Проблеми с дъщеря ми

• 45 128
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 1 365
Аз пък нека съм алчна. Искам и да е Аполон, да готви, чисти и пере и не на последно място да е с голяма п*шка 😂😂😂😀

# 1 366
  • Варна
Следващ извод, който си правя от темата:
Когато става въпрос за "изгонване" от дома - лошо, как можело, тва било дом на всички, и на детето, детската му стаята си е негова лична пожизнена територия.
Когато става въпрос обаче за елементарна поддръжка на същия този дом изведнъж се оказва още по-голям проблем, че родителите споделят част от работата с децата.
Значи... който има права, следва да има и задължения!

Двойни стандарти се прилагат май, и то тези, които се оплакаха как някои родители прилагат двойни стандарти за децата си. И аз като бях на 15 не можех да разбера защо не ми се позволяват някои неща и как може за едно да съм голяма, а за друго - малка. Ама ей ме на - вече мааалко пораснала и разбрала. Не само тази, а и други загатки. Жалко че някои хора си остават с акъла на 15 годишни за цял живот.

п.п. Бах го тоз прах. Не знаех, че се бърше всеки ден и че отнема толкова много време, че не остава кога да си научиш уроците. Сега ли е момента да се почувствам тъпа, че съм забърсвала три шкафчета веднъж на 10 дни, и да се разсърдя на майка ми, че ми е съсипала детството, или да изчакам още малко??? Може да изплуват още "мъдрости" от темата.

# 1 367
Не си прави такива изводи. Моето дете участва активно в домакинството, но никога не бих изгонила някое от децата си от вкъщи. Имат си и права и задължения. Малкото е още малко за тях, но вече се учи да си подрежда играчките. Голямата ми помага с кеф и без принуда, защото много ме обича. С нея сме си много, много близки и тя винаги гледа да отнеме малко задължения от мен. Има си начини едно дете да иска да помага вкъщи и да се старае да учи без строгост и принуждаване.

# 1 368
Я, то 100 страници гоним тука, браво бе.... Станала една лека и приятна тема....

# 1 369
  • Варна
Лимонче, неслучайно "изгонване" е в кавички. Защото както се разбра от темата, ставаше въпрос на дъщерята да се предостави за ползване безвъзмездно цял апартамент, семейна собственост. А не да я изритат на улицата като мръсно коте, както някои се опитаха да изопачат казаното.

# 1 370
Доколкото разбрах няма да е безвъзмездно, а срещу наем.

# 1 371
Я, то 100 страници гоним тука, браво бе.... Станала една лека и приятна тема....

Супер си е темата. Какво не ти харесва? 5 страници за употреба на пералня. 20стр спор трябва ли, не трябва ли някой да знае как да си изпере гащите и чорапите и 7 страници на тема колко време отнема да избършеш прахта у вас и спъва ли това действие развитието на хората + още 1 над особено наболелия въпрос е ли, не е ли насилие над детето да бъде "карано" да си прибира играчките примерно ,не за друго, ми да знаем да сезираме ли социалните. Ми важно си е!

# 1 372
  • Варна
Наем дъщерята няма да плаща. Майка й щяла да дава пари на бабата и дядото, за да ги компенсира, че вече няма да взимат наем от апартамента. Тъй разбрах аз.

# 1 373
Не сме ли в темата "Жени, които нямат деца консултират жени, които са си отгледали децата"?

# 1 374
  • София
едит

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 00:11 от Andariel

# 1 375
Лимонче, неслучайно "изгонване" е в кавички. Защото както се разбра от темата, ставаше въпрос на дъщерята да се предостави за ползване безвъзмездно цял апартамент, семейна собственост. А не да я изритат на улицата като мръсно коте, както някои се опитаха да изопачат казаното.
Гледай сега, аз също имам подсигурени жилища за децата ми. Наистина техни, които ще получат на 18-тия си рожден ден, а не на бабата, на вуйчото и т.н. Пък да го ползва, ама ако може да не се задържа много. Но въпреки това няма ги да изгоня от тяхната стая, а ще им дам избора в ръцете. Те специално са жени и за мен е много важно да имат подсигурено жилище и да знаят не само, че ако се наложи може да се върнат вкъщи, а че са добре дошли и тяхното присъствие не ми тежи.
Диди, ти нямаш деца и това е една от основните причини да не виждаш проблем в отношенията между Куку и дъщеря ѝ. Един ден, когато си родиш дете и наистина създадеш връзка с него съм сигурна, че няма да му покажеш врата, защото ти пречи.
Куку явно не е изградила връзка с дъщеря си, един от негативите да метнеш детето си за отглеждане при баба и дядо. За мен стореното от нея, както и това, което планира да направи нямат оправдание. Аз родих голямата си дъщеря на 19, малко след раждането ѝ се разделих с баща ѝ. Не съм се разделяла с нея въпреки, че ми беше трудно.
Също така се е провалила във възпитанието на това момиче. Възпитала е едно неуверено, плахо момиче, което се е свило в черупката си, но вместо да потърси собствените си грешки и да помогне на това дете, тя просто иска да се отърве от него... Отново.

# 1 376
Лимончето каза нещо много важно наистина. Всички упрекват децата, които не щат да домакинстват вкъщи и/или да се изнесат, но до някаква степен вината е и в родителя.

# 1 377
92 страници спорите коя друга колко безвъзвратно се е провалила и колко успяла е всяка пишеща от своята едностранчива гледна точица... Не ви ли омръзна? Всяка ще има своя провал по отношение на собствените си деца, и своя успех също.

# 1 378
Аз правя това, което е по силите ми. Останалото са решения на самите деца. Дали са научили това, което съм искала да научат е относително. Все пак са си характери и определени неща не могат да се променят. То ако беше лесно да направиш от детето си това, което искаш, ехеее...

# 1 379
Е, не можеш да си програмираш детето да прави това и онова, но пак имаш немалко влияние. То, може родителят да натиска да се образоваш, да вършиш това и онова, като той си мисли, че на това те учи, пък единственото, което ти усвояваш от това е смачкано самочувствие и невторизъм, че постоянно те ръчкат за всичко и да намразиш нещата, за които са ти надигали. Комплексно е и зависи от много неща.

Общи условия

Активация на акаунт