На море в Гърция 2020 - II

• 59 388
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
"Трети страни" са държави извън Европейския съюз. Гърция е в Европейския съюз. Т.е., няма карантина за влизащи от Гърция.

Значи лятото започва от понеделник, желаем много слънчеви дни.....

# 601
Здравейте, тези които ще пътуват и които са пътували до Кефалония - гледам времето за юли и август.... Ми то повече от 25 градуса няма... В същото време в Солун ми дава над 30....? По-хладно ли е там? Да, острие е, но досега не съм усетила толкова голяма разлика спрямо континенталната част.
Миналата година бяхме през юли за 2 седмици. Водата беше чай, един облачен или дъждовен ден нямахме. Беше си горещо.

# 602
  • ВАРНА
Карантина има до 30 юни за:   Турция - Македония  - Швеция - Италия - Великобритания.

# 603
Карантина има до 30 юни за:   Турция - Македония  - Швеция - Италия - Великобритания.

Това не е вярно-има карантина за всички пристигащи от трети страни, с изключение на Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.
По отношение на пристигащите на страни членки от ЕС, карантината е за тези от следните 5 държави: Великобритани, Швеция, Нидерландия, Португалия и Белгия т.е. Италия липсва.

За да не съм съвсем извън темата, пожелавам приятна почивка в любимата Гърция, а във връзка с неясната ситуация относно абитуриентската на сина ми и изпитите му, ще се помъча поне един Лимнос да направим и в тази връзка, някой бил ли е там втората декада на септември.

# 604

Пак се включвате тип "ЕЖК"!!! Не така!!! Италия е без карантина, специално половин ден четох заповеди на МЗ и звънях на познати там.

# 605
И за Нидерландия също няма карантина. Вярно, че пенсионера-счетоводител е много продуктивен откъм заповеди, но ако се четат внимателно може човек да е в час.

# 606
  • София

За да не съм съвсем извън темата, пожелавам приятна почивка в любимата Гърция, а във връзка с неясната ситуация относно абитуриентската на сина ми и изпитите му, ще се помъча поне един Лимнос да направим и в тази връзка, някой бил ли е там втората декада на септември.

Аз. Беше чудесно време! Но нали знаеш, че всяка година е различна. До неделята преди 15-ти беше пълно с българи. Следващите дни беше спокойствие. Лошото е, че и сезонните таверни затвориха. Дори в петък-събота уж работеха, а от менюто липсваха повечето неща.

# 607
Здравейте. Някой има ли представа колко ленти за автомобили имаше в посока Гърция на Илинден? Минавал съм последно оттам септември 2018 и ми се въртят в главата 2 ленти  на посока за автомобили, ама може и да бъркам. Въпросът е да избегна Кулата утре с тия проверки и с оглед на това, че "отварят" в 12 на обяд, предполагам ще е кошмар. Мисля си, че на Илинден ще е доста по-малък потокът, а и ще гледам до 10:30 да съм там, но все пак при малко обслужващи гишета, може и да се наиграя повече.

# 608
  • София
Две ленти са на Илинден, но винаги работи само едната. Но, там рядко има повече от три коли наведнъж.

# 609
Здравейте, тези които ще пътуват и които са пътували до Кефалония - гледам времето за юли и август.... Ми то повече от 25 градуса няма... В същото време в Солун ми дава над 30....? По-хладно ли е там? Да, острие е, но досега не съм усетила толкова голяма разлика спрямо континенталната част.
Идеално си е лятото. В Солун и изобщо градовете в континенталната част е непоносимо горещо през юли и август. Не мога да разбера втелясването в градусите Simple Smile Та те се мерят на сянка! На слънце в Гърция са съвсем различни температурите.

# 610
Здравейте Simple Smile

Да споделя опит от Кефалония - бях миналата година в началото на август и си беше доста топличко, типично лято. Островът е прекрасен, така че не се чудете Wink

Имам един въпрос именно за йонийските острови. Досега сме били на Лефкада, Закинтос и Кефалония. Много ни харесаха и трите и търсим подобно място и за това лято. Искаме да има синя вода, хубави плажове, вкусна храна, красива природа. Насочили сме се към Корфу. Ще се оправдаят ли очакванията ни? Знам, че островът е много живописен заради архитектурата, но как стои въпросът по отношение на плажовете? Благодаря предварително Simple Smile

# 611
  • София
Декларации и тестове на случаен принцип от утре, според този източник:

https://coronavirus.bg/bg/news/329?fbclid=IwAR2QJWVolxuEHyIuLtVe … VrP_JFgWxHmoud6OQ

# 612
Здравейте, препоръчайте ми хубав район в Северна Гърция , спокоен, подходящ за малки деца. Ако може да предложите направо и вила , ще е най-добре Simple Smile Да става и за дете на 1.7 години. С хубав , спокоен плаж , да има в близост ресторантчета и магазинчета. Може да не е толкова туристическо. Благодаря ви предварително!

# 613
Декларации и тестове на случаен принцип от утре, според този източник:

https://coronavirus.bg/bg/news/329?fbclid=IwAR2QJWVolxuEHyIuLtVe … VrP_JFgWxHmoud6OQ

Нали уж тестовете са ПСР - как ще стане ясно толкова бързо тогава какъв е резултата за да се върнат хората от границата?

# 614
  • София
Имам един въпрос именно за йонийските острови. Досега сме били на Лефкада, Закинтос и Кефалония. Много ни харесаха и трите и търсим подобно място и за това лято. Искаме да има синя вода, хубави плажове, вкусна храна, красива природа. Насочили сме се към Корфу. Ще се оправдаят ли очакванията ни? Знам, че островът е много живописен заради архитектурата, но как стои въпросът по отношение на плажовете? Благодаря предварително Simple Smile
Мисля, че Корфу ще оправдае очакванията ви. Аз не съм била там, но родителите ми бяха и останаха изключително очаровани, както от всичко на острова, така и от съседните му до които отскочиха.
Тази година и ние се бяхме насочили на там.
Какво търсите, като плаж-гледки, ситен пясък...?
https://www.feelgreece.com/bg/blog/top-beaches-corfu

Общи условия

Активация на акаунт