Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 28 080
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
O,  на мен ми е любимо като ме поканят за класно или контролно Simple Smile И като трябва да отбележа ще присъствам ли Simple Smile

# 91
Школо и успоредни Вайбър групи за доуточнение.
Побърква ме кореспонденцията ДО ВСИЧКИ в Школо. Учителката по английски дава домашно целия випуск - седем (!) четвърти класа. И после всички, един по един, връщат домашното ДО ВСИЧКИ. Че някои и благодарят ДО ВСИЧКИ. Оргазъм си докарвам някои дни от вибрации само от такива спамове, а важните неща потъват...

И мен ме побъркват задачите на учителите до всички, като при нас някои ги пускат не до випуска, а до среден курс: 5, 6, 7 клас.
И до момента ми пристигат отговори от ученици, които са изпълнили задание по физическо, поставено на 8 май Rolling Eyes
Не си изключвам нотификациите на Школо, защото искам да следя оценките своевременно.
Отделно от това тече кореспонденция по мейл и на Вайбър.
Класната стая е в Тиймс, но първо минахме през Google Classroom и Zoom.
Впоследствие от МОН явно се организираха и платиха лиценз за Тиймс и нещата станаха половин идея по-организирани.
Това аз го усетих в самото начало и си навлякох гнева на учителите в групата по вайбър че съм мъчела децата да изпращат нови съобщния. Даже ме изключиха временно. Не се случва ако вместо да закача работата си под задачата на учителя, детето прави ново съобщение до учителя, например избира името му и после бутон Изпрати ново съобщение, така съобщнито не е груповия"чат" а си между тях двамата. Мисля че няма да се получи ако учителят забрани отговор по неговата тема (задача) или изпрати съобщението като blind copy т.е. да скрие другите участници, но не изпробвахме тези варианти защото след моя коментар учителките ни побесняха, как щели да забраняват на децата и ме изключиха от вайбър където дискутирахме проблемите в школо. За щастие като видяха спора всички родители си научиха децата да изпращат нови съобщения, и се приключи, а мен върнаха във вайбър групата. Та когато учителите не обичат обратната връзка от родителя и си имат група подмазвачи да пригласят, това не е градивно като цяло.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 09:50 от Sparkles

# 92
Това със съобщенията до всички в Школо наистина е много неприятно. Много родители не знаят, че може да се пише лично съобщение.

А как се провеждат виртуални класни стаи и тестове в Школо? Аз не съм забелязала да има видеовръзка при него. Само със чат съобщения и прикачване на файлове ли се работи или има някакъв допълнителен модул за видеовръзка, който ние нямаме?

Има опция Дневник и опция ВКС. Влизат си с камери и микрофони -който каквото включи. Има модул тестове също. Може би зависи училището за какви функционалности е абонирано. При нас всичко работи перфектно. Чак се изненадах.

# 93
  • Бургас
Наистина е много неприятно, когато видиш нередност или се опиташ да оптимизираш или да подобриш нещо, да се превърнеш в черната овца. За съжаление някои учители го приемат твърде лично и се държат като ощипани госпожици и започват съвсем очевидно да се държат лошо с теб и да настройват и другите. Някои не понасят мисълта някой да знае повече от тях и да им дава съвети за оптимизиране на процеса. По този начин се губи посоката кое всъщност е важното. Важните са децата и тяхното образование и учители и родители трябва да работят заедно в тази насока.

Явно ние я нямаме тази функционалност в Школо за видеовръзка и тестове.

# 94
Да, така е с учителките. По-интелигентните вземат от дума, по-простите, не. Едната да е е толкова ограничена, че правеше по 2 кладни стаи паралелни, и като й казах,  тя с целия си прост акъл каза, че аз нелегално съм правила втората стая, за да я злепоставям пред учениците 😉😉😉; То като си е просто, аз какво да го направя?

# 95
  • Бургас
Все пак зависи и как ще се поднесе тази информация на учителката. Не да се тръгва с рогата да се конфронтираш. Но и да поднесеш всичко по интелигентен начин някои учителки винаги ще са на контра.

# 96
  • European Union
Аз не си спирам известяването на Школо, но го спирам за всяко конкретно съобщение. Особено тези, които са от директора и предизвикват по 300 отговора "Благодаря".

# 97
Все пак зависи и как ще се поднесе тази информация на учителката. Не да се тръгва с рогата да се конфронтираш. Но и да поднесеш всичко по интелигентен начин някои учителки винаги ще са на контра.
Да, права си. Всички сме живи същества, и си имаме нерви 😃 не е хубаво да си лазим един на друг по нервите.
Ами, каквото. То вече свърши, и никой не е ощетен кой знае колко. Само май нервите ни се пообтегнаха.

# 98
  • Ямбол
Оф, присмял се хърбел на щърбел.

# 99
Пак ли с мен се заяждаш 😃 за какво пак 😃

# 100
  • Ямбол
Впечатлена съм как някой нарича учител прост, а от самия него тук всички знаем какво е представянето.
Не всички учители бяха обучени да работят с такива платформи, но пък повечето бързо влязоха в крак, докато нечие ниво си остава все същото, колкото и образователни теми да чете.

# 101
  • София
Отново ще обобщя мнението си, че, въпреки всичко, аз съм изумена, че в крайна сметка май почти навсякъде се получи някаква форма на обучение. Признавам си, че не очаквах дори и толкова.

# 102
И аз това писах по-горе, като сложиш нещата на кантара, резултатът е добър 😃

Елитните гимназии не са елитни заради елитните си учители, а заради подбора на ученици и заради отношението на конкретните родители към обучението на децата им. Учителите са навсякъде същите.

# 103

Елитните гимназии не са елитни заради елитните си учители, а заради подбора на ученици и заради отношението на конкретните родители към обучението на децата им. Учителите са навсякъде същите.
😂😂😂

# 104

Ние имахме страхотен преподавател по математика. Последната година в МГ каза който няма да кандидтаства с математика може да не влиза в часовете и отдели цялата последна година на решаване на задачи подобни на даваните на изпити, съвсем безвъзмездно. Преди и учителите бяха елитни, сега не знам ...

Общи условия

Активация на акаунт