Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 593
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Deutschland
Казвай, де. 😀🤗

# 601
Добро утро,
вчера влязох за малко във Ив Роше- намаления някакви имаше, та душнах ето това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Cuir-de-Nuit-56459.html
Много ми хареса, шоколадово ми се стори, но не исках да се застоявам и реших, че ще му обърна по- обстойно внимание по нататък. Във фрагрантика пишат за ванилия, аз усетих само шоколад, ще го тествам днес на кожа. Ако имате впечатления дали е траен, бихте ли споделили.
Днес се офъщях добре с Шанс ЕДТ- много ме радва!

Точно конкретния го нямам, но Noix de Coco ми държи поне 6-7 часа. Влачи и шлейф.

SOTD: Madonna Truth or Dare

# 602
Имам Mandarine Citron Cèdre Yves Rocher https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Mandarine-Citron-C-dre-37852.html
Много е хубав, много, но на кожа е траен 10 минути! Ползвам го като ароматизатор в спалнята, но и във въздуха трайността е толкова, даже по-малко

# 603
Малката има
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Moment-de-Bonheur-13041.html
трае със седмици върху якетата и.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Lilas-Mauve-14835.html
изкарва около час.
Има и нещо с маракуя от по-старите колекции ,но не го намирам и то там някъде.
Всички са приятни, но по важно ми е че са  гарантирано безвредни. Марката я спечели най-вече с отношението си към екологията . От съставките  та до рециклираните опаковки.

# 604
Голяма бутилка от Wood Sage & Sea Salt, защото много го нося и ми свършва малкия.
Nectarine Blossom & Honey
Blackberry & Bay

# 605
  • España
Като казахте Yves Rocher.... преди мноооого години ползвах ето този техен парфюм

Направо си ми беше втора кожа ! Минаха години....този парфюм буквално изчезна....много съм го търсила...или заместител...уви неуспешен ... Добре , че имам от ония години една бутилчица запазена...Та ето....отварям ...подушвам...и ме връхлитат спомени от минали години...любови...страсти...луди танци на брега на океана...Всъщност ... парфюмите и за това ги обичам (освен!😉) , че ме прехвърлят в любими моменти , спомени и вълнуващи изживявания!

# 606
  • Deutschland
Голяма бутилка от Wood Sage & Sea Salt, защото много го нося и ми свършва малкия.
Nectarine Blossom & Honey
Blackberry & Bay
1 и 3 ги имам, чудесни са! 😍
Другата седмица и аз ще правя Jo Malone обиколка. Така де , само информативно. 😀

# 607
  • Чукарландия
Аз се разбирам с мускуса в парфюмите на НР, и почти всички купувам, дори и на сляпо - знам, че ще ми паснат.
Бела, аз си разносвам доста често  Fleur Musc Narciso Rodriguez, пиши моля те, като тестваш и  Fleur Musc Eau De Toilette Florale Narciso Rodriguez - от ревюто на Ковачева се заинтригувах, но се чудя дали няма да са прекалено сходни и струва ли си да купувам втория.

*Biskvitka*, специално влизам да се изфукам с Fleur Musc Eau De Toilette Florale Narciso Rodriguez. 🥰
Шегувам се, но не много. 😂
Прекрасен парфюм, не мога да кажа, че нямат общо с EDP, но съвсем малко. Мускусът, който присъства и в двата е това, което ги обединява, но дотам. В тоалетната вода мускът е много по-тих и по-прибран.
При мен EDT започва много свежо, звънливо с цитрус. Както бях казала в началото на темата, не обичам цитрусови парфюми, такива, които от началото до края са само и основно цитрус, за мен това е парфюм за мъже, но в случая цитрус прибавен към флорална композиция придава толкова примамливо свежо ухание, невероятно съчетание с розата и муска. И тази свежест остава до края. Фрагрантика казва, че е бергамот, аз не ги различавам, но каквото и да е, то напомня за себе си. Много женствен и елегантен, много класен, може би се повтарям, но си личи професионализма в изпълнението му. Многолик, развиващ се през цялото време, докато в драйдауна ти оставя хладно, ласкаво спокойствие! ❤️
За мен е напълно необходимо да ги имам и двата. Съвсем различни усещания ми носят. Ако имаш възможност за тест, пробвай първо, за да не те подведа, аз лично съм щастлива, имайки и двете красоти! 🥰

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 13:42 от BBeLLa

# 608
  • The Evergreen State
Здравейте, прекрасни 🌷 Търся си парфюм с възможно най-автентичния аромат на портокал.Разглеждайки в нета, видях този.За първи път чувам марката.Някой познава ли я и в частност този парфюм?

Tamar не познавам парфюма за който питаш но Atelier Cologne имат един който е много приятен, точно на портокал ухае, не се сещам името сега но ако ти се удаде възможност пробвай ги, при нас ги имаше в Сефора преди да затворят моловете.

Много приятно ми стана да прочета за Ив Роше и за еко-политиката им, тийновете са с това отношение което само ме радва.

Току що мернах във Фрагрантика новото Irresistible Givenchy - нещо което бих тествала при първа възможност.

# 609
BBeLLa, напълно те подкрепям. Днес тествах отново Fleur Musc Eau De Toilette Florale Narciso Rodriguez, красива работа.

# 610
  • Бургас
Бел, честит Flowers Hibiscus къде го тествате.Нямаше го онзи ден.

# 611
Аз от невероятна парфюмна фея.Gift Heart

# 612
Идвам да се възползвам от цитрусовата тема с размисли и страсти за Oyedo Diptyque.
Сдобих се с пробичка абсолютно неочаквано от прекрасна съфорумка Flowers Hibiscus и още с помирисването от шишенчето ми се подкосиха краката - точно сладкия портокалово-мандаринен-цитрусов аромат който търся! Heart Eyes
Обикновенно първо пробвам с едно пръсване на китка, после на две, след това и зад ушите, в случая хич не му мислих напръсках и двете китки и зад ушите и шията и въздъхнах блаженно попивайки тази цитрусово-плодова сладост. 4-5 мин след напръскване в сладоста взе да се промъква леко горчива нотка и си казах - аааааааа, горчив портокал или грейпфрут - супер. Само дето за отрицателно време леката горчивина се превърна в супер силна миризма на камфор, която почти напълно задуши плодово-цитрусовия аромат. Mask
Мъжа ми потвърди че не си вообразявам и съответно аз се нацупих вече нещастна, че още един цитрус ме е предал... Постепенно обаче аромата на камфор премина в значително по-нежен и много освежаващ ментолов аромат, който нежно се преплита с този на цитрусовия плод, който е сочен и сладък и е именно тялото на плода и сока, а не кората.
След завършването на тази метаморфоза, околните не усещат камфор, а само някакъв много освежаващ, леко сладък цитрусов аромат, докато аз самата усещам доста силно ментол, но е толкова добре преплетен с цитруса, че ми харесва, въпреки изначалната ми асоциация с мазило за травми Grinning
По пирамида единственото зелено нещо е мащерка, но гарантирам че няма ни помен от нея, защото аз бера  и пия чай от мащерка и много добре знам как мирише.
За трайноста - не е много голяма 2-3 часа макс, но е много по-добре от типичните 20-30 минути на други естествено звучащи цитрусови аромати.
След първоначалното напръскване от пробичката беше останало малко, което уж щях да пазя да пробвам зимата, за да видя тогава как се развива, но вместо това отидох и поднових, защото просто трябваше да му се порадвам още малко на този странен аромат Smiley

Soñadora много благодаря Flowers RoseFlowers TulipWine Glass

Edit: След подновяването, финала на развитието на аромата се задържа по-дълго присъствен и по-плодово-цитрусов.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 16:32 от Ламята

# 613
Аз днес (най-накрая) съм парфюмно влюбена Green Heart в Aqua Celestia Maison Francis Kurkdjian. Фин,лек,прекрасен,цвете и свеж с вибрациите на Wood Sage & Sea Salt Jo Malone(без да си приличат) . Лимони,мента,жасмин и муск.Направо се нося във въздуха Flushed
Дойде ми и Операта на Соспиро- точно както го описват във фрагрантика- Ангел и Демон(мой стар любимец) с пачули,което го кара да мирише в началото силно на корени с пръст. След като улегне става по човешки. Първоначално мислех да го засиля към една парфюмна фея(бях сигурна,че ще го хареса),но на бензиностанцията като се раздуха силно вятъра.......мммм.... хареса ми ,за студено ще ги го пазя Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 614
  • Чукарландия
Бел, честит Flowers Hibiscus къде го тествате.Нямаше го онзи ден.

Купих го насляпо, но убедена, че ще е много мой. И не сгреших. 😉
Ветераните в темата (с най-добри чувства "ветерани") знаят какво харесвам и техните мнения много вярно ме насочват дали даден парфюм е за мен или не. 😘
Аз нямам къде да тествам каквото и да е. В дън горите Тилелейски... 😂

Общи условия

Активация на акаунт