Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
В самостоятелна стая ли ще е? Доколкото аз разбрах, карантината е само зза дошлия, не за другите, но май трябваше да си има стая. Няма много яснота по въпроса и в gov.uk не пише.

Да тя е в отделна стая, но има общи помещения - баня, кухня и т.н.

# 271
В самостоятелна стая ли ще е? Доколкото аз разбрах, карантината е само зза дошлия, не за другите, но май трябваше да си има стая. Няма много яснота по въпроса и в gov.uk не пише.

Да тя е в отделна стая, но има общи помещения - баня, кухня и т.н.
И аз го следих казуса, защото имам съквартиранти в чужбина, заради които не  ми се седи месец, като се   приберат. За сега, с яснотата/ мътнотата, кояято я има е, че си се изолира тя. Не влияе на другите. Вече ако има симптоми някой в къщата, карантината е за всички. Поне това знам аз.

# 272
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ето от сайта на правителството, обяснено е точно

И линка https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … -travel-to-the-uk

# 273
Доколкото аз четох за карантината освен гореобясненото ми направи впечатление че карантинираният има право да ходи до магазин да си напазарува, по веднъж на ден, което е разумно, въпреки че тук е доста разпространена доставката и пазаруването он лайн. Докато при карантина в бг се предполагаше да ядеш домати от балконската саксия, ако нямаше кой да ти донесе храна или да ти напазарува. Мисля че бяха изброени още случаи в които можеш да излезеш.... Мискя единият беше за да отидвш на лекар при необходимост, както и ако се се случи пожар, наводнение...
В крайна сметка септември е далеч и не се знае дали ще има все още карантина. Мисля че икономиката им нужда от глъдка въздух

# 274
  • Leeds, UK
Преди малко бях до Сейнсбърис. В целия магазин бяхме двама с маска🙄.  Чак неудобно ми стана, че я нося.

# 275
От вчера и аз обратно на работа. Като цяло е добре, всички са с маски, в болницата не пускат без маска и доколкото разбрах и на входа раздавали. Ние сме в болницата, но си има отделен вход за аптеката, не се влиза в самата болница. Само до тоалетна ходим в вътре. И ако нямам маска, независимо че работя там, няма да ме пуснат и до тоалетна. Алтеката е с малка част за пациентите и ги караме да чакат навън или им казваме къде. Като цяло са дисциплинирани. Единствено няколко човека и то все чужденци от нашата част на Европа, само те не спазваха указанията и достанцията и без да мислят ми се увираха и на мен.

# 276
Тоест румънци? 😂
Днес две румънки за малко да ме целунат на спирката, опитвайки се да се качат преди мен на автобуса 😂 явно си помислиха, че съм спряла да подишам чист въздух изпод маската. Естествено те не носиха такива в градския транспорт.

# 277
Благодаря

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 16:54 от DayInMay

# 278
МГМ, благодаря сърдечно за информацията за ТК. Наминах вчера и успях да взема доста интересни неща, основно Puma и Nike тениски за много, много близки деца, които загубиха майка си преди месец.

# 279
Здравейте Simple Smile
Има ли отделна тема за студенти в Обединеното кралство? Не намерих актуална с търсачката.
Има

# 280
Това е темата за студентите Simple Smile

https://m.bg-mamma.com/?topic=1176038

# 281
  • UK
Много се радвам, че сте доволни от покупките си, последните няколко дни ни бяха много трудни, но пък всички клиенти са супер щастливи от находките си и е приятно. Още малко и се надявам да влезем в релси и да се нормализират нещата и при нас. Ние сме с временен мениджър и хич я няма с правенето на графика, та допълнително ни затруднява, но се надявам да се ориентира и тя. Обаче как съм отвикнала да съм на крака по цял ден, добре че ми е скърцащия масажор за крака и магнезиевия спрей, иначе не знам как ще издържа докато свикна пак Simple Smile

# 282
Из фейсбук се вихри, че 2 седмици сте щели да  чистите стоки. Чудя се, има ли полза да ходя пак? Понеделник, щяло да слагат пак етикети. Какъв е този магнезиев спрей?

# 283
  • UK
Ами то стана време за жълтите етикети почти. След две седмици ще е новото намаление, мисля. Дотогава уж нямаше да имаме нова доставка, но утре сутринта ше имаме, не знам защо. Но ще си е на нормални цени.

Магнезиевия спрей е магнезиево олио на спрей което помага за отпускане на мускули, против спазми и крампи и аз се пръскам след работа след като се изкъпя, и краката не ме болят толкова. Иначе сутрин се събуждам и си ме боли, а с него се будя без болка. От ТКМакс си го купувам, но ако няма, в Холанд енд Барет го има, а и предполагам другаде също. Особено мускулите на прасците, онази болка която те буди през нощта и скачаш и ти се крещи от болка, която е от липса на магнезии, не ми се случва с този спрей.

# 284
Такава болка съм нямала, боляли са ме стъпалата, което е било съчетание с неподящи обувки. Имало тук в Лондон, TKmaxxове, които още не били отворени, че ги дебнат. Ще го пробвам това олио, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт