Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 224
  • 787
  •   1
Отговори
# 645
Абсолютно.... Много съм зле значи, държала съм детето гладно... Не, че ме му давам млякото след 2 часа, ама все пак...
Aз слагам в кашата АМ и ако давам само зеленчуци без месо или жълтък, за да стане по-хранително, иначе си е гола салата само.

# 646
Аз давам 190 пюре, понякога не го изяжда цялото, след обяд плодовите даже и 125 не изяжда. Сутрин попарата я омотава цялата. 4 малки сухара слагам в нея.

# 647
Аз пюретата също ги правя с вода, както и кашите. 🤔🤔🤔🙈🙉🙊
Даже никога не съм купувала АМ- педиатърката никога ни ми е казвала да слагам в ядене или в каша.

# 648
Бяхме на нефролог най- накрая и тъй като явно с теб сме един дол дренки по отношение на нощното кърмене, ще споделя, че нефроложката много се възмути, че още кърмя нощем, да не говорим, че е много интензивно, защото бебетата, които на този етап продължават да бъдат кърмени нощем, били бъдещите пациенти с нощно напикаване...?!?! Не знам вярво ли е, не е ли, но аз не виждам как на този етап мога да не го кърмя през нощта, тъй като нищо, ама нищо друго не може да го успокои докато не го накърмя- плаче силно до дупка....
Освен това трябвало да изпива по 800 мл вода дневно, ние пием 0 мл... кърмя го по цяла нощ, последно по някое време рано сутрин, после си е на друга храна...по някое време на обяд или ранния следобяд пак го кърмя заради самата течност (защото от водата повръща от отвращение), после пак яде няколко пъти нормална храна и чак вечер преди заспиване пак го кърмя- пак, за да поеме течност.
Реално той може да си кара изцяло през деня на храна, но не мога да го оставя без течности, затова се налага това кърмене. Не знам какво ще правя с тази вода. Става страшен проблем вече...
Кофти за Stokke количката. Много са ми симпатични на външен вид, ама винаги съм се чудила дали им е удобно на децата в тези малки кошове. От друга страна са високи и си мислих, че виждат повече и ще се кефят.

Аз съм много несериозна със зъбите.... четкам ги с една четка силиконов напръстник (от комплекта за хигиена на авент) без паста за зъби. Нямам още навик да ги мия често и като се сетя, но даже не е всеки ден 😳😳😳

За паста не е ли рано? Мисля си, че в началото е достатъчно само с водичка?

Памперсите: ползвам на ДМ - baby love, Pampers Active baby, Lupilu (само понякога и само за през деня, защото не издържат на напрежението нощем. То с толкова кърмене 🤣) аз си ги сменям и през нощта... примерно към 4 някъде, ама Актив бейбито не пропуска, а другите не издържат и до 4 🤣

Ако не се хранеше толкова през нощта, сиг нямаше да се налага да сменям.
Ама как така 800 мл ?!?!?!?! Има ли някаква причина, ако съм пропуснала нещо назад в темата 🙄🙄 при положение, че кърмиш на поискване каква вода. Малката пиеше вода само след твърда храна, а откакто преди месец спрях да кърмя, пие около 300 мл на ден (къде ги пие, къде се залива де).

Малката яде около 200 гр. Пюре на обяд. Следобед и сутрин са й по-малки порциите. Онзи ден прочетох, че вече трябва да яде по 40 гр  месо на ядене. И аз слагах по 1 л АМ в пюрето, когато беше само зеленчуково.

Да се похваля, имаме 6-то зъбче, второто, долу, в дясно. Мия ги от време на време с паста. Иначе й давам да си яде четката и тя сама си ги "мие". 😀

Днес й пробиха пак ушенцето, плака 1 минутка, после ме гледаше сърдито и изхлипа няколко пъти и забрави за случката 😀🤣

За количките - нашата е Cybex, супер удобна ми е и на нея й е широко. Дават я до 4 годишна възраст, не мисля да я сменям.

# 649
Нашата количка е тази на cam- matic , уж бил нов модел .. доволна съм Simple Smile

Ох ние напоследък на обяд изяждаме по-малко пюре .. защо така ..около 125-130 грама и следобед с кашата същата работа Confused а преди седмица и пюре и каша ядеше по 190 гр. Само се чудя дали трябва да го дохранвам с мляко след като изяде толкова малко ? Доста мрънка напоследък ,да не би да остава гладен Confused някъде преди време бях чела ,че ако е под 150гр храната ,трябва да се дохрани с мляко .. някой ако знае нещо подобно ,моля да сподели . То вярно и че си е до детето ама ..

# 650
Мами,
Вие гладко ли пюрирате?
Лекарката каза след 10м да намачквам, ама как така изведнъж...

# 651
Мами,
Вие гладко ли пюрирате?
Лекарката каза след 10м да намачквам, ама как така изведнъж...
Понякога да, понякога умишлено оставам парченца. В купешките след 8м също има парченца. Той си дъвче добре, но ме е страх много от задавяне.

# 652
Аз оставям парченца, а и й давам да яде сама бисквити, сухари, хляб, плодове, краставица и т.н. Добре се справя. Даже вече тези пюренца, които са 4+ направо ги гълта и не ми допадат, защото тя така яде точно като "пуйче". Навън й давам месце и варените картофи примерно, ако съм су поръчала пилешка супа и си ги яде без проблеми.

# 653
Аз оставям парченца, а и й давам да яде сама бисквити, сухари, хляб, плодове, краставица и т.н. Добре се справя. Даже вече тези пюренца, които са 4+ направо ги гълта и не ми допадат, защото тя така яде точно като "пуйче". Навън й давам месце и варените картофи примерно, ако съм су поръчала пилешка супа и си ги яде без проблеми.

И при нас е така с пюретата направо ги гълта 😀. Аз също му давам да си дъвчи разни неща сам (няма зъби, но се справя).  Миналия ден като дадох жълтък със зеленчуковото пюре имаше малки парченца от жълтъка и си ги дъвчеше.  
Замисляли ли сте се да ги запишете на кухня и от кой месец?

# 654

И при нас е така с пюретата направо ги гълта 😀. Аз също му давам да си дъвчи разни неща сам (няма зъби, но се справя).  Миналия ден като дадох жълтък със зеленчуковото пюре имаше малки парченца от жълтъка и си ги дъвчеше.  
Замисляли ли сте се да ги запишете на кухня и от кой месец?
Аз май не, защото в нашия град и от дветв кухни са си пасирани храните. Предпочитам скоро да мине на обща храна и да съобразявям какво готвя с нея.

# 655
  • Пловдив
Здравейте! Вчера направихме 8 месеца. Зъбки нямаме още. Пюрето е гладко. Дъвче, ама без зъби не смея да й дам бисквитки и прочие неща. Поне да има 2...хаха
Иначе си яде детето...доста

# 656
Моят също си дъвче, предимно му давам от топящите се в устата бисквитки, защото иначе ме е страх. С попарата в началото имахме голям проблем, давеше се, плюеше, но сега свикна с консистенцията и си я хапва.
Вчера, както и предната седмица, усети жълтъка в пюрето или му се залепи за небцето, и повърна цялата порция Joy
Иначе, днес сме мрън Sweat Smile

# 657
  • Белгия
Вики някои неща яде, някои не. Харесва кашите с кисело мляко, харесва попара, харесва някои пюрета, но по-скоро ако имат парченца. Понякога изяжда всичко (около 190 гр) понякога само една-две лъжици. Няма да го насилвам много, надявам се като гледа как аз и татко му ядем с кеф и той да иска. Все още интензивно кърмя и не го мисля много.

# 658
Тъкмо четях за преминаването към по-твърда храна и ви го пускам: https://www.magipashova.com/2020/06/dnevnik-na-zahranvaneto-5/

Синковецът не дъвче, а като му дам по-голямо парче още го смуче... Гледам да не ги пюрирам гладко вече и пак си ги хапва, но понякога прави едни давещи се физиономии и така 😁 Дано да свикне скоро.
Ние тази седмица бяхме на ортопед и той каза, че малкият още нямал ядра в ставите ( сиреч е само хрущял) и ме наплаши, че можел да има рахит. Та ходихме и при педиатър като според нея няма, пък и калцият му е в норма, но за всеки случай му увеличи Вит. Д. Бая се наплаших и сега не трябва да го оставям много много да се изправя и да не го слагам в проходилка и ей такива неща. След два месеца сме пак на преглед и дано вече да са му се оправили нещата.
Иначе колкото и да гледам си мисля, че и аз ще поръчам едно Cosatto. И другите марки имат хубави колички, но аз искам да е цветна. Все пак е лято и да го сложа в тъмна количка в Пловдив на жегата не ми се струва ок.

# 659
Здравейте, момичета! Ние вече имаме зъбче, а е възможно и второто да е пробило тази нощ- имам такива подозрения, по-късно ще проверя с метална лъжичка чува ли се звук тип "дрън"! Wink
Вчера бебчо падна много жално и си удари главичката. Много ми е гадно! Беше си прав в легълцето, каката го закачаше и той се изпусна и падна, удари си главичката странично на дървеното легълце и такова издрънчаване се чу! Сърцето ми се обърна! Не плака много, но беше много гадно 😥😥😥😓😓😓 . Успокоява ме само това, че все пак падна от височината на собствения си ръст, който е към 71 см, т.е. не е кой знае колко високо... Дали може нещо да му стане? Все пак едва ли има бебе, което да не е падало и да не си е удряло главичката...
Може ли да споделиш кои бисквитки се топят в устата?
Моят също си дъвче, предимно му давам от топящите се в устата бисквитки, защото иначе ме е страх. С попарата в началото имахме голям проблем, давеше се, плюеше, но сега свикна с консистенцията и си я хапва.
Вчера, както и предната седмица, усети жълтъка в пюрето или му се залепи за небцето, и повърна цялата порция Joy
Иначе, днес сме мрън Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт