 😉

# 73
Папа Смърф, всяко нещо, което е фикс идея, вече е изродено и нечисто. Желанието за дете не би трябвало да е фикс идея, а желание да раздаваш любов и да получаваш чиста такава. Много по-възвишено е от едното "възпроизвеждане". Те и всички деца в сиропиталището са от родители, които са се "възпроизвели", но реално не са никакви родители. Не изключваш възможността да имаш дете, следователно не е на 100% вярно, че не искаш дете. 😉

Разбира се, че на 100% не искам да имам дете, но не се изключва вероятността. То не искам и да умра в автомобилна катастрофа, но знае ли се? Хората не искат да се разболяват, други не искат да са сами... На 100%.

# 74
Ако, ако, ама кой знае какво, ако Simple Smile
Познавам мъже, дето искат деца, но като влязат във връзки и веднага обръщат полюса. И обратно - уж не ще, не ще, докато не потъне по някоя Simple Smile
Връз тези принципи - кой какво разправя, авторката трябва да търси някой, който ходи и повтаря, че иска деца. Нататък - не е много ясно.
Отношения, не е само до искам - не искам. Дали деца, дали връзки.

Общи условия

Активация на акаунт