Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 май 2020, 00:04 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 20 518
  • 625
  •   2
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 026
Здравейте,  мпже ли да ми предложите някоя рецепта с пресни картофки!
Благодаря Ви!

# 31
  • Мнения: 14 140
Здравейте, някой може ли да предложи крем за торта с ягоди и течна сметана? Не мога да сложа заквасена или друг млечен продукт, освен масло. Трябва да е без лактоза, а само течна сметана имам такава, прясно мляко нямам.

# 32
  • Варна
  • Мнения: 1 406
Рецепта за огретен, запеканка с тиквички?  Такава, който да се хареса и на тийна в къщи, който отказва да яде този вкусен зеленчук.
Благодаря предварително.

А аз в отплата ще споделя страхотна рецепта за пържен черен дроб. Открихме я случайно и стана точно както обещават Simple Smile
Видео в скрит,  да не досаждам:
Скрит текст:

Ето и като текст:
Скрит текст:
Най-крехкия и сочен черен дроб
Продукти:
600 гр. Черен дроб
1 яйце
3 скилидки чесън
1 ч.л захар
1 ч.л сол
½ ч.л сода
1 глава лук
Олио за пържене
Царевично брашно за овалване


Измийте черния дроб и го нарежете на парчета. Прогответе марината – в купа разбийте яйцето със сол, захар, сода и песочван чесън. Залейте дроба и оставете в хладилник за няколко часа или цяла нощ. Запържете нарязания на кръгчета лук до златисто и го извадете от мазнината. В същата мазнина изпържете парчетата черен дроб, оваляни в царевично брашно. Поръсете с лука и захлупете за 5 мин. Насладете се на топящи в устата хапки, хрупкави отвън и сочни отвътре, с прекрасен аромат

# 33
  • Мнения: 4 173
stenly,щом е за тийн ,първо се сетих за пица с блат тиквички

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2019/07/zucchini-pizza-crust.html?m=1

Руло от тиквички
http://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_5.html?m=1

Палачинки от тиквички
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … 0%BA%D0%B8  

Ако държиш на запеканка ,тази със сирене и кашкавал е много вкусна(слагала съм и топено,синьо,може и колбас)
https://vkusenden.blogspot.com/2013/07/blog-post_9.html?m=1

И лазаня от тиквички,пак е като запеканка
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/07/zucchini-lasagna.html?m=1

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 13:56 от lady_gothic

# 34
  • Варна
  • Мнения: 1 406
Оооо, всички рецепти за съблазнителни lady gothic, но на лазанята от тиквичи ще обърна особено внимание. От рулцата на пеп-чо попаднах и на крем супа от тиквички, която ще направя за мен Simple Smile
Благодаря, отивам да преписвам!

# 35
  • Мнения: 7 590
Дадоха ми трахана. Не знам как се приготвя, а приятелят ми пази някакъв топъл спомен от детските си години с трахана със сирене и червен пипер. Някакви идеи дали имате?
https://pep-4o.blogspot.com/2019/09/blog-post_15.html?m=0 така ми е любима и с пиле
пилето е сварено предварително И вместо вода прибавяме бульона

# 36
  • Мнения: 3 880
Имам да изпълнявам тийнейджърско желание за задушени зеленчуци. Да уточня, че човечето яде само картофи,  но ще се прежали за това ястие и ще опита и тиквички. Препоръчайте ми вкусна рецепта, какви зеленчуци да включа освен тиквичките и за да се хареса  да е нещо подобно на
 зеленчуците в китайските ресторанти.

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 13 944
... за това ястие и ще опита и тиквички. Препоръчайте ми вкусна рецепта, какви зеленчуци да включа освен тиквичките и за да се хареса  да е нещо подобно на
 зеленчуците в китайските ресторанти.
По китайски е най-лесно да се харесат. Simple Smile  Трябват ти поне чесън, джинджифил и соев сос, за да заприлича на китайско. Зеленчуци - всякакви - лук, чушка, репичка, краставица, морков, зеле, броколи, зелен боб/шушулки грах, тиквички ...
Последно онази вечер хапвахме азиатска кухня у нас, погледни ако искаш - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_22.html

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 17:13 от Morena

# 38
  • Варна
  • Мнения: 1 406
Аз правих бейби моркови на пара (става и във вряща вода по-кратко), после масло, малко сол и няколко капки лимон. Накрая сложих и царевица от консерва. Това като гарнитура към риба. Моят тийн взе, че яде. Но подозирам и заради царевицата.
Иначе дано някой предложи рецепта за зеленчуци вкусни като китайските. Само дето там са пържени.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 13 944
...вкусни като китайските. Само дето там са пържени.
Така си е, то пърженото си е вкусно. Simple Smile  Аз често приготвям азиатска кухня, фенове сме вкъщи. Пържа на уок на силен огън, с минимум мазнина и за 2-3 мин.  Simple Smile

# 40
  • Варна
  • Мнения: 1 406
пеп-чо, в твойте рецепти под крема сирене лидълското в кутийка, на Пилос ли имаш предвид? Например: http://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_5.html?m=1 ?

# 41
  • Мнения: 7 590
Да, това, или Филаделфия в по-скъп вариант.

# 42
  • София
  • Мнения: 1 448
Изсуших квас от хмел на тънки филийки, как да го смеля, дали ще стане в блендер или просто да го начупя на ситно? Ще го съхранявам за замесване в бъдеще време, ако случайно си изгубя сегашния квас, който поддържам от четири години.

# 43
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 14 532
Аз моят го държа натрошен, после като го активирам във вода си се разтваря.
Ако искаш да го дозираш, напр. 1 чл, то по-добре го смели.
Аз ползвам кафемелачка

# 44
  • Мнения: 684
Момичета,  понеже моя мъж нали има празник сега , Байряма,  и искам да го зарадвам с много вкусна баклава..може ли изпитана рецепта да ми дадете ?

Общи условия

Активация на акаунт