Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 876
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Оптимист по принуда
Последно от тк си взех яке регата за £7.

# 571
Имаше регата обувки за 30 паунта, обаче не бяха бота и нещо не ми се сториха удобни. Всичко е ошушкано, след тези разпродажби. Ще търся яке регата значи🤗

# 572
Здравейте, питам за съвет. Преди няколко дена комшиите подариха на дъщеря ни книжка за оцветяване и картичка. Беше много мило.  Пуснаха ги в пощенската кутия. Ние също им подарихме картичка и една от рисунките на дъщеря ни. Вчера пак ни пуснаха писмо и й подариха моливи, за да оцветява.  Какво е подходящо да направим ние сега? Не ги познаваме, само сме си казвали "здраввй" като се видим навън. Добра идея ли е да им вземем нещо за подарък? Изобщо не съм наясно.

# 573
Купи им вафли Боровец 😂 поканете ги на барбекю.

# 574
Оооо, не става. Те се пязят, пт три метра си казваме добър ден.

# 575
  • Великобритания
може да им вземеш малка саксийка  с цветя , една малка картичка .. чукаш и я оставяш долу пред вратата Simple Smile
Нашите съседи са възрастни и много мили ..много обичат детето и постоянно и правят някакви малки подаръчета .. а аз като правя някой сладкиш , винаги отделям и им нося, много им харесват , Хубаво е да имаш добри съседи , в предишната квартира бяха ужасни

# 576
  • Истински се вижда само със сърцето.
С умиление си спомням първата ни съседка, беше на 90, но много енергична и поддържана дама. Тя ни е подарявала вино за Коледа, ние сме и купували луксозни бонбони например. Когато се роди детето вече живеехме в друг град и тя и изпрати подарък, после загубихме връзка за съжаление. Тя беше учудена, че когато беше болна и бях сготвила супа.. много мило и стана.

Та каквото и да им вземете от хубава кутия с бонбони или бисквити и цвете и мила картичка на такива хора винаги ще им достави удоволствие.

# 577
Благодяря много, ще измисля нещо и ще взема. Благодаря за идеите 🙂

# 578
Добра идея ли е да им вземем нещо за подарък? Изобщо не съм наясно.

С едните ни съседи сме така. Последно ние им оставихме от нашите ягоди, те - букет с цветя. Щом и на двете страни ви харесва тази размяна, продължете. Няма правила.

# 579
Ujasia, как са мерките при вас, почнаха ли да ги отпускат.
Искам да попитам някой дали е срещал някъде по новините кога ще отворят детските площадки?
Голямата ми дъщеря беше на годинка, когато дойдохме, а малката е родена тук. Ще ти напиша за детето на наши близки, които се преместиха тук. Момчето тръгна на училище, в ресепшън декември месец и до Великден вече имаше приятели, говореше езика повече от добре. Но той си е много контактни дете.
А ако детето има проблеми във училище-с децата да кажем...🤔бързо ли се случва преместването във друго?а и когато я запиша във първо учебните материали,униформи от тях са,или аз си ги набавям?🤔

# 580
  • София
Не се премества лесно дете от едно училище в друго като от тази за другата седмица например.
Униформите си ги купувате вие, раници, моливници, калкулатор, транспортири, пергели, химикали, спортен екип и т.н От училище на моите им даваха учебници, които стояха там, както и тетрадки им дават. Аз купувам допълнителни учебници, книги, абонаменти, каквото преценя, че има нужда. Малко преди вашия коментар сме обсъждали от къде се купуват униформи.
Другото е, че всяко училище си има свои изисквания, за които ще бъдете осведомени. А също така предвид ситуацията с Ковид - много училище променят от началото на новата учебна година много неща като организация в училище, за което с що ще бъдете осведомени.

# 581
  • Bristol
По принцип дали лесно ще стане, зависи от това дали  училището, което сте избрали, може да приеме още едно дете. Униформата е Ваша отговорност.
Но в предвид ситуацията в момента, не е ясно как и колко бързо и лесно ще стане едно преместване.

# 582
  • Оптимист по принуда
Карантината при завръщане от България остава..Confused

# 583
  • UK
Ето пълния списък на страните
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors

За мен това е облекчени, че си имам хубава причина да не пътувам.
Незнайно защо всички се опитват да ме убедят колко ще ми е хубаво в Бг и се сърдят, че отказвам да се прибера.

# 584
  • Оптимист по принуда
За мен не е.
Скрит текст:
Не можах да отида за погребението на баща си, сега и за 40 дни пак няма да мога.

Общи условия

Активация на акаунт