СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 080
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
  • у дома
Коменгираме с моето НВО мат 2019г като от 1 до не знам си коя всичко е смятано наум-вкл и някакви скобички с минус отпред-мен това ме докарва до лудаст-истина е,че са му верни ,но обяснявам,че на самия изпит е стрес и напрежение и да хише сметките,а той ме поглежда и отсича,че моето присъствие му е най-големия стрес,който на НВО няма да го има-ужас просто и това при положение,че го карам да прави минимума на минимума...

# 421
  • sofia
Svetlaem, пубертетът е една много приятна възраст😀 Колкото момичетата са сериозни, амбицирани, изпълнителни и целенасочени , толкова момчетата   са само нерви и търпение да имаш. Тези с изключенията веднага да се похвалят!😀

# 422
  • София
Браво на децата.
Ние пък сме пълна трагедия по БЕЛ.
   Луси, всеки в нещо е трагедия, идеални няма, но трябва да се радваме на малките успехи😀
Да, така е, но ако по математика очаквам висок резултата (само да не обърка някъде по невнимателност + или -, или 2+2=5), то по БЕЛ не знам дали изкара и 4-ка. А се оказва, че там където иска да кандидатства се взимат 3хБЕЛ

# 423
Svetlaem, пубертетът е една много приятна възраст😀 Колкото момичетата са сериозни, амбицирани, изпълнителни и целенасочени , толкова момчетата   са само нерви и търпение да имаш. Тези с изключенията веднага да се похвалят!😀

Аз веднага се похвалвам с две изключения - момичета. Единствената амбиция е да спят колкото може повече и да изклинчат от каквото могат 😂😂😂

# 424
Да ви кажа, много са си ни добри децата, и умни, и ще се справят и всичко ще е наред!

# 425
  • София
Имам малко по-различно мнение. Съгласно наблюденията ми, на тази възраст децата, които са наистина осъзнати и отговорни по-скоро представляват малък процент.

# 426
  • София
На мен честно казано ми се струва загуба на време, ако вече има ниво B1, да започне да учи пак от азбуката.
Склонни сме да го направим този компромис за СМГ, ако му стига балът само за английска паралелка.
Но от друга страна се оказа, че сме го попрецакали с английския език на школа през всички тези години. Да,доста плавно надгражда и достигна прилично ниво, но се оказа, че масова паралелките са с английски след 7 клас и трудно може да намериш нещо друго.
СХН навсякъде май вървят с английски. В ТУЕС има само английски. То ще излезе, че по-добре да беше учил немски досега, а в 7 клас да почне английския.

# 427
  • у дома
Да,аз имам и от изключенията -11 клас е- Bety знае. Ама явно,за да не ми е скучен живота наборът ме изправя на нокти откакто се е родил

# 428
  • софия
Според вас, ако детето е напреднало с даден език струва ли си да продължава с него като първи в гимназията?
То има и различна степен на напредналост с езика. Мисля, че е строго индивидуално и това решение, не може да се обобщи.
Моето го броя като средно напреднало с АЕ (много го обича този език), но АЕГ не ѝ стои като опция. АК - да, но там не започват от нула и направо ще надгражда. А тя има още доста какво да учи по езика. Тази година не е спирала с уроците по ае, предпочита да си продължи да го учи в школата (ако няма да учи в АК) и да започне и нов език в някоя ЕГ.
1 към 1. Постоянно гледа клипчета, Нетфликс, обича английския (за разлика от руския, за което ми е мъчно, защото и той е език, койти отваря врати). В 5 клас взе сертификат за РЕТ, скоро си беше правила някакъв онлайн тест, на който излезе, че е С1.
Ако не е АК, ще продължи английския в ББС център. Много съм доволна от там, а и тя ходи с огромно желание.
Твърдо съм за нов език, независимо от това, че така, както се научава чужд език в езикова гимназия, е трудно да бъде научен на друго място извън нейтив среда.

# 429
Според вас, ако детето е напреднало с даден език струва ли си да продължава с него като първи в гимназията?
То има и различна степен на напредналост с езика. Мисля, че е строго индивидуално и това решение, не може да се обобщи.
Моето го броя като средно напреднало с АЕ (много го обича този език), но АЕГ не ѝ стои като опция. АК - да, но там не започват от нула и направо ще надгражда. А тя има още доста какво да учи по езика. Тази година не е спирала с уроците по ае, предпочита да си продължи да го учи в школата (ако няма да учи в АК) и да започне и нов език в някоя ЕГ.
1 към 1. Постоянно гледа клипчета, Нетфликс, обича английския (за разлика от руския, за което ми е мъчно, защото и той е език, койти отваря врати). В 5 клас взе сертификат за РЕТ, скоро си беше правила някакъв онлайн тест, на който излезе, че е С1.
Ако не е АК, ще продължи английския в ББС център. Много съм доволна от там, а и тя ходи с огромно желание.
Твърдо съм за нов език, независимо от това, че така, както се научава чужд език в езикова гимназия, е трудно да бъде научен на друго място извън нейтив среда.
.

Звънче, точно моите мисли и сме в подобна ситуация.
Единственото ми опасение е, че дай Боже да я докара до езикова, няма да се справя добре с предметите на езика, който е нов да речем, и ще се депресира.

# 430
  • софия
Предметите на език се учат след 8 клас, когато имат натрупан речник и познание за езика.
Лесно няма. Физика, химия,биология на английски не е по-лесно.

# 431
  • София
На мен честно казано ми се струва загуба на време, ако вече има ниво B1, да започне да учи пак от азбуката.
Склонни сме да го направим този компромис за СМГ, ако му стига балът само за английска паралелка.
Но от друга страна се оказа, че сме го попрецакали с английския език на школа през всички тези години. Да,доста плавно надгражда и достигна прилично ниво, но се оказа, че масова паралелките са с английски след 7 клас и трудно може да намериш нещо друго.
Ние направихме този компромис преди време, при положение, че учеше АЕ от първи клас, след 7 кл. си остана в английската паралелка и въобще не съжалява. Решението е да започне НЕ или друг ЧЕ на школа извън училище от 8-и клас, когато започват от "а и б" английския език, а на него ще му е лесно в часовете. Защото има повече възможности да се учи език извън у-ще, отколкото математика Smiley

и аз имам изключение - момче, вече 12-ти клас Smiley

# 432
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пък съм на обратното мнение. Език се научава най-добре в гимназия, въпреки че Ема ходи на школа и е В2 като ниво, смятам, че има още цяла Вселена, за да кажа, че има наистина задълбочени познания по английски, че знае терминология на английски, че може да даде по 2 синонима на всяка дума, че чете Шекспир или Тери Пратчет в оригинал и хваща и най-тънките нюанси. Че гледа сериали в Нетфликс не го броя, там езикът е елементарен, особено в сериалите, които са за нейната възраст. Смятам, че трябва да има наистина много добри познания на английски, евентуално някой ден може да й се наложи да следва на този език. Тя категорично не иска немски, защото след 2 години в у-ще като втори език, не го харесва. Харесва френски и испански, за втори език ще посещава школа и смятам, че за 5 години, ако има желание от нейна страна, може да постигне прилично ниво.

# 433
  • София
И аз съм в дилема за езика, сега е на ниво Б1 от школата, взима сертификатите към Кембридж след нивата. Ще ми се да почне с изцяло нов език, тя иска испански или италиански. Не очаквам баснословни резултати. На БЕЛ в Регалия има 71т, по математика ако стигне 50 ще е късмет. Не знам как да е преборя с паниката й, 80% от грешките са й от там. До повръщане стига от паника и блокира. Ако имате съвети, приемам всякакви!

Gadamer, аз съм завършила 1ва английска, когато учехме по 36 часа английски на седмица, имахме и нейтив спикър, и английска литература и не смея да твърдя, че покривам твойте критерии 😁😁😁

# 434
linskia, само в нег може да има повечко деца напреднали с новия език, защото е голяма рядкост дете да е учило сериозно до 8 клас нещо различно от ае или не. Така за масовата част на класа ще е ново и трудно ученето на езика, класът ще напредва в началото що-годе с еднакво темпо и няма да има повод за депресиране.

Изживяхме разлика в нива на познание на "език" в пети клас. Езикът беше с++ Simple Smile. В групата имаше мноооого напреднали, деца с някакви познания и напълно начинаещи. Експериментът беше трагичен за по-голямата част от напълно начинаещите деца.

Общи условия

Активация на акаунт