Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 172
  • 570
  •   1
Отговори
# 405
Ползвам едно олио на Лакме и съм доволна засега.

# 406
Загледах Keune. Ползвала съм техни продукти и съм доволна. Подходящи ли са тези за тънка коса? Спреят тежък ли е?

За спрея на Лореал четох някъде, че е тежичък и омазнява. Така ли е?
Спреят на Лореал не ми тежи, а косъмът ми е нормален към фин. Най ми харвсва, че много добре разплита косата.

# 407
Загледах Keune. Ползвала съм техни продукти и съм доволна. Подходящи ли са тези за тънка коса? Спреят тежък ли е?

За спрея на Лореал четох някъде, че е тежичък и омазнява. Така ли е?

За моята коса спрея е идеален. Косата ми е тънка и чуплива по принцип.
Дъщеря ми е с къдрава коса и също ползва серията, оформят се чудни къдрици без финиши Simple Smile

# 408
Сношния протокол:

Предното миене ползвах Про Лонгър ампула - зашеметяващ резултат, нямам търпение да ползвам пак с друг шампоан! Но вчера получих концентрата за изтощена коса на Алфапарф от Cellula Madre терапията и не се стърпях и реших да го ползвам, да вкарам малко протеинче...

1. ДПШ Лейбъл М
2. Ш Виши Деркос ( мисля че той самостоятелно ми омазнява по-бързо косата, но ще кажа след време със сигурност)
3. Терапия Alfaparf Cellula Madre c Restucturing Multiplier (загрята и с престой около 45 мин)
4. Дисциплин термик
5. Oway серум за крайчетата няколко капки
6. На полу-суха коса Macadamia Healing Oil Treatment - намерих си мини шишенце от миналата година, доста приятно ми се стори, не мазнее и усетих приятно заглаждане и омекотяване на косата.

Резултатът:
Очаквах втвърдяване след терапията, няма такова нещо, много гладка и лъскава коса (чак ми е прекалено), направо се хлъзга (странно ми е защо?), горния пласт беше бухнал, сега се погледнах и видях, че се е укротил, но косата е направо като изкуствена... държа да отбележа че изсъхна сама и спак вързана на кок и сутринта беше идеално права. Със смесени чувства съм дали ми харесва усещането за чак толкова лигава коса. Някой ако има предположение кое е объркано в протокола, или тя терапията просто така си действа? Очаквах такъв ефект от концентрата за блясък...

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 21:43 от PeachHoney

# 409
  • Чукарландия
... Лореал и Керастаз са под една шапка.Никой луд няма да направи два едни и същи продукта,единия за 40 евро другия за 3-4, с едно и също действие.Да се сравнява лореалския с керастазкия,за мен е несериозно.

Моите впечатления са малко по-различни, без да твърдя, че съм 100% права. При точно такива корпорации се наблюдава разработка и пускане първо на скъпия продукт. След това му се орязват/заменят някои от по-скъпите съставки/екстри/опаковка и се пуска продукт позициониран в по-нисък ценови клас с "почти" аналогичен състав и действие. Учудващо много хора дори в развити пазарни икономики никога не плащат за нещо по-скъпо от дрогерийна козметика, но предвид броя им печалбата от тях не е никак малка. След което конкуренцията изкопира формулата (ако е успешна) , прави леки козметични промени за да не ги съдят (патентни дела са нещо обичайно в сферата) и продуктът става повсеместен.

В Щатите дори има продукти на които на самата опаковка пише "Generic Value Product Сравнете със състава на ******* известен марков продукт"
https://www.sallybeauty.com/brands/generic-value-products/

Та така, за всеки влак си има пътници, хората има различни интереси и приоритети. Дори аз, която изливам пари залудо за козметика за коса смятам, че Керастазкият продукт е овърпрайсд за обещавания ефект и 40 евро за него не бих извадила. Лореал вече спечелиха от мен.

Всеки може да си направи сам изводите, ако имаме химик в темата ще бъде интересно да коментира:
Kerastase K Water
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua / Water / Eau, Parfum / Fragrance, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Phenoxyethanol. C232282/1

L’Oreal Paris Elvive 8 Second Wonder Water Lamellar, Rinse out M … hiny Looking Hair
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua/Water/Eau, Parfum/Fragrance, Dicaprylyl Carbonate, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Coumarin, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Linalool, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Limonene, Tocopherol, Citronellol, Arginine PCA, Phenoxyethanol, Fil Code D235845/1

Много си права, Agent Provocateur!
Точно така стоят нещата между Лореал и Керастаз и да - точно, защото са под една шапка. Да може да се ползват от много хора. Разглеждам съставите и на двата продукта - идентични са, с малка разлика, че в Керастазкия има повече хидролизиран протеин - соев и царевичен, което не е кой знае каква загуба, ако ги няма в състава.
Повечето продукти на Керастаз имат заместители в Лореал. Лореал е бюджетния вариант на Керастаз. Смея да го твърдя, защото ползвам и двете марки от дълги години и мога да направя паралел. Разглеждала съм много състави и съставки. Говорила съм и с хора, които работят в концерна.

# 410
  • малкия йеросалим
Здравейте Рапунцел ли!
В темата съм от самото начало.
Няма да пиша подробно,а набързо ще обесня и покажа проблема си.Косата ми е ужасно суха.На снимката е туко що боядисана и необработена с преса или четка.
Преди проблемите ми бяха,че в корените се омазняваше много бързо,а краищата са като слама.Благодарение на съветите и информацията в темата се справих с мазните корени.
Но вижте колко ужасно изглежда косата ми въпреки всичките грижи, който полагам.
На кратко изброявам продуктите, който използвам.Като преоуш редувам смес от рициново,бадемово масло и глицерин или еластисайзъра на Philip Kingsley.Редувам хидратиращи шампоани на Велла и Гарниер с протеинов шампоан на Ревалид.Веднъж месечно ползвам и дълбоко почистващ шампоан.След шампоана нанасям или хидратираща маска на Велла или 2минутния реконструктор на Веднъж месечно слагам и от ампулите на Лалга.След това на влажна коса нанасям арганово масло или възстановяващото олио на Macadamia.
И след всичкото това усилие няма никакъв резултат.За протокола ползвам изброена козметика от януари месец.Рядко използвам сешоар и преса.Заради вида на косата ходя само хваната на плитка.
Моля дайте съвет как да оправя тази чума!!!

# 411
Кремообрзни хидратиращи финиши и кремове - на Макадамия е хвален и не скъп. За мен добра работа вършат хидратиращи балсами, оставени без отмиване - Dove Oxygen е много добър вариант, Храните на Гарние също. Освен това смятам, че "арсеналът" Ви е доста слаб - аз полза от хидратиращи Ш не виждам, по-добре протеинов Ш, за да се продължи спокойно с каквото и да е. Все пак не споменавате за накъсване или експлозии на кортекса, може и да прекалявам. Но за финишите съм категорична, само с олиа не става за такава коса - къдрава е, а не е стилизирана, затова изглежда така.

# 412
  • Варна
Косата е супер между другото. Изглежда здрава и има блясък. Си е права,хидратиращи кремообразни финиши далеко от скалпа. Мажеш и мачкаш да се оформят чупки.

# 413
Вела,Гарние и Ревалид бих ги изхвърлила веднага.Нито Гарние са  хидратиращи,нито Ревалид е протеинов,Вела дори няма да я коментирам,за мен е марка за хора без никакви проблеми.
Ревалид е за скалпа и основно проблема ти идва от там,според мен.Той "лекува" скалпа и разсипва дължините.
Вземи си Ш и М Терапист и някаква хубава хидратираща серия.Веднъж месечно ампулите Лалга е твърде малко,за тази коса,веднъж седмично.Терапията на Алфапарф-бюджетна и страхотна...С дрогерийни продукти няма да оправиш тази коса.
Си е права за финишите,поне 2-3,без да решеш,без преси и въртящи четки

# 414
И според мен проблемът е в арсенала. И също бих посъветвала да се инвестира в хубави серии. Терапист е чудесен избор за протеин. А за хидратация може да пробвате Ланза мойсчър или блондинката серия на Керастаз  Блонд абсолю. Нея я има и в травъл размер,който е доста изгоден. Също така в комплекта има и кремообразен финиш, което ще ви е в плюс Simple Smile

# 415
  • Варна
Точно пък Терапист Ш за мазен скалп......Може,но нека първото шампоаниране да е с Ревалида и по дяволите нека косата не се пере с шампоан. Шампоан се нанася в оскъдно количество и САМО по скалпа. Разпенва се и се изплаква. Пак казвам,че аз проблемна коса нуждаеща се чак от Терапист не виждам.

Терапист,Ланза Кератин,Лалга са за сериозно третирани коси с проблеми.

# 416
  • малкия йеросалим
А какво мислите за кератиноеите терапии,който предлагат по фризьорските салони.Дали би ми помогнала?
Още днес ще се разгледам за хидратиращи финиши.Предпочитам да са по бюджетни..

# 417
  • Варна
Ако изкаш наистина съсипана коса направи и кератин в салон. Това е простотия равносилна на студено къдрене и изправяне. Няколко месеца добре и после рев.
 Ако някъде намериш кератиновото протезиране на Ланза това е друга работа. Терапия с хидратиращия брустер ще върне баланса от раз-гарантирам.

# 418
  • София
Наскоро една жена във фейсбук пропищя от кератинова терапия в салон, косата ѝ е напълно унищожена. Защо не обясняват на клиентите какво всъщност представлява тази процедура?

# 419
  • малкия йеросалим
Ако изкаш наистина съсипана коса направи и кератин в салон. Това е простотия равносилна на студено къдрене и изправяне. Няколко месеца добре и после рев.
 Ако някъде намериш кератиновото протезиране на Ланза това е друга работа. Терапия с хидратиращия брустер ще върне баланса от раз-гарантирам.
Принцеска а може ли да ми препоръчаш марка за терапия.Много съм боса в тази материя.

Общи условия

Активация на акаунт