Искам бебе нас сплоти ни, чудесата си чакаме ние - Тема 29

• 27 241
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Честит да бъде Кристиян, Боболинка! Нека да е здрав и да ти носи много радост! 🤗

# 601
Дели, Диди, стискам ви палци, наистина сте героини. Мене ме хвана 1 хранително щастие и се пообезводних за 1 ден и бая се панирах бебето дали е добре...та, вие сте героини, както са казали момичетата. Близнашката бременност си е изпитание. Палци.
Честито бебе Боболинка! Започваме да жънем бебереколта Grinning

# 602
Честито, Боболинка! Да ви е жив и здрав малкият сладур и много да ви радва BlushBlue Heart

# 603
Боболинка, живо и здраво да ти е лъвчето! Heart

# 604
Честит да е Кристиян, Боболинка! Жив и здрав да расте и да ви радва! 💙
Когато е удобно за теб, ще се радвам на подробности за раждането

# 605
  • София
Боболинка, честит ти младеж!
Да сте здрави и много щастливи, да расте спокойно бебе! Flowers Hibiscus

Аз оставам на страж в Шейново, докато се появят пиранките. Те растат безпроблемно, всеки ден в повече ни е бонус. Дано успея да ги удържа повече време в мен. Flowers Hibiscus

# 606
Боболинка, честит да е малкият Кристиян.
Дели, няма да те пуснат да си лежиш вкъщи, а? Неприятно, но пък по-сигурно. Дано постоят още дълго, колкото и да е неприятен болничният престой.
Диди, и на теб палчета.
Колкото и да е трудно, всичко си заслужава, стига бебетата да се родят здрави ❤️

# 607
Боболинка, живо и здраво да ти е момченцето. Да расте обграден от много любов.
Дели, Диди, всички момичета с близнаци, вие сте героини. Дано бебчетата растат бързо и всяка една история има щастлив край.
При мен въпреки, че всичко е наред, днес съм много тъжна. Вчера бях при репродуктивния си доктор на преглед, като новините от там са повече от добри.
Днес бях и на ЖК при следящата ме АГ.
Репро док. е на мнение, че е рано още да се коментира начина на раждане, тъй като има още време, но ако се запази тенденцията бебчето да върви с 2-3 седмици напред, той няма да ми препоръча естествено раждане.
От друга страна АГ ми е на твърда позиция за планово секцио, 10-12 дни преди термин.
Това, което най-много ме натъжи, че думите ѝ бяха:
"Не си на 28 г (ще навърша 39 г) и с тази първа бременност не ми се рискува. Ако беше млада да считаме, че догодина или по догодина пак може да си бременна...
Още повече не е естествена бременност, а след инвитро."
Не бих поела глупав риск, но ми се струва ненормално да се смята, че ако една жена е млада и има шансове и за други бременности, то с тази може да се поеме риск.
Лекарката е много добра, но обосновката ѝ ме жегна. Та така. От днес свиквам с мисълта за секцио и това, че малкия ще се появи принудително на бял свят.
Не мога да си представя какво изживяват бъдещите майки на близнаци, но шапка ви свалям за енергията, психиката и мобилизацията, която трябва да имате.
Стискам палци на всички Heart

# 608
  • София
m-angel, обосновката на лекарката ти определено куца. Начинът на забременяване няма общо с начинът на раждане. Има значение предлежанието на плода (да не е седалищно) и да не се е омотало в пъпната връв в последния момент. Както има значение не годините ти, а общото ти състояние. Също ако имаш проблеми с очите или кръвното.

Имаш още време да се ориентираш за раждане. Потърси информация Heart

# 609
Дели, в общи линии съм запозната, кога не е препоръчително естествено раждане и точно по тази причина ме натъжи изказването на АГ.
В 26 г.с. съм, малкия е вече с главата надолу, нямам проблеми с кръвното, очни проблеми или други основателни причини да се налага секцио.
Още в началото бях решила, че това ще го мисля накрая зависи какви са медицинските предпоставки, но след като чух:
"Ако майката не иска секцио, то ние не можем с пръст да я пипнем." Едва ли не цялата отговорност си нося аз.
Не бих носила този кръст. Имам време още да решавам и наистина от голямо значение за крайното ми решение би било мнението на репро. док.

# 610
  • София
Не е необходимо да носиш нито кръста, нито доктора. Затова ти казвам да се огледаш, има доктори които подкрепят естественото раждане.

# 611
Пф, съжалявам, че ще прозвуча крайно, но преди няколко страници точно за този тип чиста проба манипулация над уязвима бременна жена говорих. С калпав аргумент като не става, дай да вкараме чуство за вина...
Марианка, имаш бол време, помисли си, ослушай се, направи каквото ти е на сърце ако чисто медицински нямаш пречки. Всичко се забравя факт, но и някои неща поле цял живот си ги подмятаме в съзнанието. Намери доктор, който просто му се занимава да изражда нормално и мисля че няма да имаш грижи. Секциото винаги е опция, ако се закучи нормалното те режат за 5мин и вадят бебето. Това моя доктор ми го е казал за да съм спокойна. Но е важно да е добър доктор.

# 612
Марианка, не се натъжавай от такива неща. По-скоро наистина виж за АГ, който подкрепя естественото раждане. Не знам къде обмисляш да раждаш дали в Шумен или във Варна, но мога да ти препоръчам моят следящ. Доста момичета от една от фб групите се насочват към него точно защото държи на естественото раждане.

# 613
Честито бебе на Боболинка ! Да е жив и здрав малкия Кристиян 💙

Ейнджълче , аз съм с тромбофлебит и дори на мен не ми казват секцио за сега , ще решаваме по натам, но няма пречка за естествено по принцип, което мен ме учудва даже  . А аргументите на твоята АГ са странни и нелепи . Имаш доста време още , ще прецените след друга консултация .

# 614
Аз ще съм секцио на 100% заради серклажа, защото не е обикновен серклаж, а ЕТКО и има риск от серизни разкъсвания на шийката на матката ако тръгне естествено раждане. Иначе определено бих предпочела естествено раждане, особено след раждането на сестра ми преди 4-5 дни. Влезе в болницата към 11 сутринта с разкритие 2-3 см. и малката се роди в 17.30 с 5 напъна я е родила, а беба е 3450 в 41 ва седмица. Сестра ми е с доста тесен таз, но действието не се развива в Бг и тсния таз не е оправдание явно. Била е и с две упойки и не я е боляло след като са и ги сложили. Цял ден бяха с мъжа и заедно в някаква стая където я наблюдаваха и се забавлязаха все едно са на почивка някъде 😀 После роди набързо и така. Дано при всички естествено раждащи да мине така бързо и безболезнено 🌸🌸🌸

Общи условия

Активация на акаунт