Съседски конфликт...

• 5 078
  • 112
  •   1
Отговори
# 75
Смятам, че си сгрешила със забраната към детето за стъпване горе и не смятам, че сте си оправили истински отношенията и че пак ще са дълбоко приятелски. Тя винаги ще си спомня за оградатата и гаража, на теб все ще ти е криво от несправедливостта. Ето, че вече го мислиш кафето на терасата, която не си ползвала. Няма да излезе нищо хубаво от тази ситуация.

# 76
  • София
Аз пък си мисля, че знаеш отговора, още повече, че и сега правиш на пук един вид и си пиеш кафето на терасата, която не си използвала преди. Ми утре някой ще си построи къща от другата страна и дай да се съобразява с нея, да не си слага прозорци откъм нейната къща, защото ще я гледа от време на време. Щото, нали, никой не стои 24/7 в определена поза за наблюдение. Пък не дай си Боже блок да се построи, ще ходи да ги моли да не я гледат ли, какво? Добре са ти го казали момичетата - никаква приятелка не ти е. Те правят компромиси, не разнищват дребнавости, че си ѝ "навлязла" в имота с очи. Стига да е обезопасено, да си ходи детето. Пък и тя е направила своя избор - спряла е да ти говори, защо не го приемеш? Още повече, че е имало компромиси от твоя страна.

# 77
Между другото щори дени нощ не позволяват да се вижда нищо в стаята, а и стоят красиво. Продължавам да не разбирам драмата на съседката.

# 78
  • Варна
Драмата на съседката е да се прави на важна и е избрала публика, която се свива и й търпи дивотиите.

# 79
За пиенето на кафе на терасата- не правя на пук, терасата до сега не беше използваема, защото нямаше дограма. Както писах сега си я оправихме и просто ми е чудно като почна да си пия кафето там и да си простирам дрехите, дали ще ми направи проблем...

# 80
Ще ти прави проблем, ако и позволиш. За целта не е трябвало да обръщаш внимание на първоначалните й претенции. Впрочем нали вече не ти говорела, как очакваш да изрази неодобрението си от ползването на терасата ви? Аз обаче си ползвам двора и терасата за кеф, не за да видя дали някой ще ми направи забележка, дано и при теб е така. Нещо ми подсказва, че си имате предистория с тези хора и сега избиват някакви стари неща.

# 81
  • Варна
Ако съседката ви настоява да си продадете имота и я оставите на мира, ще го направите ли?

# 82
просто ми е чудно като почна да си пия кафето там и да си простирам дрехите, дали ще ми направи проблем...
Абе жена, ти акъл имаш ли?
Някой да ти прави проблем, че си простираш дрехите, на твоята тераса?

# 83
  • Между гори и планини
Не е трябвало да отстъпваш... Тя не ти е приятелка и отношенията ви винаги ще нагарчат. Аз бих спряла контакти с такъв човек напълно.
И ние имаме съсед , който се правеше на голяма работа, а сега цялата улица го знае що за стока е и вече никой не контактува с него.
Добре , че нашите къщи имат големи дворове и най-близката с която имам обща ограда е на 100м.

# 84
  • гр. Варна
Гаражът е на границата на имотите ви, така ли? Имаше някакви изисквания за отстояние от ограда и пр.,
 Защото те утре може да възразят и срещу мястото на гаража ви!
От описанието разбирам, че "гаражът" е на границата на имота. Ако е до 2,5м височина, то трябва да има
Цитат
най-малко на 1,5 м от южната, югозападната и югоизточната граница към съседния урегулиран поземлен имот при отклонение от южната посока до 45 градуса
, което е за постройки на допълващо застрояване. Според мен тези постройки, ако са законни, то ще се водят селскостопански.
Погледнете с какви документи разполагате за тях. Направете справка какво е нанесено в кадастъра.
И да, според мен проблемът не е в качването на детето в/у покрива и лично пространство, а в нещо друго и те ви изпробват реакциите.

# 85
Гаражът е на границата на имотите ви, така ли? Имаше някакви изисквания за отстояние от ограда и пр.,
 Защото те утре може да възразят и срещу мястото на гаража ви!
От описанието разбирам, че "гаражът" е на границата на имота. Ако е до 2,5м височина, то трябва да има
Цитат
най-малко на 1,5 м от южната, югозападната и югоизточната граница към съседния урегулиран поземлен имот при отклонение от южната посока до 45 градуса
, което е за постройки на допълващо застрояване. Според мен тези постройки, ако са законни, то ще се водят селскостопански.
Погледнете с какви документи разполагате за тях. Направете справка какво е нанесено в кадастъра.
И да, според мен проблемът не е в качването на детето в/у покрива и лично пространство, а в нещо друго и те ви изпробват реакциите.

Не е вярно това. Гаражите като допълващо застрояване могат да се разполагат на както на уличната регулация, така и на страничната, както явно са трите гаража в случая. Освен това за гаражи е допустимо да са високи до 3,60 м

# 86
  • гр. Варна
AliceSw, именно. Затова написах в скоби гараж и да проверят какви документи и за какво имат,
понеже се спомена дядо, т.е. това е било преди не по-малко от 70г.

# 87
Гаражът ако е на границата на имотите, съседката има право на претенции. Ако е на три метра, от границата тогава може да си правите каквото искате..Ние  имахме  същият проблем, нямахме отстояние три метра, бяхме на границата на имота. Съседите негодуваха, когато излизахме на плочата, използвахме я за простор само и то лятото. От там съм запозната. Но някак си може би им нарушавате нещата, ако няма отстояние гаража 3 метра от техният имот. Зависи, като човек е млад, нищо не му пречи, но с възрастта, по себе си съдя, би ми пречило такова нещо, ако няма отстояние, пак повтарям, защото не разбрах дали има. Това не ми се изясни, ако няма независимо че земята е ваша, не може да правите нищо върху гаража.

# 88
За мен е прекалена тази реакция спрямо близка приятелка, защото аз пък държа много на приятелите ми и не бих си позволила да загубя някой от тях заради подобно нещо.  Та не я разбирам твоята. Чак сърдене, чак обиди. Ужас.
Но все пак, за да съм честна - от опит да кажа, че преди живеех в апартамент, в който нямаше как някой да ме гледа, от която и да е от страните. Просто беше единствен по-висок блок, всичко около мен - семейни къщи, а аз на 5ти етаж. Та..свикнала си бях да си правя каквото искам, да си се развявам и гола, с пълното съзнание, че няма кой да ме види. В последствие се преместих на 1ви етаж и бам - ако си вдигна щорите, спокойно всеки може да ме нарисува детайлно като Леонардо в Титаник Joy. Месеци ми трябваха, за да свикна с това нещо, защото 10+ години не съм била в такава ситуация. Първо забравях какво ли не - нямах навика щори да пускам, нито да се обличам особено, нито да се съобразявам къде какво правя с гаджето, после почнах да се чувствам притеснена ама сега да не се види и чуе нещооо, ама ако мине някой точно в тоя момент под балкона?! Ужас. По 1 време много се бях напрегнала и мрънкотих, после свикнах и сега не си вдигам почти щорите и не ми пречи. В тоя контекст - дай й време да свикне. Не й отстъпвай за всичко. И проведи 1 разговор с нея, че все пак сте близки приятелки, супер зле е да се развалят отношения заради подобно нещо. Човек ще каже, че истинските приятели с лопата ги ринем, та да си позволи тази така да загуби авторката, която, милата, явно си тъгува..
Ама, ако все пак заради такова нещо онази верно прецака приятелството - ми,Авторке, не ти трябва такъв човек, но не се настройвай. Може все пак да й трябва просто време да свикне с промяната.

# 89
Тези хора не са ли чували за пердета, щори и т.н. Много странна претенция имат....

Общи условия

Активация на акаунт