Съседски конфликт...

• 5 070
  • 112
  •   1
Отговори
# 45
Моята съседка пращаше децата ми да си влизат в къщи, разбирайте да не стоят в нашия си двор,а вътре, че да си влиза и тяхното у тях и да не му се кара за да влезе, гонеше мойте... Аз правих някаква генералка вътре и постоянно ги изпращах в двора да не пречат, а те постоянно се връщаха...на незнам си кой път едната се сети да ме пита кой да слуша, мене или съседката...сещайте се кой избрах да слушат.
Съседката може би ви завижда. Може жи и нейното дете иска да се разхожда по техните гаражи, а не му дават и така е по-лесно. И това, че на детето ти му е забранено, ВЕДНАГА да се промени. Да си ходи когато и колкото иска. Така или иначе вече не сте и никога няма да бъдете приятелки. Няма нормален човек, който ще се разправя за проблем, който може сам да си реши. А и понеже сте били приятели, сигурно и тяхното дете би играло с вашето там, ама готово.
Да са те купили стълбата и материалите и да забраняват, но ваши средства, планове и подобни. Те ли ще ви управляват семейството? Ползвайте си гаража както сте си мечтали със съпруга и детето, а не както някой си иска. И на вас може да ви е неприятното да ги виждате всеки ден, но не изисквате от тях да се изнесат....

# 46
  • sofia
Сигурно има някаква предистория и това с гаража и колчетата им е дошло в повече. Аз ги разбирам съседите, никой не обича да му навлизаш в пространството.
Абсолютно никаква предистория няма, НИКАКВА.
Днес говорихме с момичето близо час, защото на мен ми е важно да ги изясним тия неща като разумни хора, но аз не успях да кажа почти нищо, защото тя е категорична, че не е ок за тях да се качва там, дори и само детето. Онзи ден моето дете като било на гаража ( преди да забраня да се качва), нейното дете си пишело домашните в тази стая и се дразнело и разсейвало като гледа другото горе. Детенцето има и детска, има и още една стая, може примерно да се премести. Аз ако съм просто ще помоля детето ми да отиде в другата стая, щом толкова се разсейва. Ама нищо айде, моето дете ще потъгува малко, че му забраних да се качва там, важно е другите да са добре.
Съседката ти е изперкала нещо... не си го слагай на сърце. Чак ми идва да си опъна един шезлонг върху гаража и да си правя слънчеви бани всеки свободен миг Joy

# 47
Боже, ти си много зле ако и ходиш по акъла. Как може да забраняваш нещо на детето си заради някаква изкукала патка. За една майка винаги детето трябва да е приоритет.

# 48
Grasielitka, много проблеми те очакват. Явно са раздразнителна фамилия. Имате ли ограда, между
Дворовете са разделени с тухлена ограда, висока около 2,5-3м може би

# 49
  • Варна
Явно оградата не им пречи, а са на първи етаж. Нямат никакви законови доводи или нарушени  права за да се сърдят. Бих Ви посъветвала да ги игнорирате. Ще липсват и мотиви за кавги.

# 50
  • София
Ако няма предистория, а е само проблемът с качването на детето на гаража, т.нар. ти приятелка е пълна кукувица. И не бих я нарекла приятелка повече.

# 51
Абе, я пускай детето да ходи горе като иска! Нейното се разсейвало, моля ти се! Ами ако някое куче се разлае навън или птичка кацне на перваза, какво? Ще ги застреля оная откачалка за да не й разсейват детето от домашните ли? Боже мой, какви кукувици имало! Ама и ти не падаш по-долу, че й вървиш по дивотиите.
Невавиждам кавги, скандали, още повече с хора, които съм чувствала адски близки. Аз се заклевам, че ако дори леко съмнение имах, че това ще ги притесни по какъвто и да е начин, никога нямаше да реша да го правя. Тоя гараж така си седи цели 30години, не сме си помисляли да правим там каквото и да е, както казах има още два двора с маси...та ние там сядаме изключително рядко, ще тръгна на тая гореща плоча да седя, то няма ни сянка там,ни нищо.

# 52
Явно оградата не им пречи, а са на първи етаж. Нямат никакви законови доводи или нарушени  права за да се сърдят. Бих Ви посъветвала да ги игнорирате. Ще липсват и мотиви за кавги.
Точно това смятах да пиша. Тази тухлената ограда е и с покрив, че и едно коминче има, дето е... ама на една ръка разстояние  от прозореца им, ама... Точно покрива на оградата е на нивото на прозорците им.
А мотивите им са.... вече всички ги знаете- личното пространство.

# 53
Огради гаража от техните 2 страни, да не могат децата ти да надничат в двора им!
Само провери имаш ли право на ограда там, каква и колко висока.
И на мен ми се струват прекалени претенциите им. Както и нежеланието спокойно да обсъдите положението. Впечатлението е, че се опитват да извиват ръце! Следващите претенции какви ще са? Да не излизате на двора си, за да не ги безпокоите Simple Smile

# 54
  • София
Ама как ще дава пари за ограда жената, за да й е по-удобно на съседката да си ходи по гащи и да пишат домашни децата?! Тая ограда не се прави с желание само, струва доста пари. Щом няма никакъв смислен аргумент отвъд "ми ние пък не щем да излизате над гража"... значи става дума за някакъв елемнтарен човек тип "не ми угаждаш и вече не сме приятелки".
grasielitka, правилно ти казват вече толкова хора - това приятелство е Чао. Сети се за "насила хубост не става" и без извинения и драми, си оставете направеното. Ако всички тук грешим и все пак тя се окаже наистина приятелка, след време ще се усети и сама ще те потърси да се изясните (току-виж ти каже и какво всъщност е стояло зад поведението й). Дай време, не е нужно в момента да се обяснявате, нека се поразмине малко ситуацията.

# 55
На момичето му е мъчно за приятелството - нормално.
Грасиелитка, имах подобна "приятелка".  Също сме съседи. Покрай нея все на пръсти трябваше да се ходи. Обаче аз не съм от този типаж хора, дори обратното. Множеството ни конфликти и обяснения, като на влюбени, целяха да ми докаже собствената си правота и един път не разбра гледната ми точка. Е, накрая я отрязах. Шест месеца не си говорим и ми е къде по-спокойно. Приятелството не бива да натоварва и да изисква. Изобщо не жали за нея...

# 56
Огради гаража от техните 2 страни, да не могат децата ти да надничат в двора им!
Само провери имаш ли право на ограда там, каква и колко висока.
И на мен ми се струват прекалени претенциите им. Както и нежеланието спокойно да обсъдите положението. Впечатлението е, че се опитват да извиват ръце! Следващите претенции какви ще са? Да не излизате на двора си, за да не ги безпокоите Simple Smile
Тогава ще стане наистина страшно, ако се огради по начин да не се вижда. Защото първите приказки бяха, че тази ограда им пречи на видимостта и се чувствали като в кафез. До преди 5години имаше огромно дърво- липа, от което нищо не можеха да видят, него го отстранихме по друг повод, надигаше с корените си оградата. А сега първопричината беше видимостта и като казах, че ще махнем пръчките, но стълбичките ще останат, тогава вече се почна с нарушаване на личното пространство.

# 57
  • Варна
След време ще ги дразни, че дъщеря ви е по- умна и красива или колата ви по- нова. Позната история. Подобни хора са бреме. Игнорирайте дребни забележки и намеса в семейството ви.

# 58
Най-евтин вариант е тръстика. Направо сложете от страните към тях на самия гараж...или пък онази маскировъчна мрежа...някаква найлонова ли, пластмасова ли е. Важното е че и двете неща са достатъчно грозни да им дразни гледката, а в същото време детето ви, няма да им гледа гащите.

# 59
След време ще ги дразни, че дъщеря ви е по- умна и красива или колата ви по- нова. Позната история. Подобни хора са бреме. Игнорирайте дребни забележки и намеса в семейството ви.
Не искам да приема, че е така, не го вярвам. Нека да мине малко време, ще видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт