Азиатска козметика и грим 17

• 50 783
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Доставят с DHL мисля към 19 $ е доставката.
За съжаление има опасност и на митница да иде  пратката, на късмет е явно, защото поръчки за големи суми идват, а понякога да по малка стойност задържат. Поне така чета из разби групи.

Ант, слижих в количката тампоните, какво ще нанасям с тях?

# 616
Тонерите с водниста консистенция. Може и направо с длани, но пак ми се струва, че се губи много продукт.
Нямам конкретно предложение, трябва да видя какво имам запаметено тук-таме.

# 617
The ant, благодаря че ме подсети, трябваха ми тампончета, а бях решила това намаление да го пропусна.
Освен да взема нещо на logically skin, dr jart не ме спечели.
Превъртам сега от какъв тип продукт имам малко резерви.

JACKLIN*, ползваш киселини така че задължително физични филтри, не съм гледала още намалението, сега ще го погледна покрай тампончетата и ако видя нещо интересно ще ти пусна линк.

Ето ти един must have  за очите
http://jolse.com/product/petitfee-agave-cooling-hydrogel-eye-mas … p;display_group=1

А това за  хидратация, също ги обичам
http://jolse.com/product/petitfee-agave-cooling-hydrogel-face-ma … p;display_group=1

Тампоните често ползвам с хидратиращ тонер като пачове за очи, напоявам обилно и слагам за около 10 минути.

# 618
Някой ползвал ли е това?? https://jolse.com/product/skin79-ceranolin-cream-75ml/20698/?cat … p;display_group=1

Търся си някое непретенциозно хидратиращо кремче от разпродажбата.Тази марка ми е непозната..гледах му състава в cosdna и ми се видя приятен...

Приемам препоръки и за други , ако някой е опитал нещо което му е допаднало.
Аз в момента ползвам http://jolse.com/product/iunik-centella-calming-gel-cream-60ml/1 … p;display_group=1 обаче ми е леко , въпреки топлото време и въпреки мазната ми кожа.

# 619
А аз се изкушавам от тези нови непознати  неща
http://jolse.com/product/derma-lift-ultraderm-sculpt-fit-lifting … 28677/?cate_no=24

http://jolse.com/product/wellage-real-gold-collagen-one-day-kit- … p;display_group=1э
http://jolse.com/product/wellage-real-ha-bio-lift-eye-cream-45ml … p;display_group=1

Как ви се струват, не съм срещала никакви отзиви за тях,апликатора на последното много ме изкушава.

Lemony, наистина изглежда добре този минималистичен състав.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 12:32 от zari65

# 620
Между другото искам да ви споделя , че получих алергична реакция изразяваща се в подуване и подпухване на очите.Двете нови неща които ползвам тези дни са  http://jolse.com/product/pyunkang-yul-essence-toner-200ml/12363/ … p;display_group=1 и http://jolse.com/product/apieu-madecassoside-sleeping-mask-80ml/ … p;display_group=1. Може би грешката е в мен че мазах от тях близо до очите.....Пия ксизал и се надявам да отшуми. Същата реакция имах и миналата година от това : https://www.amazon.com/COSRX-Shield-Snail-Essence-Cream/dp/B07N8NBD4N. Явно има съставка , която присъства и в трите продукта и която предизвиква брутална реакция при мен. Спирам всичко ново за момента и около очите единтвеното което ще мажа занапред ще е околоочен крем  SobSobSob

# 621
  • Germany
Jacklin ако си търсиш слънцезащита, тази за смесена кожа е супер MISSHA - All Around Safe Block Aqua Sun Gel SPF50. Тук от форума я видях и много благодаря на дамите, които писаха за нея.  За нощна маска ( аз ползвам вместо крем и ми е достатъчна) - dear Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask. Най-добре ако има мостри или травел сайз да се пробва 👍
Зари, аз съм ползвала на Wellage от тези сетчета с ампули, но с  хилурон. Приятна беше.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 12:51 от PeaPink

# 622
Pea pink, първо на хиалуроновото сетче се хвърлих има и още 2 готини варианта на добри цени, обаче чакам към литър общо хиалуронови неща и съм се зарекла да не купувам скоро нищо такова.
Тонера на wellage  трябва да е есфолиращ като му гледах състава, отгоре хидратация, а ампулата явно за екстра хидратиране.

Вииждам че, има и някакъв купон за 8 долара на разпродажбата на джолсе, ползвахте ли го.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 16:26 от zari65

# 623
Между другото искам да ви споделя , че получих алергична реакция изразяваща се в подуване и подпухване на очите.Двете нови неща които ползвам тези дни са  http://jolse.com/product/pyunkang-yul-essence-toner-200ml/12363/ … p;display_group=1 и http://jolse.com/product/apieu-madecassoside-sleeping-mask-80ml/ … p;display_group=1. Може би грешката е в мен че мазах от тях близо до очите.....Пия ксизал и се надявам да отшуми. Същата реакция имах и миналата година от това : https://www.amazon.com/COSRX-Shield-Snail-Essence-Cream/dp/B07N8NBD4N. Явно има съставка , която присъства и в трите продукта и която предизвиква брутална реакция при мен. Спирам всичко ново за момента и около очите единтвеното което ще мажа занапред ще е околоочен крем  SobSobSob
PY Essence Toner Ingredients
Astragalus membranaceus root extract, 1,2-hexanediol butylene, glycol, bis-peg 18 methyl ether dimethyl silane, hydroxyethylcellulose, carbomer, arginine.

[A'PIEU] Madecassoside Sleeping Mask
Ingredients
Purified Water, Centella Asiatica, Beeswax, Butylene Glycol, Shea Butter, Cetyl Alcohol, Hexylene Glycol, Niacinamide, Hydrogenated Polydecene, Jojoba Seed Oil, Moringa Oleifera Seed Oil, Betaine, Diglycerin, Glyceryl Stearate, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Phytosteryl/​Isostearyl/​Cetyl/​Stearyl/​Behenyl Dimer Dilinoleate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/​Vp Copolymer, Madecassoside, Adenosine, Glycerin, Hydrogenated Lecithin, 1,2-Hexanediol, Ceramide 3, Glycosphingolipids, Stearic Acid, Ethylhexyl Glycerin, Phytosphingosine, Cetearyl Alcohol, Edetate Disodium

COSRX Shield Fit Snail Essence Sun Cream SPF 50+ PA+++
WATER, HOMOSALATE, ALCOHOL DENAT, OCTOCRYLENE, BUTYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ACRYLATES COPOLYMER, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, DIPENYLSILOXY PHENYL TRIMETHICONE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, BEHENETH-25, CAPRYLYL GLYCOL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL, POLYSORBATE 80, SORBITAN OLEATE, CITRUS NOBILIS ( MANDARIN ORANGE) PEEL OIL, DISODIUM EDTA, OCIMUM BASILICUM (BASIL) OIL, ALLANTOIN, PANTHENOL, DIPROPYLENE GLYCOL, MALTODEXTRIN, MORINGA PTERYGOSPERMA SEED EXTRACT, SODIUM PALMITOYL PROLINE, 1,2—HEXANEDIOL, SNAIL SECRETION FILTRATE, NYMPHAEA ALBA FLOWER EXTRACT, HYALURONIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PINUS PINASTER BARK EXTRACT, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, SODIUM HYALURONATE

# 624
Да аз ги проверих в cosdna и трите. И честно казано не виждам нищо съмнително в тях което да провокира чак такава реакция. Сутринта като станах очите ми  бяха станали двойни, подути сбръкани, подпухнали и сърбящи. Направо не приличах на себе си....

# 625
Никога не знаеш от какво можеш да направиш реакция. През целия си съзнателен живот не съм имала алергии, никакви алергии, докато една вечер преди 2 години не направих анафилактичен шок и не колабирах. И се повтори и потрети... и досега не могат да разберат на какво съм реагирала, тестовете ми са идеални, нищо съмнително нито в храната, нито в козметиката ми няма (непосредствено преди колапсите)

# 626
Ужас са тези алергични реакции. Аз вече ще имам не едно а сто наум по отношение на това какво мажа върху очите си. Head Band

Иначе напазарувах си от jolse, спокойно мога да спя вече и силно се надявам да няма повече никакви разпродажби и намаления до края на месеца.... 😃

# 627
Малко оф-топик, но... Не е нужно да сме склонни към алергии, за да получим криза. В един момент получаваме свръхчувствителност към нещо, което може цял живот да сме ползвали. А и не знам дали се е коментирало тук, но, всъщност, неприятната истина е, че колкото са по-натурални съставките, толкова по-често един или друг организъм реагира с алергии, то и с билките е така. Просто тази истина не се коментира много, защото не е приятна. Натурално масло звучи много еко. А гадните минерални масла, обаче, не предизвикват алергии.

# 628
  • софия
Абсолютно верно, milanda!
 Lemony, Много ти  съчувствам!това ми припомня моето преживяване с purito вит с! Kолкото пъти опитах, все греда! :confused
Аз вече няма и да го гледам това jolse! Само моля ми кажете, ако има sale medipeel. Blush
Гледам, че се готвите за обсада:stuck_out_tongue_winking_eye:, аз  имам запаси за 2-3 месеца, не повече. Все си мисля, че ДО UK няма да спрат, поне  ebay.. Знам ли, такава ми е нагласата..

# 629
Здравейте, дами! Flowers Sunflower

Съжалявам, че нахлувам така изведнъж в темата, чета ви от около година, но не съм се включвала в дискусиите досега, защото нямам много натрупан опит.

Предвид ситуацията в момента, иска ми се да се позапася и да имам достатъчно продукти в резерв поне за следващите 5-6 месеца. Със слънцезащита съм се презапасила за много дълго време, винаги си взимам, когато видя на промоция, но от останалите стъпки имам най-много по 1 продукт в резерв.

На 22 съм, кожата ми в момента е мазна, дехидратирана, много чувствителна и възстановяваща се от преексфолиране и обривът след него.

Рутината ми за момента е:
Скрит текст:
Сутрин:
1. CeraVe Hydrating Cleanser - измивен гел
2. Dear, Klairs - Supple Preparation Facial Toner - тонер, 1 слой
3. Pyunkang Yul Essence Toner - тонер, 1 слой
4. CeraVe Moisturising Lotion - хидратиращ лосион
5. PURITO - Centella Green Level Safe Sun - слънцезащита

Вечер:
1. Elizavecca Natural 90% Olive Cleansing Oil - олио
2. CeraVe Hydrating Cleanser - измивен гел
3. Dear, Klairs - Supple Preparation Facial Toner - тонер, 2 слоя
4. Pyunkang Yul Essence Toner - тонер, 2 слоя (харесва ми наслояването на двата тонера, действат много добре на моята кожа)
5. BLITHE Pressed Serum Tundra Chaga - серум
6. CeraVe Moisturising Lotion - хидратиращ лосион
7. Dr.Jart+ Ceramidin Cream
8. Missha MISA Geum Sul Vitalizing Eye Cream - знам, че би трябвало да е преди кремовете, но предпочитам да е като последна стъпка.

Понякога включвам sheet маска Papa Recipe - Bombee Honey Mask, а вечер като последна стъпка - Sulwhasoo - Overnight Vitalizing Mask.
Ако видите нещо нередно в нея, съвсем спокойно може да критикувате Relaxed

Моля, препоръчайте ми измивно олио (различно от DHC). Мислех си за iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil или NATURE REPUBLIC - Forest Garden Chamomile Cleansing Oil, но приемам всякакви предложения. Бих пробвала и балм, защото досега не съм, но ми се струва, че ще ми е прекалено досадно да мия шпатулки постоянно, защото ще се използва ежедневно.

За тонерите съм в чуденка дали да поръчам същите и да заложа на сигурно, или да изпробвам нещо ново. Виждам, че доста се харесва Isntree Hyaluronic Acid Toner, както си харесах и COSRX Full Fit Propolis Synergy Toner. С хиалуроновата киселина не се сработваме добре, каквито и видове да съм използвала, все ми пресушава кожата. Нанасяла съм я на мокра кожа, пръскала съм вода след нея на лицето, но все не се получава, затова се притеснявам и за тонера на isntree.

Откъм серуми май съм доволно запасена - 2 серума на iNUIK - охлювения и с прополис, както и 2 опаковки Tundra Chaga на Blithe. Все пак, ако се сетите, приемам предложения. Flowers Sunflower

За хидратация ще продължа да използвам лосиона на CeraVe, идва ми много лек и приятен, поне докато не поправя пораженията трайно. Имам една опаковка от крема с охлюви на Mizon, но май ще ми идва прекалено лек за зимата. Dr.Jart+ Cicapair Cream ме влече, но никъде не успях да намеря с каква консистенция е. Толкова гъст, колкото Ceramidin ли е? Ако някоя от вас е използвала и двата, ще се радвам на отзиви от кой е по-доволна Relaxed.
А маските на Dr. Jart как са откъм действие? Харесвам тези на papa recipe, защото не оставят мазен филм по кожата, не лепкат, много леки и приятни са. Има ли подобни, които сте пробвали? Изпробвала съм тези на innisfree, JM Solution (SOS хидратация), Apieu, но все се връщам към маските с мед.

Също така, ако имате някакви интересни предложения от промоцията в джолсе, ще се радвам да споделите.

Информация за доставката на поръчки от юни и юли, ако някой се интересува:
Скрит текст:
Направих няколко поръчки от джолсе и йес, пристигнаха с превозвач в петък. Поръчките ми от джолсе са от 30.06, 04.07 и 17.07. Първите две шипнаха с пощите, последната с fedex. Резултат от цялата тази работа - нито една пратка не беше спряна на митница, въпреки че всички надвишаваха границата (за Англия не съм сигурна колко точно беше, затова не споменавам число, но пратките бяха около 40-50$ всяка). Пратката от 04.07 пристигна последна при превозвач и все още е в склада в Англия. Доволна съм от покупките, от мострите и подаръците към тях също - останах много приятно изненадана, защото освен мостричките, получих няколко sheet маски, крем за ръце, няколко различни лентички за нос.
Информация за кожата ми и защо трябва да се внимава с ексфолирането и въвеждането на нови продукти в рутината:
Скрит текст:

Започнах да използвам корейска козметика след злощастен опит със западната такава. Предполагам, че грешката е била в мен, но в крайна сметка след няколко месеца използване на козметика на Vichy, Bioderma и Avene, по цялото ми лице се появи ситен сърбящ обрив (имах пъпчици дори по клепачите). Пъпчиците изчезнаха за няколко дни, кожата се излющи, но не посмях отново да използвам наличната ми козметика, затова я смених изцяло с корейска.

Кожата ми беше стигнала до такова състояние преди 2 месеца, че можех да излизам без грим и да не ми личи - беше свежа, с избистрен тен, без петна, намалени черни точки - просто бижу. Пъпки също бяха започнали да се появяват супер рядко - веднъж на 2 седмици примерно. Бях започнала да ексфолирам малко по-често, но продуктите не бяха особено силни и понасяха на кожата ми, докато в един прекрасен момент не ексфолирах почти всеки ден и за капак на всичко това, реших, че ще изпробвам The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution  и The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%. Кожата ми започна бавно да се покрива с малки червени пъпчици и в продължение на 2 седмици се влошаваше и влошаваше. Предположих, че съм я преексфолирала и след първите няколко дни опростих рутината си до измивни продукти, тонер, хидратиращ крем и слънцезащита. Оттогава кожата ми мина през много състояния, наложи се да заменя продуктите си с такива на CeraVe и нещата започнаха да се подобряват. В момента, вече 2 месеца по-късно, все още имам пъпчици по лицето, но положението далеч не е толкова зле и последните 3-4 дни някак изведнъж се подобри, въпреки че използвам едни и същи продукти от месец.
Извинявам се за много дългия пост (ако е прекалено дълъг, мога да го редактирам и да сложа всичко в скрит текст) и благодаря на всички, които ще го прочетат! Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт