Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 756
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Какъв е тоя късмет - хем детето посещава ДГ, хем пак прието...
Ние се джуркаме вече колко пъти и нищо ...
За кой набор става дума?
За набор 2019 става дума, но ние имаме точки, защото е четвърто дете Simple Smile

# 736
Аз се чудя по предложението за новите критерии, за К1 излиза това

Как ще се смята?
Например : 4т за постоянен адрес на родителя + 4т постоянен адрес на детето

Малко така написано ме обърква  Thinking

# 737
Аз се чудя по предложението за новите критерии, за К1 излиза това

Как ще се смята?
Например : 4т за постоянен адрес на родителя + 4т постоянен адрес на детето

Малко така написано ме обърква  Thinking

Да, и аз така разбирам критерия.

# 738
Верче,да доста странно е написано.Но до колкото схващам критерия за родителите е за яслите и първа градинска,а този за детето от 2-ра градинска до 4-та.Мисля,че адреса на детето се гледа и за училищата,предполагам за да е близко като локация.

# 739
Здравейте!
Моят казус е следния- приеха детето ми в детска градина и е записано, трябваше да тръгне на 15ти септември, но понеже се разболя още не е ходило изобщо. Днес получих имейл, че е прието в детската градина срещу нас и, разбира се, ще го запиша там.
1. Има ли някаква причина да трябва да посети старата детска градина (в системата се води, че е записано ,но "все още не посещава")?
2. Всички документи и изследвания наново ли трябва да се вадят?
3. Първо отписването ли се осъществява или първо записването?
В понеделник ще звъня и на директорките, но ми е малко притеснено, затова питам и тук.
Поправям Жанинчето само в частта с документите. Да, трябват нови. Нова служебна бележка, с новата дата на класиране и новия номер на ДГ, пред която да послужи. И отново копия на книжките трудовите.
Общо взето в новата си се записвате като за първи път. След това вече отивате в старата да се отпишете с една молба свободен стил (поне аз така направих) и накрая вече когато решите, че ще посещавате новата - си вадите медицинските документи. Успех и честито!

# 740
Стелмо, има логика в твоя прочит. Ако съм смятала правилно (?), с новата наредба в този й вид, в общия случай ще се кандидатства с по-малко точки Thinking в сравнение със старата, в която:

По моите сметки се получава по старата макс точки за първо желание 13т. (За нашия случай)

По новите предложения - 11 т., т.е с 2 по-малко максимално за нашия набор.

# 741
А включваш ли в сметките и тази прословута 1 точка?

# 742
Включвам я в сметката със сегашната наредба, изключвам при "новата".

# 743
И аз мисля, че е един критерий това, иначе щеше да има отделна номерация и да е изведен като втори критерий. Доколкото разбирам в единия случай се взима адреса на родител, а от 2-ра група нататък на детето. Но е неясно написано и мен общия брой точки (11 т.) също ме кара да се съмнявам дали разбирам правилно написаното.

# 744
Когато кандидатствате за ясла или 1ва градинска си остава както досега, един от родителите доказва критерий по адрес. Нормално е да ви излизат повече или по малко точки отпреди, спрямо уседналостта, която постигате.
Когато кандидатствате за 2-3-4 група в градина вече е като за училище, гледате къде е по адрес детето ви и дали има над 3г за да грабне най многото точки.
Така или иначе местата са много малко и единични за тези горни групи в градината, така че общо взето си остава като досега по адрес на родител за големите шансове за влизане.

# 745
Здравейте!
Знае ли някой, дали дейността на работната група към, дирекция образование, е възобновена?
Благодаря!

# 746
Съобщение от Дир. Образование на СО

Уважаеми родители,
Във връзка с получени множество становища относно отпадането на общ критерий № 5 "Дете, което посещава самостоятелна детска ясла или частна детска ясла, регистрирана от СРЗИ на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване", Ви уведомяваме, че се обсъжда въвеждане на гратисен период за децата, родени през 2018 и 2019 година.

# 747
Съобщение от Дир. Образование на СО

Уважаеми родители,
Във връзка с получени множество становища относно отпадането на общ критерий № 5 "Дете, което посещава самостоятелна детска ясла или частна детска ясла, регистрирана от СРЗИ на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване", Ви уведомяваме, че се обсъжда въвеждане на гратисен период за децата, родени през 2018 и 2019 година.
Маймуни!
Не можаха ли да го предвидят?! Аман!

# 748
Че са маймуни ясно,но защо правят и нас такива?

# 749
Дайте една нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт