Майчинството счетоводно-85

• 34 619
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Момичета помощ! С 2ма гинеколози  говоря и двамата твърдят, че за да ми стигнат дните до 45 дневния преди термин мога най - рано да изляза в 14-та, та дори15-та седмица в болничен. Аз пък смятам, че и в 10-та пак няма да се налага да минавам ТЕЛК комисия. Моля ви- някоя, която е 100% сигурна или е минала по този път да отговори. Защото имам вариант и Лл да ми даде 14 дневен и да застъпя с този от гинеколога ако тяне и съгласна да издаде преди 14 седмица.

Ами сметнете ги, 180 дни непрекъснат преди 45-дневния. Като няма значение дали ще е от ЛЛ или АГ. Аз лично излязох в болничен от около 8 седмица - 14 дни от АГ, после комисия за останалите 166 дни и сега съм в платен отпуск (13 дни не ми стигнаха) до 45-дневния.

А какво става като не ти стигнат дните? Аз също излязох в осмата седмица мисля, та какво трябва да направя като свърши болничния?

# 721
3 варианта - платен отпуск, неплатен отпуск, ТЕЛК.

Момичета помощ! С 2ма гинеколози  говоря и двамата твърдят, че за да ми стигнат дните до 45 дневния преди термин мога най - рано да изляза в 14-та, та дори15-та седмица в болничен. Аз пък смятам, че и в 10-та пак няма да се налага да минавам ТЕЛК комисия. Моля ви- някоя, която е 100% сигурна или е минала по този път да отговори. Защото имам вариант и Лл да ми даде 14 дневен и да застъпя с този от гинеколога ако тяне и съгласна да издаде преди 14 седмица.

Ами сметнете ги, 180 дни непрекъснат преди 45-дневния. Като няма значение дали ще е от ЛЛ или АГ. Аз лично излязох в болничен от около 8 седмица - 14 дни от АГ, после комисия за останалите 166 дни и сега съм в платен отпуск (13 дни не ми стигнаха) до 45-дневния.

А какво става като не ти стигнат дните? Аз също излязох в осмата седмица мисля, та какво трябва да направя като свърши болничния?

# 722
Здравейте, момичета. Въпросът ми не е свързан с майчинството, но не се сещам за по-големи експерти от вас, които да ми помогнат.
Бях съкратена и се записах на борсата. Вече намерих новата се работа, но изникна неочакван казус. Трудовата ми книжка е изписана.
Въпросът ми е, кой трябва да издаде продължението? НОИ ли, когато трябва да впише дните с обещетение като трудов стаж или как?

Да дам малко ъпдейт.

Оказа се, че от НОИ не вписват нищо в книжките вече. Новият работодател ми издаде продължение.

Когато питах дамите в бюрото по труда казаха, че нищо не пишели вече, защото всичко било в компютъра Laughing

# 723
  • Седмото небе
Здравейте, имате ли представа колко майчинство вземат самотните майки и какво им се полага тъй ксто мъжа ми няма да го има в България около година още?
За самотна майка се считате, ако детето не е припознато от бащата. Общо взето за това няма почти никакви преференции. Както са ви казала вече, майчинството се изчислява на база осигуровки за определен период. С ПИК издаден от НОИ можете и сама да проверите каква е очакваната сума. Много лесно се получава попълването на таблицата, ако знаете вече датата на термина и размера на ежемесечните плащания, които ще получавате до срока на започване на полагаемия 45 дни болничен преди термин. А това, че таткото няма да го има тук още дълго време, не засяга никого освен вас и няма отношение към получаваните пари.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 13:17 от * SUPERGIRL *

# 724
Здравейте,
Какво е технологичното време ,в което НОИ обработва болничнитв листове за да се видят в системата.  Работодателят ми заяви, че на 06.08 го е предал в НОИ.

P.S въпросният болничен е 42 дневен издаден от болницата при раждането от 19.06.,предадох го на 29.06. Причината за непревадаване до 10.07 било заради акта за раждане. Питам наистина ли е било необходимо или някой нещо е проспал?!

# 725
  • София-Младост
Днес, утре ще се види системата им.
За какво им е бил акт за раждане, не вярват на болничния ли...не мисля, че им е трябвал.

# 726
Днес, утре ще се види системата им.
За какво им е бил акт за раждане, не вярват на болничния ли...не мисля, че им е трябвал.

Трябвало да се приложи към въпросният болничен, не знам за какво им е бил.
Аз бях в разправии с тях ,защото този болничен беше предаден на 29.06 в счетоводството. Не са го входирали до 10.07 защото бил след тяхната ведомост. И така до 03.08 когато отидох да занеса и последният от педиатъра и разбрах ,че още не са го подали. Никой не ми обясни от тях по-рано ,че искат и акт. Предостявих им го на 05.08 и ня 06.08 били предали всичко!

# 727
Здравейте, моля за малко помощ!
Уж четох, но не мога да се справя.

В момента съм втора година майчинство, която приключва на 01.02.2021 и също така съм бременна с термин 10.10.2020 и 45 дневния ми болничен започва от 26.08.2020.
Какви документи трябва да занеса на работодателя заедно с болничния?
Не мога да се оправя с приложенията на НОИ и съвсем се обърках.

# 728
Здравейте момичета. Моят АГ е с коронавирус и трябва да си взема болничен от личната лекарка.Болничен съм до 15.08. ,възможно ли е личната да ми издаде от неделя 16.08? Не желая да имам прекъсване от 1 ден.Ако имам такова, ще ми изчисляват ли отново средно дневно?

# 729
Здравейте, последния ми болничен до 135 ден от педиатъра изтича на 30.08.Понеже родих на 15.05 вместо на 02.06.декларацията която трябва да подам при работодател до 01.06. вкл. ли трябва да бъде (410 ден) или до 14.05.И дали правилно съм видяла, че е тази:

# 730
  • София-Младост
До 01.06.2021 вкл.
това  е декларацията

# 731
До 01.06.2021 вкл.
това  е декларацията
Ала-Бала вчера ми отгояори зя питането за болничния кога се вижда.
Тъй като още няма информация да звъня ли в счетоводството на работодателят или да изчакам?

# 732
  • София-Младост
Изчакай. Счетоводството ако са го подали, няма да отговорят нещо по-различно.

# 733
Изчакай. Счетоводството ако са го подали, няма да отговорят нещо по-различно.

Отговориха ми и пратиха някакъв документ за подаване на болничните листове с входящ номер от дата 10.08, т.е вчера.
В системята на НОи ще се отрази до няколко дни като гледам.

# 734
Здравейте, знаете ли кога най-късно трябва да се попълни и даде декларацията към Трз за втората година от майчинството?

Общи условия

Активация на акаунт