Къща около София - 2

• 70 921
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Fancy имам въпрос -  за да спестите път на детето си след 7-ми клас ще го запишете в най-близкото училище или ще купите апартамент до училището, в което е прието?  Ами ако децата са две в различни училища? Не се заяждам, просто ми е интересна гледната ви точка. За мен е почти невъзможна мисия да има угодия за всичко, обикновено по-дългото пътуване е най-безболезнения компромис, които може да се направи.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 15:32 от DeS8ka

# 196
Апартаментът ни е до метрото. Така го избирахме. Основните гимназии, които имаме предвид също са с удобен достъп до метро. Т.е. живи и здрави, пътят до училище в най-лошия случай ще бъде 20 мин. с метро. В момента детето ползва транспорт от училището.
Къщата, която търсим също търсим в локации, които смятаме за удобни да довеждаме детето до метроспирка за максимум 10 мин.

Компромис винаги се прави. Въпросът е с какво.

# 197
Фенси, Hands Plus1 ние сме по същия начин с апартамента и къщата.

Не мисля, че е устойчивост и изграждане на характер да скапваш детето с излишно пътуване и липсата на повечко сън и занимания заради това. Точно обратното, създаваш му повече стабилност и енергия за важните неща - игра, почивка, качествено учене, четене .... Е, и разбира се малко компютри Grinning

Темата се превърна в ЗА и ПРОТИВ обгрижването на децата сякаш. Не, аз не търся прекалено обгрижване и гледане в саксия, то това и не е възможно на днешно време. Но търся баланс между стрес и натоварване, и почивка и приятни емоции.

И все пак хубавото е, че не сме на едно и също мнение всички. Както обичам да казвам, че за всеки влак си има пътници. Иначе щяхме да се бутаме в едно училище, в един квартал, в едно селце всички... Но природата си го е измислила. За всеки има. Grinning Heart

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 17:33 от aDream

# 198
Апартаментът ни е до метрото. Така го избирахме. Основните гимназии, които имаме предвид също са с удобен достъп до метро. Т.е. живи и здрави, пътят до училище в най-лошия случай ще бъде 20 мин. с метро. В момента детето ползва транспорт от училището.
Къщата, която търсим също търсим в локации, които смятаме за удобни да довеждаме детето до метроспирка за максимум 10 мин.

Компромис винаги се прави. Въпросът е с какво.

Aз мисля, че обслужвайки и апартамент и къща, чисто времево, пазаруване, чистене, вземане на децата и прибиране е изключително трудно. По-удачно ми се струва търсенето да се ограничи в рамкте на кварталите на Сф, за да има по-удобен достъп до транспорт. В крайна сметка ние взехме това решение и сме в процес на разрешително за строителство вече. Изключително сложен е процеса с допълнителни дейности, но когато и двамата родители са с кола, не виждам пробелм

# 199
  • София
Това да си личен шофьор на детето си не е най-прекрасното нещо на света. Ние сме в София, но моето още не може само. Свалила съм си приложение в телефона и в началото на месеца си пиша програмата. Работя на смени и реално имам 3 свободни дни, като преди и след нощна не ми е до извънкласни дейности. С нетърпение чакам да порасне и тръгне сама.

# 200
Това с пътуването е доста гадно. Аз съм ставал в 5 и съм се прибирал в 15, а е имало и дни в 21 да се прибирам от училище.. А съучениците ми.. за по 10 мин стигаха до училище. Not cool бих казал. Единствения плюс на пътуването беше, че никога не съм учил вкъщи.. Домашни ала бала, уроци - във влака.
Но.. след като аз се зарекох, че няма да се возя във влак повече..  не бих го причинил и на детето си.

# 201
  • София
Големи драматурзи сте, честно!
Някой ни е возил и развозвал, че и на допълнителни занимания!
Вие деца в автобуси, метро не сте ли виждали?! Съвсем мънички и сънени. Справят се, както и ние.

Селските автобуси (околия) са съвсем регулярни и чисто нови, возят до метро за 10-12 мин. Вливането после е трудно.

Тези, които са избрали отдалечени софийски села - ами и местните структури стават. Ако бръчите нос по дифолт - седете си НА Оборище.

Баааси драмите, басссси травмите!

# 202
Joy хайде сега, драматурзи... Joy
Някои просто не искаме всекидневно да обикаляме с часове близките градчета Sunglasses Какво толкова. Нали не ви спираме и вас?!?

# 203
  • София
Какво значи близките градчета?!
Това не значи къща ОКОЛО София.
Ако се настаните на 60 км от табелката на София- град, това не значи София, сори.

# 204
Обобщено го написах 'градчета'. Имах предвид кварталите на София и близките селца Grinning

# 205
  • София
Ама аз съм кореняк софиянка ( нямало. Е, има!) и пак съм бичили по час в посока за училище с прекачване. Кой се е кахърил, че ми ограбва детството?! Mr. Green

Вярно мелодрама става, наистина.

Като не искаш да обикаляш и кесиш в задръстване бичиш у село!

Вие задръстване и разстояния не сте видяли...

# 206
Кореняците никога не пропускат да изтъкнат, че са кореняци, все едно във вените им тече синя кръв!
И "бръчиш" е дума на кореняк софиянка?!?, Кесиш и бичиш, няма да ги коментирам.
Мис Горджъс, вероятно нямаш деца и затова си толкова сигурна в правотата си.
 Къде е логиката в това някои да изтъкват, че пътуването било еднакво. Първо тези от околните села трябва да се доберат до София и едва след това да се борят със задръствания и трафик, за да стигнат до желаната дестинация. Това не се равнява на времето да стигнеш до същата дестинация тръгвайки от София. Особено ако живееш на по централно място с удобен транспорт, просто няма място за сравнение. Но хората са различни, някои обичат да стават рано и да пътуват.

# 207
  • София
Тези от околните села стигат за от 6 до 12 мин с ГТ до основни артерии в София.

Аз държа да кажа откъде съм, да, защото съм потомка на род, който е дал лептата си за този град. Но по душа съм селянка.
Имам изключителен афинитет към диалектологията и събирам и пазя архаични думи.

Като шопкиня какво бих ти рекла, нема го изручаш.

Иначе, аз съм права в думите си, защото го живея 8- ма година, ма не съм зад Перник, а до/ в София Wink

# 208
Офффффф!

# 209
  • WonderLand
Joy JoyJoy Дообре

Общи условия

Активация на акаунт