На море в България 2020 г.! - 3

• 45 903
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Цитат
Малкия иска да ходим и до Родопите

Родопите са магия, несравнима с никое море! Правилно се е ориентирал малкият Simple Smile

# 556
Относно септемврийското море - с две ръце съм "за". В последните 5-6 години ходим на море два пъти през сезона - в началото на юли и след десети септември за по седмица. За мен септември е истинската почивка. Тогава времето винаги е било по-хубаво, морето - по-спокойно, отколкото през юли. През юли се е случвало всеки ден да вали, през септември - много по-рядко. Септември е по-спокойно, не е такава навалица. Сутрин можеш да си поспиш до по-късно и да стоиш на плажа цял ден, без да рискуваш да се изпържиш. Вечер си слагаш връхна дреха и няма проблем. Водата - около 24 - 25 градуса, децата се къпят без проблем, хем не са от най-калените. Едни от най-хубавите ни плажове са били към 15 - 16 септември. И не на последно място - цените. Първата ни почивка през септември беше на Аркутино - за 5 нощувки двама възрастни с дете на 2-3 години платихме около 400 лв. ол инклузив. Миналата година, също на Аркутино 7 нощувки 2 възрастни с 2 деца платихме към 680 лв. Изобщо аз виждам само плюсове в септемврийското море. Но по принцип съм от хората, които предпочитат спокойствието. Много трудно някой може да ме накара да отида на море през август - в жегата, навалицата, по-бурното море и в пъти по-високите цени. Само тази година ще сме от 27.08., тъй като каката е първокласничка и трябва да сме на линия за родителски срещи и т.н.

# 557
Да си кажа и аз, септември не харесвам. Един път бяхме в началото на месеца и се скъса да вали. А в дните, в които се показваше слънце, ходихме на плаж, но си се усещаше есента. Водата спокойна, но вече студена. Капанчетата затварят.
Не повторихме. Ходили сме и края на август, повече ми хареса. Но аз предпочитам морето в началото-средата на юли.
Сега ме е страх от този вирус и ще го мисля, ще ходим ли или няма да ходим.

# 558
Аз станах разногледа от оферти, днес съм се занимавала да се ровя за апратамент или студио в Поморие, Обзор, Приморско.Гледах и хотели, визит бг, букинг, вече се обърках.Не знам какво искам.Ще изчакам още малко.Малкия иска да ходим и до Родопите, кое по-напред.Мислех на едно да направим почивката, но няма да стане, ще се убием от път.Моя мъж ще мрънка през цялото време.Той не обича така.
Тия по хотелите надуват цените с всяка година, писна ми.Накрая в някое студи и готово.
Вижте за новия хотел в Поморие за какви цени става на въпрос.Нямам думи!Да не сме в Дубай, сигурно там е по-евтино.
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-ueyv-rizort-aheloy-24404/

Там става въпрос за цени на помещение, но от порядъка на 800-1000-1300лв на ден.
Ако не си минавала оттам, ясно защо се възмущаваш. Миналата година към Слънчев бряг, минахме покрай него, нещо огромно е, лъскаво и прочие. Едиствения минус е, че е в нищото.

# 559
Минат, не  минат 30-40 страници и се започва да се коментира времето. Я за септември.  Я кога е най-подходящо. Как не разбрахте, че година с година няма общо и да искаш мнение на база миналата година е нелепо.
Наистина се разводнява темата!

# 560
Аз направих резервация в Лозенец и следващата неделя тръгваме. Дъщеря ми е на 10 години и няма да излезе от водата дори и в студеното време. Кой плаж в района е подходящ за деца, водата да е по-плитка и да няма много вълни? Ходила съм там само на централния.

# 561
За мен темата с времето е важна и винаги актуална 🙂
Наистина година с година не си прилича, но все пак има някаква тенденция. Климатът се промени и юни месец за мен си е чисто тропичен. През деня слънчево, следобед бури, дъжд, градушка. Така че, ако преди 10 години юни е било супер за море, сега не е.
В този смисъл е добре да се знае септември става ли за море или не. Последното ми ходене на море септември месец беше преди 15 години. Бяхме от 17- ти септември нататък, в Созопол и беше много топло. По цял ден стояхме на плажа, защото слънцето не прежуряше. Интересно ми е да разбера дали все още  ранната есен става за море или и това се е променило ✌️

# 562
Аз направих резервация в Лозенец и следващата неделя тръгваме. Дъщеря ми е на 10 години и няма да излезе от водата дори и в студеното време. Кой плаж в района е подходящ за деца, водата да е по-плитка и да няма много вълни? Ходила съм там само на централния.

Мечата дупка и Корал (до там с кола, пътя е разбит..да предупредя; плажът не се отдава на концесия-т.е. няма заведения, чадъри и т.н...)
Към момента няма никакви вълни Simple Smile

Мои приятели похвалиха много тези бунгала:
http://bungalaoazis.bg/index.html

# 563

Наистина година с година не си прилича, но все пак има някаква тенденция. Климатът се промени и юни месец за мен си е чисто тропичен. През деня слънчево, следобед бури, дъжд, градушка. Така че, ако преди 10 години юни е било супер за море, сега не е.

Сама казвате,че времето се променя! Е как тогава да гледаме миналите години и да търсим тенденция?!
За юни не съм съгласна! Последните 3 години все почиваме около 20 юни и времето ни е страхотно. Може в София да вали,но на морето е "друга бира".

# 564
То времето си е на късмет през цялото лято. Ние една година отидохме на 15 август в Албена. Като започнаха едни дъждове и мъгли, наложи се да купувам на дъщеря ми затворени обувки. Само един ден си потопихме краката в морето. Беше адски студ. Септември сме ходили на море, но дори и времето да е хубаво на мен вече настроението ми е друго и ми липсва летния дух.

# 565
  • Варна
 Вчера във Варна плажа и заведенията на плажа учудващо празни , то и беше хладничко макар и доста слънчево и без дъжд.Айде водата студена , но за слънчеви бани идеално , хем не прекалено задушно Simple Smile

# 566
Мен ми се ще другата седмица да идем, но като гледам какво е времето май ще пропуснем и ще отидем някъде на СПА. Ходили сме и юни на нашето и да вали пак е ставало за плаж всеки ден, а сега ми изглежда студ. Гърците уж отварят границите, но мъжът ми иска да изчакаме малко, та да видим как ще се развият нещата.

# 567
Мен ми се ще другата седмица да идем, но като гледам какво е времето май ще пропуснем и ще отидем някъде на СПА. Ходили сме и юни на нашето и да вали пак е ставало за плаж всеки ден, а сега ми изглежда студ. Гърците уж отварят границите, но мъжът ми иска да изчакаме малко, та да видим как ще се развият нещата.

Живи и здрави,  на 20ти пътуваме за Гърция. Но и аз се притеснявам как ще се развият нещата. Макар,че гърците няма да изпуснат летният сезон и българските туристи Wink

# 568
  • София
Гледам че може да се оформи една форумска среща на море от нач. на септември. Който избере къде ще ходи да пише, че и други да дойдем Stuck Out Tongue Winking Eye

# 569
  • Варна
Водата е студена, времето хладно. Не знам кой ви заблуждава, че е подходящо за плаж. Особено за дете- пнеовмонията му е сигурна. Отделно прогнозират и дъждовно време. Морето не е басейн.

Общи условия

Активация на акаунт