205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 874
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
По 16 учебни часа седмично ще имат моите деца. Всяка седмица от 15 юни до края на учебната година.

# 256
  • Deutschland/HE
Благородно завиждам за тази възможност, това е почти 3пъти повече учебни часове до края на учебната година. Браво на вашето училище за органицазията.

# 257
На моите деца им остават само 6 седмици училище. От 2 юни синът ще има, след 2 седмици всеки ден, вече по 1 ден на седмица 6 часа, а дъщерята 1или 2 пъти по 4 часа, останалото домашно обучение. Лошото е само, че на сина пропадна обучението за каране на колело и съответният изпит. Той на изпит може и сам да се яви, но практиката на полигон ние не можем да му предложим.

# 258
Дени, миналата година при нас  скъсаха необичайно много деца на изпита за колело. Тогава местния полицейски клон организира допълнително обучение и нов изпит през лятото за всички тях. Знам го със сигурност от близка майка, чието дете не беше минало при първия изпит.
Вземи да поразпиташ при вас няма ли да се организира нещо.

# 259
Mößbauer,

Fahrschule-то е в двора на нашето училище. В момента въобще не работи още от 13 март. Дъщеря ми я скъсаха първия път преди 3 години, просто полицаят даде нова дата за изпит, яви се и го взе. Но сега предполагам, че просто ще го оставят така, защото става въпрос за много четвъртокласници от различни училища - поне едно 10-15 на брой училища .  При нас карат децата от целия град на полигона. Няма как да организират курсове за всички. Ще трябва евентуално нещо догодина да се мисли в програмата за 5 клас, което ме съмнява.

PeaPink,
ти ли беше с другия четвъртокласник в темата? При нас днес пристигнаха писмата от  weitergehende Schulen за децата, кое къде е прието.

# 260
Големите  ще ходят само 2 седмици на училище до края на учебната година. Класовете им са раздленени на 3 групи и ще ходят 1 седмица на училище, 2 седмици ще са си вкъщи. Все си мислех,  че ще ги разделят на 2 и ще ходят през седмица. Малката ще ходи 2 дни на училище и 3 дни ще си е вкъщи. Все ще я избутаме тази учебна година.Grin

# 261
Ох, като ви чета и чак донякъде се радвам, че нямам такива училищни проблеми като съм без деца.

Моята сага с вируса продължава. Преди малко ме шокираха по телефона - звъни ми непознат номер и се представи като лекар от корона тест амбуланц. Само дето не ми спря сърцето от страх какво ще ми каже, дойде ми като гръм от ясно небе обаждането. Доста подробно ме разпита как съм , имам ли още някакви симптоми, на какво лечение съм била. Обясних, че още ме боли чат пат гърлото и от време на време кашлям, но иначе съм ок. След разпита ей така между другото изтърси, че щом съм била по-добре нямало нужда утре да ме викат да ме тестват пак. Не мога да опиша как се ядосах - тогава като ми казаха резултата не е и ставало дума за повторно тестване, карантина и т.н., нито от тях, нито от личния лекар. А и от миналата седмица съм на работа и можеше да изпозаразя фирмата ако все пак съм болна. При такива мерки няма защо да се чудя защо стигнаха такива цифри заразените при нас.

# 262
  • Германия
Ще изпепеляшча вече! Днес дойде нов присъствен план за Фаби, понеже са смесен клас 5+6ти, разделят 5ти от 6ти и с това и дните в които ще е на училище се променят. Ще имат вече и спорт и музика.
А между другото, днес дойде свидетелството за съдимост, което поисках по телефона, пратили са ми допълнително и европейско и чак в България за правили запитване, дали там имам провинения. Процедурата отне 3 седмици.

# 263
  • Germany
Дени, при нас документите за гимназия се подават в тази, която си си избрал. Ние подадохме миналата седмица в една. За нея специално нямаше избор на друга във формулярите, нямам идея защо.
И ние днес получихме писмо, че изпита за колело няма да се състои тази година. Ще се опитали да ги научат на всичко теоритично, но практическата част нямала как да се състои. Те сега само това учат по HSU. Прочетох някъде из нета, че всъщност нямало значение този изпит, пак можел да си ходи с колело на училище. Така ли е това? Аз въобще не съм запозната, защо всъщност е този изпит?
При нас учениците трябва да имат по 15 учебни часа седмично. След ваканцията класът ще е разделен пак на две. Една седмица ще ходят едните, следващата другите, и с домашни за 1 седмица вкъщи. Честно, писна ми от вируса, от организациите и от уточнявания на разни неща...

# 264
margolotta, и аз бих се панирала от подобно неочаквано обаждане. Обаче, може да се погледне и от положителната страна.Simple Smile Има проследяване. Все пак, да са сигурни как си и как се развиват нещата, за да се вземат мерки, ако все пак имаш Ковид-19.( нали имаше случаи, когато понякога тестът е фалшиво отрицателен).
Вярно е, че си вече сред колеги и би имало риск да ги заразиш, но пък, ако беше Ковид, едва ли щеше да си се върнала на работа, защото нямаше да си се стабилизирала. А и нали когато човек е вече със симптоми не е така силно зарАзен. Трябва да е в интензивното, за да е зарАзен.

При нас все още няма яснота как ще протича обучението след Pfingstferien в клас. За сега всичко е по старо му, като се включиха вече няколко виртуални " конференции", както ги нарича сина ми. Wink
Учителите по немски, история, английски и етика направиха видео - уроци с виртуална класна стая. Другият напредък е, че вече има Rückmeldung за домашните.
Благодаря на всички, които споделят за децата си и техните училища. Пожелавам успех и здраве на всички Hug

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 23:04 от Катерица

# 265
  • Немция
Марголота, големи вълнения! Защо не ти направят един тест и да се изясни картинката?
Редактирам се - сега прочетох, че си тествана вече.

Като ви чета, излиза, че моите деца най-малко ще ходят на училище от всички тук.
В 2 различни училища са, но и двамата са само 1 път седмично на занятия. Малкият 3 часа накуп, големият 6 часа наведнъж. Туй то.
Домашното обучение продължава с пълна пара.

# 266
PeaPink,
Моят син теорията я мина с нас вкъщи. Ако вие може да осигурите практически опит на детето с вас на улицата, това е супер. Ние караме колело само по селски и по-ненатоварени пътища, а градско не. Доколкото аз разбрах, изпитът е важен в случай, че напр. от училище ще пътува с група с колела и всички трябва да знаят правилата. Тогава доказват със свидетелството от изпита, някакъв пас беше. На улицата, ако не спазваш правилата, просто те глобяват.

# 267
  • Немция
Не съм чула някой да проверява учениците дали имат книжка за управление на колело. По-скоро е  доказателство пред родителите и е важно за детето, че може да се справи и самО в уличното движение.
Затова е добре да карате заедно по улиците, щом няма друга възможност в момента.
Със сигурност има и учебно видео в Интернет, което дава представа как децата да се движат с колело на улицата, над какво трябва да се внимава.

# 268
  • Germany
А, моето само в градската “джунгла” кара. Ние живеем в доста натоварен район и долу-горе е свикнал. Но си е страхотия де, карат като луди, особено сутрин бързайки към работа, училище.  И инциденти с деца постоянно има за съжаление.

# 269
Момичета, искам да ви питам нещо. Понеже чух, че 14 дневната карантина пада в Европейския съюз, мислим да си идем до България, но какви документи трябва да има задължително (освен пасаван на бебето и нашите лични карти)

Общи условия

Активация на акаунт