Момиче Слави?

• 5 960
  • 116
  •   1
Отговори
# 75
Хаха, баш Станислав май.....🤣

# 76
  • SF
Станислав ми харесва повече от Слави.

# 77
Накрая и Стоян ще кажете... Disappointed

# 78
Не ми харесва за момиче. Имам приятелка Славея, всички й казват Слави като обръщение и не ми е странно.
И аз винаги съм се питала, ако цял живот ще се обръщат по един начин към теб, а името ти е друго-какъв е смисъла да имаш някакво име, дето само за документи и представяне го ползваш. Но факт, не бих си кръстила детето така и не ми харесва.

# 79
Поредната тема, резултат от бликаща фантазия на бъдещи родители Confused
Слави за момиче... ами не. След като питате - не.

Не знам какво ви става, хора, честно!
Спомням си малко преди да затворят фитнесите, беше дошла една мама да пие кафе в барчето и да се похвали с бебка. Разкошна бебка, наречена Мирая. "Даа, каза гордата мама, като Мария, но с разменени А и И". Оригиналнооо Blush
В същия този ден, както си вървя по улицата, слушам две жени пред мен си говорят:
- Ти знаеш ли как Х е нарекла дъщеря си? Нея! Представяш ли си - Нея?
- Нея? Никога не съм чувала такова име. - казва другата.
Не знам как не ги спрях да им кажа, че и аз не съм го чувала това име, ама на български то не е име, а местоимение и звучи като тази, онази, тая, оная. Та да кажат на Оная да не си кръщава детето с местоимение...
Уф, извинявайте за офтопика, болна тема са ми имената на българчетата...

# 80
Напълно съм съгласна, че човек не може да знае всички езици и да е сигурен, че някъде предпочитаното от него име не звучи смешно. Когато обаче чуя името Андреа в женски вариант веднага правя асоциацията за много фешън родители, които дори не са си направили труда да поровят из нета, какво е значението му. Андро е гръцка дума, а както знаем от този език идват много термини използвани във всички езици.
Спирам до тук, защото много се отклоних от темата.

По темата за Андрей/а
Скрит текст:
Синът ми е Андрей и бях втрещено, когато чух как било много женствено това име и повече отивало на момиче - впоследствие въпросните хора наистина кръстиха дъщеря си Андреа. 

По темата - познавах Славяна, на която казвахме Слави. Само Слави не бих кръстила детето си.  Слава/Славина/Станислава/Светослава все могат да са Слави.

# 81
По темата с Андрей: цитат от Уикипедия
Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли (общо са 13, след предателството и смъртта на Юда е избран 13-и апостол), брат на Свети Петър.
Андрей в Бг е светец.
По темата със Слави, това е мъжко име със същия успех може и да е Пеньо.Ужас.

# 82
  • Най-красивата страна
Познавам Славена -Сиси
Станислава-Съни

# 83
  • София
Предполагам, че някой дядо се казва Слави и иска внучето му да носи името му дословно, буква по буква. Ама за пръв път чувам  да искат мъжко име за момиче.
Това би всички рекорди!

# 84
Казали сте всичко, което има да се каже. Все пак давам и аз един ОТРИЦАТЕЛЕН глас за Слави като женско име.
Харесвам Славена.
Нея - направо падам от смях Grinning
Сещам се за детето на рапъра Венци Венц - Агуая. И все се питам ЗАЩО???

# 85
Да не е Аглая?

# 86
Тц! Агуая Simple Smile Звучи ми като папая. Сещам се и за детето на Шопов-младши - Амая.
Амая сякаш по-добре от Агуая Simple Smile

# 87
Брей, полудяха наш'те селебритита. Дори не се изкушавам да видя кой е тоя Венци и какво рецитира.

# 88
Майката на Агуая обяснява в едно интервю как им е хрумнало името:
Скрит текст:
"Името бе тема, която обсъждахме почти до края на бременността. Минахме през какви ли не имена: Арая, Бендида, Вселена и други, все толкова странни и редки. Една вечер Венци се прибра с име, в което веднага се влюбих – Аглая. В древногръцката митология това е най-младата от харитите, символизираща сияйност и красота. Според мен тези външни качества са отражение на вътрешни достойнства . Естествено нямаше как да не оставим следа от почерка си и единодушно решихме, че името ще бъде по красиво, ако е изписано с “У”. Така дойде и Агуая."

# 89
Ахъъъм.  Тяхна си работа..... ама.....

Общи условия

Активация на акаунт