Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 200
  • 570
  •   1
Отговори
# 465
Амбросиа мисля че терапист може да са ти малко тежки за честа употреба, те са за много тормозена и третирана коса. Ще трябва да редуваш с хидратираща серия като Magistral пак на Керастас да речем, или Remoisturising шампоан и балсам на Филип Кингсли, може и Moisture Extreme балсам пак на същата марка да пробваш както и Еластисайзър веднъж на 3 миенета да речем. Щом ползваш преса ще ти трябва и добра термозащита за ползване на суха коса (не мога да помогна тук) а за олио аз в момента съм много доволна от Macadamia healing oil treatment, с уговорката обаче че аз не съм с особено суха коса. Ако можеш да качиш снимка на косата ще може да сме по-полезни че така малко на изуст си говорим...

# 466
Mythic Oil на Loreal и слагаш от средата надолу всеки ден.

# 467
Благодаря. Преди време използвах Mythic Oil (съвсем в началото на пускането му на пазара) и не бях доволна, не беше за моята коса, според мен. Няколко въпроса още:
1. Да разбирам ли, че ако взема и другите неща от серията по-скоро би било тежко за косата? Вчера беше първото измиване с шампоана и маската, определено я почувствах в пъти по-добре спрямо друг път.
2. Ако взема за термозащита Kérastase Résistance Extentioniste Thermique също ли би било тежко за косата?

# 468
  • Варна
Анастасия има един такъв момент при сравнително здравите коси и силните серии.....Първия път УАУ ефект и от там нататък греда. Косата си взема от раз нужното и на следващото измиване казва стига. Ако искаш още терапист неща аз бих те посъветвала да вземеш преуош балсама.
 Можеш да редуваш с милкшейк. 
Термото за дълга коса е добро,сравнително балансирано. За коса като твоята изначално не бих препоръчала Терапист,но тъй като вече си го взела ти трябва серия за баланс. Милкшейк са сравнително леки продукти за здрави и безпроблемни коси. Можеш да пробваш шампоан терапист с балсам или масла на милкшейк и мисля,че комбинацията ще ти хареса. Обратното обаше Ш милкшейк и М терапист не съм сигурна дали ще сработи защото Терапист са с повечко протеин.
 За следваща покупка загледай маската за дълга коса или хидратиращата Ланза.

# 469
Благодаря. Преди време използвах Mythic Oil (съвсем в началото на пускането му на пазара) и не бях доволна, не беше за моята коса, според мен. Няколко въпроса още:
1. Да разбирам ли, че ако взема и другите неща от серията по-скоро би било тежко за косата? Вчера беше първото измиване с шампоана и маската, определено я почувствах в пъти по-добре спрямо друг път.
2. Ако взема за термозащита Kérastase Résistance Extentioniste Thermique също ли би било тежко за косата?

И аз го пробвах когато излезе и ми действаше добре. Все пак има разлика от коса до коса. Моята е сравнително суха по краищата и маслото попиваше бързо и не оставяше следи, но косата беше видимо по-жива и се накъдряше още. Това ме подсеща да си купя и да пробвам пак, дано не са го развалили.

Иначе идеята ми за маслото е следната - когато човек слага всеки ден, косата няма да се къса, чупи и цъфти. Текущата може и да не се оправи напълно, но следващата, която ще дойде няма да се къса толкова и би трябвало косата като цяло да е по-гъста в краищата, освен че ще е и по-здрава и красива.

# 470
Здравейте, от известно време ползвам само шампоани и продукти без сулфати, парабени и силикони. Дали решението е правилно или съм поредната жертва на модните течения. Моята е леко суха, фризи и я къносвам в черен цвят. Стои кафеникаво черно. Всеки месец мажа само корените и надолу не повтарям за да не стои твърде тъмно. Мислих да мина на боя, но се притеснявам колко ще се пресуши и че в боята има повече химия.
https://prikachi.net/image/3kYsI
https://prikachi.net/image/3k31M
Иначе ползвам и много добре ми се отразява арган и ленено семе за косата. Тук е изсъхнала сама и е била след това на плитка. Леко е чуплива.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 10:59 от nikisr93

# 471
Здравейте. Много се радвам, че си пуснах дълга коса, не предполагах колко ще се харесам. Е, трудно ми е още с прическите(ако някой знае тема за различни ус/ва-за вълни, къдрици, ако може да даде линк, ще съм много благодарна), но...много хубаво било да усещаш вятъра в косите😃.
Купих си ето това
и маската, ползвах ги веднъж, много съм доволна, косата ми е страхотна, сложих термото на Керастаз само.
Имам въпрос-пише, че е с кератин този шампоан, действа ми добре, това означава ли, че косата ми има нужда от това?
Все се каня да си купя повече подобни от З.Р., но ...все забравям кои са такива и .....
Успех на всички с израстването на косите и без никакви цъфтежи🤗

# 472
  • Варна
Щом косата ти е добре с Елсев не ти трябва да стъпваш в Рибата HeartGrinning повярвай ми.
Дрогерийната козметика в голяма степен е балансирана и няма какво да и объркаш. В рибата се ходи ако имаш проблем и дебел портфейл.
Иначе можеш да погледнеш тия https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-di-luce-za-blyasak

Или Керастаз Генезис https://www.zlatnaribka.com/kerastase/genesis-za-kosa-sklonna-kam-kosopad

и двете са за балансирани серии с превес на хидратацията ставащи за постоянно ползване.

# 473
Щом косата ти е добре с Елсев не ти трябва да стъпваш в Рибата HeartGrinning повярвай ми.
Дрогерийната козметика в голяма степен е балансирана и няма какво да и объркаш. В рибата се ходи ако имаш проблем и дебел портфейл.
Иначе можеш да погледнеш тия https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-di-luce-za-blyasak

Или Керастаз Генезис https://www.zlatnaribka.com/kerastase/genesis-za-kosa-sklonna-kam-kosopad

и двете са за балансирани серии с превес на хидратацията ставащи за постоянно ползване.
За първи път от много години ползвам дрогерийна козметика за коса😁. Косата ми се оправи доста, след като почнах да ви чета и следвам съветите. Но, май повечето ми шампоани са хидратиращи и косата ми след тях става една хвърчаща, а с този...хем пригладена, хем жива...но може и от Керастаз термика да е😁.
Сега ще почна и ампулите на лалга, имам ги от година май, все не остава време.
Цъфтеж имам, но...или от здравословното ми състояние, или от пресата😁.Някой беше писал по-назад за термик, активиращ се от топлината, та сега той ми е на дневен ред за купуване и ще си взема и травел сетовете на Керастаз😁, имам само тъмнозеленият, мнооого ми харесва:)

# 474
Ех, и аз имах много дълга коса до кръста, но я подстригах вече. Не съжалявам изобщо. Много по-добре ми е сега. Сега съм като илюстрацията от трети ред първа снимка.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 18:59 от Jennifer_w

# 475
Ех, и аз имах много дълга коса до кръста, но я подстригах вече. Не съжалявам изобщо. Много по-добре ми е сега. Сега съм като снимката от трети ред първа снимка.

И аз като теб бях с много дълга коса до кръста, стигаше ми до Д-то чак. Този вторник се подстригах със същата дължина като посочената от теб. Е, няма такава лекота. Много по-добре ми е, по-лека, по-лесно се поддържа, по-освежена, мека и приятна на допир. Даже така се харесвам и повече. Не знам как съм отлагала подстрижката толкова много време. Даже имах наум да е още една идея по-къса, но ще видим, може след месец и нещо, два Simple Smile

# 476
Ех, и аз имах много дълга коса до кръста, но я подстригах вече. Не съжалявам изобщо. Много по-добре ми е сега. Сега съм като снимката от трети ред първа снимка.

И аз като теб бях с много дълга коса до кръста, стигаше ми до Д-то чак. Този вторник се подстригах със същата дължина като посочената от теб. Е, няма такава лекота. Много по-добре ми е, по-лека, по-лесно се поддържа, по-освежена, мека и приятна на допир. Даже така се харесвам и повече. Не знам как съм отлагала подстрижката толкова много време. Даже имах наум да е още една идея по-къса, но ще видим, може след месец и нещо, два Simple Smile

И аз отлагах доста дълго време подстригването. Беше ми мъчно да подстрижа такава дълга коса. Но когато го направих, се почувствах по-различна и променена. С такава коса бях с години наред. Също смятам да се подстижа по-късо, но още не съм решила, но определено ще се опитам да поддържам на 2-3 месеца тази дължина на косата си, която съм сега. Няма да оставям да порастне пак, както преди беше. Нямам сили и време да поддържам такава коса. Оправях се, след като се изкъпя, около 2 часа.

# 477
Аз в момента съм с една доста дълга коса, но предстои утре да я подстрижа. Направо нямам търпение да я освежа. Покрай бренеността доста се изтощи. Сега чакам и слвдродилния косопад

# 478
Аз в момента съм с една доста дълга коса, но предстои утре да я подстрижа. Направо нямам търпение да я освежа. Покрай бренеността доста се изтощи. Сега чакам и слвдродилния косопад

Не е задължилно до имаш такъв. Аз изобщо нямах. А през бременността косата ми растеше като луда.

# 479
Почна той Sad надявах се да ме подмине.. и моята много порасна, докато бях бременна. Но косата ми много се изтощи от изправянето всяка седмица. Колкото и неща да ѝ слагам, направо си е за ножицата

Общи условия

Активация на акаунт