Къща около София - 2

• 70 933
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Е в БГ-мама си. Тук властва правилото на трите десетки. Ако детето ти не учи в топ 10 от училищата по HBО и не е пълен отличник, не правиш секс поне по 10 пъти седмично или не изкарваш поне по 10к лева чисто на калпак, всичко останало е компромис.
Иначе ако мислите за живот на село, не оставяйте да ви влияят хорските настроения Wink
От днес:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 22:38 от chiana2003

# 226
Пууу и тази тема е развалена вече....
Имаме си някакви мечти с моя мъж и следя от време не време, но май на друго място ще следя, че тук много напечено е станало.
ами тази тема като всяка друга, къде не е напечено?!? Навсякъде е на моменти. Направо се отказвай от форума Grinning
Отсяваш приятното и полезното за теб и си правиш изводите.

# 227
Здравейте, харесали сме къща в Априлово. Някой дали може да сподели повече за селото - комуникации, детска, училище, малцинства?

# 228
  • София
Здравейте, харесали сме къща в Априлово. Някой дали може да сподели повече за селото - комуникации, детска, училище, малцинства?

Друго не знам, но със сигурност преобладаващата част от населението е от малцинствата.

# 229
  • Sofiа
Предполагам, че за училище и градина най-близките са в Горна Малина.
Не знам дали сти ходили до Априлово и дали сте го разглеждали,  но и аз имам същите наблюдения като Лютиче относно малцинствата.
Разходете се - вижда се! Говорете с хората от селото, хората по селата са словохотливи.

# 230
  • София /Абсурдистан
Че там си има голяма махала Simple Smile иска ли питане.

# 231
  • София
Здравейте дами и тук-там господа Simple Smile
Абсолютно нова съм и се записвам с първи коментар в тази тема. За да не предполагате Simple Smile с интерес ще следя и участвам по темите за имоти в близост до София. Търся къща.

# 232
Явно има доста повишено търсене на имоти около София, парцели без вода, ток и регулация са на двойни цени сравнени с тези отпреди месец. Но много рядко срещам обяви от частни лица. Струва ми се невероятно всички да минават през брокер. Или брокерите изкупуват парцелите и ги препродават на завишени цени. Като гледам, единственият ни шанс е наистина да ходим и да разпитваме къща по къща дали не се продава имот някъде около тях, за да купим нещо на по-нормална цена.

# 233
  • София
Има завишение на цените, да.

Дават ги на брокери, защото са по един вагон наследници повечето имоти и един външен като пришпорва всички - нещата се получават.

# 234
Да попитам малко встрани от темата. Имам идея да си наемем къща/вила за летния сезон (април - октомври). Но се чудя къде да търся такива оферти. В imot.bg голяма част от къщите се отдават на вечер, а мен ме интересува по-дългосрочно.

# 235
  • София
В затворените комплекси би трябвало да има опции. Но ако търсите самостоятелна къща, може би да търсите в booking и подобни сайтове, и да се договаряте за цени?

# 236
Да попитам малко встрани от темата. Имам идея да си наемем къща/вила за летния сезон (април - октомври). Но се чудя къде да търся такива оферти. В imot.bg голяма част от къщите се отдават на вечер, а мен ме интересува по-дългосрочно.
airbnb  - наемал съм два пъти - едната за 2 месеца я бях наел. Другата по морето - за седмица.

# 237
  • София
Явно има доста повишено търсене на имоти около София, парцели без вода, ток и регулация са на двойни цени сравнени с тези отпреди месец. Но много рядко срещам обяви от частни лица. Струва ми се невероятно всички да минават през брокер. Или брокерите изкупуват парцелите и ги препродават на завишени цени. Като гледам, единственият ни шанс е наистина да ходим и да разпитваме къща по къща дали не се продава имот някъде около тях, за да купим нещо на по-нормална цена.
Да комшиите на село споделиха, че всички свободни парцели и дворове са изкупени последният месец и вече няма нищо свободно.
Аз си купих точно есента преди епидемията къщата от частно лице, от обява във фейсбук в раздела за продажби. Случайно ми се мерна обявата по името на селото в което търсех и бях гледала къщи с брокери. Като на майтап се обадих на посоченият номер и отидох да видя имота. Сега обаче с повишеното търсене не знам дали това е опция.

# 238
  • София
Винаги има опция да намериш изгоден имот от частно лице. Въпрос на късмет и на упорито постоянно търсене. Ако отваряш само един сайт с обяви и преглеждаш веднъж седмично няма как да стане. В наше село, няма нищо за продаване официално. Седят едни и същи три обяви от месеци. Преди няколко дни разбрах от съседи, че един човечец е купил в центъра на селото, стара къща верно за ремонт, плюс парцела за цена на която трудно може да купи дори само парцел и то във вилната зона.

# 239
Да комшиите на село споделиха, че всички свободни парцели и дворове са изкупени последният месец и вече няма нищо свободно.
Аз си купих точно есента преди епидемията къщата от частно лице, от обява във фейсбук в раздела за продажби. Случайно ми се мерна обявата по името на селото в което търсех и бях гледала къщи с брокери. Като на майтап се обадих на посоченият номер и отидох да видя имота. Сега обаче с повишеното търсене не знам дали това е опция.
Членувам във всички възможни групи във ФБ за продажба на имоти, виждала съм точно 2 обяви в желани от нас села. Наистина има голяма доза късмет.

Общи условия

Активация на акаунт