Равносметка на изневярата

• 9 027
  • 172
  •   1
Отговори
# 45
Братане, съгласна съм с теб, но с едно изключение. И мъжете правят същото.

# 46
  • София
Будната съвест с лъжи не се успокоява. Тая работа е за дебили.
От друга страна, не приемам признанието пред излъгания. Така си чистиш своята съвест и хвърляш на него товара и решенията. Ам, не.
 Ако си лапнал до лудост, прекратяваш и запазваш достойнството му.
Вече, ако не знаеш какво искаш ти, никой не е длъжен да ти сервира готови решения.

# 47
  • Варна
Много задълбавате. Пък кой изневерявал, пък кой бил виновен, кой липси имал... Хората сме различни, затова животът е шарен. И интересен. Нали знаете онова проклятие - дано живееш в интересни времена. Хората кръшкат и ще кръшкат, само ние тука се пишем по-големи светци и от папата. Каквото и да кажем/напишем - все тая.

# 48
  • София
Хай, нека си кръшкат на воля, бе.
Ама това не е лъжица за всяка уста. Щото после......нали.

# 49
  • Варна
Права си ама и такива, на които не им е лъжица, и те кръшкат, тяхната сметка недна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 50
Хайче, нека си кръшкат, бе, кой ги спира? Ама и те самите се чувстват кофти, щом се мъчат да прехвърлят вината и отговорността на друг. Иска мнение? Е какво мнение да дадем, бе, джанъм, поведението  криво, манталитетът крив, окъкала просеката - да не чака бурни аплаузи и бис?

# 51
  • Варна
Е сега, Гал, човещинка е. Никой не иска да е виновен. Всеки опитва да хвърли вината върху друг.

На мен са ми смешни донкихотовските призиви да освободи мъжа си щото той заслужавал нещо по-добро. Що? Защо по презумпция се приема, че тоя мъж е светец? Пък и в крайна сметка никой не го е вързал в тоя брак. Като не му е добре винаги може да си тръгне. Ама той стои. Явно не му е зле. И къде е гаранцията, че ще намери нещо по-добро? Може да му е по-зле после.

# 52
Много задълбавате. Пък кой изневерявал, пък кой бил виновен, кой липси имал... Хората сме различни, затова животът е шарен. И интересен. Нали знаете онова проклятие - дано живееш в интересни времена. Хората кръшкат и ще кръшкат, само ние тука се пишем по-големи светци и от папата. Каквото и да кажем/напишем - все тая.

+1000. Вие тук не можете ли да разберете, че няма виновни. Няма съвест. Няма драма. Случило се е и е заминало. Те хората въведоха режим на развод по взаимно съгласие, без доказване на вина, ама обществото все виновни търси.
Ако съм на мястото на авторката си оставам с мъжа и забравям за случая. Нито пък ще се обяснявам на него или на любовника как и защо. С любовника няма любов, щото ако имаше любов тая тема нямаше да я има. И авторката това много добре го знае.
И са ми странни тия хора, дето масово изневеряват. Не за друго, ама кога намирате време, бе. Какво работите - принцеси ли? И как си финансирате дейността?
щото то любов, любов, тръпка, тръпка, ама трябва и да се яде.

# 53
  • София
Кристина, случило се е, ама авторката дълбае там, където няма дъно.

# 54
Кристина, случило се е, ама авторката дълбае там, където няма дъно.

Това и аз го виждам и най приятелски и казвам, че е излишно. Кофти човек е любовника, защото ако беше добър, нямаше да я обърква, като знае, че е омъжена. От личен опит го говоря, както и без грам чувство за вина или желание да вменявам такава.

# 55
Няма съвест. Няма драма. Случило се е и е заминало.
Там е работата, че има драма и не е заминало.

На мен са ми смешни донкихотовските призиви да освободи мъжа си щото той заслужавал нещо по-добро. Що? Защо по презумпция се приема, че тоя мъж е светец? Пък и в крайна сметка никой не го е вързал в тоя брак. Като не му е добре винаги може да си тръгне. Ама той стои. Явно не му е зле. И къде е гаранцията, че ще намери нещо по-добро? Може да му е по-зле после.
Не, не. Аз не поставям акцента на перфектния мъж, а на неструващата авторка. Призивът за раздялата е, защото тя се държи идиотски, а не защото милото й мъжле - официалното, нали - е много готин пич. Мен не ме бърка какъв е. Никой не заслужава да му бучат рога зад гърба, както прави авторката.

# 56
Много подробности, които НЕ съм казвала се появиха...

Мисля още от началото споменах, че с любовника ми истинска връзка би се провалила...той има много дефекти с които не бих се справила.
Но има и качества, които до сега не бях срещала и прави комуникацията по м/у ни много натурална и лесна.

Мъжа ми е много различен тип човек. Изключително интровертивен и несподелящ. Прекрасен мъж с огромно сърце, до което с много дълбане и усилия стигнах след бая години.
Но характера си е характер. Нямам съмнение, че няма да се промени и не искам, защото няма да е естествено, а поискано. На сила нищо при никого не става и не трябва.

Дилемата е, сега когато знам как може да бъде, ще мога ли отново да приема кавото е. Разговорите няма да се толкова близки и разбрани, неудобно ми е да говоря с мъжа ми за много неща.э и малко по-малко се отдълечаваме, защото избягваме да говорим за тях.... ще мога ли да продължа за нанатък в този дух.

Никого не обвинявам за случилото се, но мисля че е имало причина, защото след 15 г заедно, деца, дом ,кариера, нямам никаква нужда да почна да градя всичко от нула.

# 57
  • Linz
Тоя брак е заминал за мен. Още колко потенциални любовници има... все с някой ще се засекат. Ако тя не го прекрати, мъжът й ще го направи в един момент. Освен ако не е съвсем заспал. Една изневяра отнема много и малко хора съумяват да изградят отново рухналото.

# 58
Каква близост очакваш с човек, когото лъжеш по този начин?

# 59
Виж сега Мишел, никой не се променя, ни на сила, ни доброволно. Ни мъжът ще се промени, нито любовника. Ако пък хептен не можеш с тоя мъж, разведи се. Не е голяма драма и това.
Ти какво искаш сега, да вземеш да си разкажеш всичко на мъжа ти ли? Това пък е най-голямата простотия дето можеш да направиш. Той не може да разбере ежедневните ти драми, та камо ли тая, дето е изключителна.
Пак ти казвам, времето лекува, дай си време. Ти го мислиш един катил, дето не става за нищо и му придаваш още по-голяма осаннка, дето я няма. Спри се бе жена. Намери някакво забавление, някакво хоби. Намери си друг приятел, измисли нещо, ама спри да мислиш за някой, който очевидно не отговаря на нуждите ти.
Дори и да си чатиш с бг мамите е по-разумнно, отколкото зорлем да се чудиш как да си съсипеш живота.

Общи условия

Активация на акаунт