Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 930
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета, може ли от някъде да сваля заявлението за записване в детска градина? Има шанс да приемат сина ми на първо текущо класиране, а ние по време на записването ще сме на почивка и подготвям документите да го записва баба му, ако стане. Ходих до градината, казаха ми да съм си го сваляла от интернет Sad Аз намирам заявления само за конкретни градини, за нашата, съответно няма. В системата също няма, защото още не е приет.
Също така в градината ми казаха, че може баба му да го запише, но чета, че трябва нотариално пълномощно. Да правя ли пълномощно или не? Благодаря ви!

# 451
  • СОФИЯ
наредбата
Чл. 15. Записване  (1) Родителят/настойникът или упълномощено от него лице записва класираното дете в детската градина/училището в рамките на определения срок.  (2) При записване родителят/настойникът представя заявление. В заявлението задължително се изписват трите имена на детето, ЕГН/ЛНЧ, постоянен адрес на родителите/настойниците и телефон за контакт. Представят се оригинали на удостоверението за раждане на детето и лични карти на родителите/настойника за сверяване на данните. 

Трябва ти пълномощно. Заявление - може ако някоя майка на прието дете е запазила. Друг вариант е да се обадиш в дирекция "Образование" на СО и да попиташ.

# 452
Подгответе пълномощно и другите документи, а заявлението може и директорката да разпечата .

# 453
  • София
Заявление няма как да ти дадем, защото то се генерира в профила на детето, когато го приемат. В ДГ могат да го разпечатат, но пак след приемането. Попълнени са данните, с които е кандидатствано и не могат да се променят. Иначе ако отиде бабата, не мисля, че ще й искат заверено пълномощно.

# 454
Имам въпрос - кога в системата се освобождават местата на преместени деца?   Близко наше дете успя да се класира на майското класиране за първа градинска група в различна градина от тази, която посещава към момента (сегашната е с яслени групи, другата мисля  без ако има някакво значение).  Записан е в новата градина и от септември ще посещава нея, което би трябвало да освободи неговото място в сегашната.  Въпросът ми е дали този тип места ще "влязат" за класирането в края на август?  Доколкото знам за яслата последният учебен ден е 28-ми август, което съвпада и с класирането? 

Благодаря предварително!

# 455
  • СОФИЯ
Директорът трябва да пусне освободеното място.

# 456
Едно бързо питане - как се отписва дете от системата? Местим се в друг град и детето от септември ще посещава ясла там. Премахнала съм всички кандидатури, но не виждам как мога да изтрия профила и всички въведени данни. Rolling Eyes

# 457
Започваме детска градина и се чудя подаряват ли цветя на учителките и каква пижамка за топлите дни

# 458
  • София
Подаряват се цветя и на учителките и лелите в ДГ, те не са по-различни от другите учители.
Не разбирам въпроса за пижамата. Естествено, че когато е топло трябва да е с къси ръкави и крачоли.

# 459
Обявили са свободните места. Не че има новина, просто всеки ден ги проверявам.

# 460
  • София
Къде?
В системата няма промяна?

# 461
  • София
В системата. Смешна работа. За нашия набор има квартали с нула, Младост, студентски по 1 място.....

# 462
Къде?
В системата няма промяна?

Отиди на свободни места и ще ги видиш. Ако има за вашия набор.

# 463
  • София
Аз мислех, че ще преместят свободните от Хроничните в общата...
За Младост са 2 Close и то е горублянската ясла.

# 464
  • София
Местят ги поетапно. При нас даже са ги завишили с едно място в 3-те градини с яслени групи, освен че са прехвърлили местата за деца с ХЗ.

Общи условия

Активация на акаунт