Искам бебе нас сплоти ни, чудесата си чакаме ние - Тема 29

• 27 236
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Хоп, и аз тук. Мислех да изчакам малко, но реших, че ще сте ми на късмет.
Боболинка, честино! Кристиян е специално име за мен ❤
Искам за раждането да се включа. При първото ми раждане исках да родя секцио по желание, от страх за естествено раждане. Е, не ми се получи. Родих нормално, като влязох с 2-3 см разкритие към 8 сутринта, а в 10:50 минути родих. Бързо и лесно. Е, не съвсем безболезнено, но ... Не съм била с упойки, всичко си беше натурално. Simple Smile
Ейнджъл, не знам тази твоя док защо така? Сестра ми роди на 40 тази година. И тя искаше секцио от страх. Но тогава пък стана пандемията и нямаше как да запише час при друг лекар. Нейната лекарка й беше заявила, че секцио по желание не правят. Товя в Щерев. И така, роди си нормално, без право на избор Simple Smile Ако искаш разпитай в Щерев, явно там подкрепят нормалното раждане, независимо от годините.
Искам да пожелая на мамите с близнаци кураж, сили и вяра, че всичко ще е наред!
Мислете, за момента, в който ще прегърнете децата си! Съвсем скоро! 🤗

Хм, топло и приятно е тук! Дано да остана!
🍒🍒🍒

# 616
Благодаря ви момичета ❤️
Jasmin писах на лично, защото не всички мами обичат разкази за раждане и не искам да стресирам някоя мама.

# 617
Ооо, Боболинка, я пиши тук. Може и в скрит текст. Аз много искам да чета такива разкази, колкото и трудно да е било. Нека сме подготвени. ❤️

# 618
Боболинка, и аз искам да знам:) Честито бебче, много ми харесва името Кристиян.  Абе обичам това име и производните му Grinning Нека расте здраво и слънчево дете.

Марианка, аз пък на твое място , предвид че знам колко ги жадувахме тези бебчета, не бих се плашила от секцио. Вероятно и докторката ти е наясно и не иска да поема никакъв риск за бебето, защото няма какво да се лъжем, при секциото рискът е само за майката. Аз съм решила да не настоявам за естествено  - ще бъде какво прецени доктора ми в болницата, която ще избера.

# 619
Аз много искам да родя естествено, но пък няма да настоявам, ако нещо не го позволява. Ще си слушам само моето АГ и каквото каже, това ще е. Засега е седалищно госпожицата и много се моля да се обърне. Всъщност, мисля че се е обърнала, усещам я различно. Ако е инат като майка си, ще си седи до последно, знам си аз 😆
Както и да ги родим, да ги родим здрави и ние да се възстановим изключително бързо. Всичко друго ми е все тая.
Във вторник съм на преглед и ще се паднат 2 седмици от започването на по-високата доза Фраксипарин. Надявам се да даде отражение вече и срещу 'доплер' да пише 'нормален'.

# 620
Слагам в скрит тескт моето раждане. И все пак да подчертая, че раждането ми мина сравнително леко в сравнение с някои други и нямам право да се оплаквам, но просто явно не бях подготвена за болката.
Скрит текст:
На 13 август  в 15 часа имах час за тонове. Лекарят видя, че имам контракции през 2 минути. Провери ме за разкритие и се оказа, че съм с 6 см. Същия ден бях на крак от 8 сутринта и имах много леки болки, както всеки път като се преуморя, така че изобщо не си и бях помислила, че имам такова разкритие. А и съм чувала, че доста боли, докато при мен през повечето време не усещах нищо. И така разбрахме се с лекаря да постъпя в болницата в 20 часа. Отидох приеха ме, разкритието си беше 6 към 7 см. Настаниха ме и към 1 или 2 чса засякох контракции на 5 минути, но болката беше много лека. След това всичко утихна и легнах да спя. Сутринта около 9 часа дойде моя АГ и отново последва преглед за разкритие, което вече беше 8 см (отново неочаквано за мен). Направиха ми клизма (не е нищо особено и не е неприятно). Преместиха ме в родилна зала, сложиха ми окситоцин и тогава вече започна да ме боли имах и напъни. На 9 см ми спукаха водите (това не боли). Бебето уж слезе надолу. Като разкритието стана 10 см трябваше вече да напъвам, но се оказа, че имам още малко шийка от всички страни и главичката не може да слезе хубаво надолу. Сложиха някаква инжекция, която трябваше да подейства до 10 минути и през това време трябваше да дишам всяка контракция и да не напъвам, което беше много трудно. И после се започна с напъването, но ми беше много трудно. АГ ме натиска и по корема и ставаше още по - зле, защото не можех да си задържа въздуха. Честно казано последните два часа бяха доста болезнени и ми се видяха цяла вечност. По едно време се молех само всичко да свърши, устата ми беше ужасно пресъхнала, при напъването понякога имах чувството, че ще ми се пръсне главата, но това си е по моя вина от неправилно напъване. Просто все бързах да си поема въздух да не изпусна контракцията и пак от бързане не успявах да напъвам всеки път с корема и напъвах с глава. Имам и епиозотомия, която в момента ми създава дискомфорт, но се надявам скоро да мине. И все пак имах късмета да не усещам контракциите. Ако бебчето беше по - голямо нямаше да мога да го родя нормално. Аз също съм дребна и самия таз явно си има някаква особеност. Изключително съм благодарна на моя лекар, че беше там през цялото време и направи всичко възможно, за да се роди моето съкровище. И като изключ болката бях спокойна, че той е там и знае какво прави. Малко хаотично го разказвам, но такива са ми спомените от родилната зала. Моя съвет е да тренирате дишането, както и да не напъвате с главата, а само с корема. Тогава ще е по - лесно. Ако мога да съм полезна с още нещо може да ме питате.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 15:52 от Bobolinka90

# 621
Боболинка, благодаря, че сподели! Сигурно в момента изобщо не ти е до писане във форума, затова оценявам, че отдели от времето си! Ти коя седмица роди? 

# 622
Боболинка, благодаря, че сподели! Сигурно в момента изобщо не ти е до писане във форума, затова оценявам, че отдели от времето си! Ти коя седмица роди? 

В 37 седмица навършена Simple Smile

# 623
Боболинка, честито бебче. Да е здрав, а на теб бързо възстановяване.

# 624
Боболинка, и аз благодаря, че сподели. Определено ми беше много полезно. Аз още гледам да не мисля за раждането, да не се стресирам, а ми се струва, че трябва да започна да се упражнявам с дишането, че това винаги ми е било трудно (при спортуване много усещам, че не дишам правилно). В тази връзка можете ли да споделите полезни материали - видеа, статии по темата? Или някакви съвети ако имате.

М-Ейнджъл, разбирам чувствата ти и напълно оправдано да си фрустрирана след подобни аргументи. Подкрепям Ре-борн обаче, че най-важното е да сме живи и здрави всички накрая, така че смело напред и вярвай, че всичко ще е наред, независимо от начина на раждане!

Чери, много се радвам да те видя тук! Добре дошла и ти пожелавам успешен финал!

Днес мина втората ми ФМ (в 20 г.с.) и всичко е наред с бебето Blush Тежи 297 гр., което лекаря каза, че е супер за периода, а и аз не съм се интересувала колко трябва да е "по учебник", доверявам се. Беше застанал неблагоприятно за снимки, но пък му огледахме всички органи, което е по-важното в случая. Успях все пак да му видя личицето и ми се струва най-сладкото на света Heart Eyes Просто искам да му нацелувам сладката малка муцунка и да го смачкам от гушкане Grinning Сега с таткото спорим на кого прилича повече (от единствената читава снимка), не че много може да се прецени от това изображение, но е приятно да си го представяме Simple Smile

# 625
Мога да разкажа за моето първо раждане, щом е интересна тема. Не зная как се слага скрит текст, така че който не иска да не чете надолу.
И така, моето раждане беше екстремно в истинския смисъл на думата. Лекарката, с която се бях уговорила за секцио /по желани/ излезе в отпуск, като се уговорихме, като се върне да определим дата. Да де, обаче тя се връща в понеделник, а аз в неделя рано сутринта, започвам да раждам. Отиваме в отделението, нея разбира се я няма, ММ ходи и у тях да я търси даже /малък град сме/, но не - на морето е още. И така прегледаха ме, установиха, че раждането е започнало и туй то. Но те не могат да правят секцио, ако искам нормално да остана. Но не, как, аз нали секцио ще раждам. Ще ходим в един час път до друг град.  Тръгнахме, но преди това през личния лекар да питаме какво да правим, че на мен всички документи, изследвания са при АГ. Тя ни посъветва да отидем в спешния център на съответния град и от там няма как да ни върнат. Тръгваме ние, обаче колата нещо отказа, че бутаха лекарката и Мм да запали. Ха, ха. Представете си само картинката. Аз в колата само в нервна криза дето не изпаднах... И това в 7 часа сутринта в неделя. Че кой ражда в неделя??? Както и да е тръгнахме. Аз вече с доста осезаеми болки. По пътя само дето не се избихме с ММ. На няколко пъти сбърка пътя за болницата в града, а е бил сто пъти там. И той ошашавен милия. Пристигаме, но вече сме изключили, че трябва в спешния. Започваме да търсим родилно отделение. То там в различни сгради отделенията. Намираме го ние. Звъним, звъним. Ни вопъл ни звук от вътре се чува. Аз вече се свивам на стъпалата. А то отделението в ремонт и преместено някъде. И изведнъж му просветва на Мм, че трябва в спешното. Отиваме в спешното, от там с линейка, то две крачки, ама ..., в истинското родилно. Там ме приемат. Представете си - уплашена родилка, при лекар, който никога не е виждала, вече със силни болки ... С влизането започвам да се обяснявам, че съм за секцио, как имам проблем с очите /измислени работи, то страх, голяма работа/. Прегледа ме лекарката и казва "Имате 4 см разкритие, хубави отчетливи контракции, бебето е застанало правилно, до два часа ще сте родила, какво секцио? " Е, нямаше как вече да стигна до друг град 😆 Останах. Да кажа, че не болеше ще излъжа. Най- много точно преди да те сложат на магарето за същинското раждане. И не знам кой ми изпрати точно тази най-страхотна лекарка на света. Нямаше да се справя без нея. Да, дишането и правилният начин на напъване са важни, но най-важно е да не се паникьосвате и да слушате точно какво ви казва лекаря. Че тогава какво ли не бушува във вас и човек е в паника, което не води до нищо добро.. Просто се съсредоточавате в това, което ви казват. Лекарката ми каза: Когато усетиш напън, започваш да акаш! Точно това й бяха думите.
И така на 18.08.2013г, след доста емоции и вълнения се роди моят син, който мислех, че няма да обичам достатъчно, защото много исках момиче. Но той беше мой и беше съвършен ❤
Имах два вътрешни шева, а на втория час бях на крак и се къпех. Не платих нито стотинка. Отношението към мен беше страхотно.
А пък ММ междувремено се обадил и майка ми, свекърва ми и зълва ми дошли за подкрепа. Лекарката им казала да се разходят и да се върнат след два часа. И моя къде ще ги заведе - в зоопарка! Сигурно за това синчето ми е влюбено в животните. Те хората са мислели за него, докато гледали маймуните! 🙉🙊🙉А пък таткото научи благата вест под зоркия поглед на лъва!
Абе приключение си беше и никога няма да го забравя ❤

# 626
Подкрепям Чери, че не трябва да се паникьосвате. Аз в първите минути от напъването май си се бях паникьосала и много бързах. После започнах повече да слушам лекаря и акушерката и като че ли стана малко по - лесно. Трудно е, докато боли да слушаш и изпълняваш, но това е най - доброто, което можете да направите.
Относно дишането сега в момента се сещам за една лекция на Елена Василева Раждането и болката мисля, че се казваше. Гледала съм и други, но ми бяха попаднали случайно и не мога да се сетя в момента как се казваха.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 12:15 от Bobolinka90

# 627
Ох, бе Чери, разсмя ме. Естествено като не се пише на твоя задник е смешно. Но все пак бързо се е получило и си попаднала на добър лекар.
ММ е много уравновесен и точен. Трудно може нещо да го събори, но ще видя как ще е при раждането. Сигурно ще го удуша, докато ме кара 😆, особено, ако колата не запали.

И честит рожден ден на патерички на порасналото момче. Дано му се роди сестричка след 8 месеца ❤️

# 628
Аа аз за моето раждане даже бях писала в темата тук “Смешно ли е раждането”. Силно я препоръчвам, адски ме разтоварваше, смеех се с глас и направо нямах търпение да раждам. Само съветвам типично има чат пат включвания от рода на “моето не беше никак забавано...” не знам защо не ги трият модераторите. Тия ги прескачайте, не се изкушавайте да четете. Забавните обаче действат страшно терапевтично и каквато и да е реалността накрая, по добре да е положително настроен човек предварително!
Ето го и мойто в скрит текст.
Скрит текст:
Привет и от мен! Още една мама, която се успокояваше и развеселяваше (направо си се смеех с глас и голям корем) четейки темата! Горещо я препоръчвам и до днес на всички бременни!
Имах бързо и леко раждане, няма и 8 часа от до и само 2-3 часа от тях бях в черна дупка от болка, но като цяло с много положително усещане за раждането, като такова. Дължа това на нагласата, характера си и доверието и спокойствието в доктора ми. И на темата, след всяко четене така се нахъсвах, че нямах търпение да раждам вече!
Малко ще е дълго(сори) и започвам с това, че цяла бременност бучах на ММ, че жена му е бременна и трябва веднага след работа да бърза да се прибира! И естествено както си лежах на дивана и си гледах кунг фу панда 3 се чу пук, водите ми изтекоха, беше 18ч делничен ден, чак пик в София и ММ беше на коледен банкет....
Не знам как, но от далечен микрорайон на Люлин до билата на бул. България стигна за 20мин. Потен. Вика ми в насрещното няма задръстване Grinning
А мене нищо не ме боли, къпя се, бръсна се, последни щрихи на багажа, предлагам му даже той да си земе душ, че е потен той само гледа като изцъклена жаба и седи до входната врата.
Стигнахме спокойно приеха ме и в 20ч седнах да чакам разкритие (но реално чаках да ме заболи щото нищо не ме болеше и беше ту гуд ту би тру). Приеха ме с 1см и изтекли води и моя доктор направо ме отписа до сутринта и си тръгна. Да, обаче към 21ч и нещо зе полека да ме наболява и до 22ч вече бях тресяща се на леглото в агония, приключила на бързо и безславно с всякакви опити да се чекна и гъзуря с цел по-бързо разкритие. Помня разни неща макар да ми е черно петно, няма да лъжа, че повече в живота ми не ме е боляло, но е факт и истина, че минава, заминава, забравя се и толкова си заслужава, че думи нямам. Та така, изсъсках на ММ “не ме пипай” и имам спомен, че седеше на един стол в ъгъла на стаята видимо потиснат докато не дойде ред за магарето. Той обаче твърди, че се разхождал(да бе!), ходил до тоалетната и видял разни жени на магаре да напъват. Както и да е, някъде в тоя момент настана бесен екшън в родилното, родихме 8 жени в рамките на 2-3 часа и дежурния беше истерясал. Викаше по коридора “Да спрат да звънят сякви майки, баби и идиотки да разпитват, тука на конвейр по 2 на куп израждам” и съответно до мене не можеше да стигне. Звъня аз на моя док, той някак си се добира до дежурния, онзи влиза да ми провери разкритието и...не е мъж, а мечка и ръцете му ЛАПИ. Поглежда и сигурно за 1837354 път в историята на болницата констатира “А, вие сте с бельо. “ аз обеснявам на пресекулки, че щото не искам да изцапам с водите бла бла. Разкритие 3-4см. Ура! Моя док ми звъни, че идва аз повтарям като мантра упойка, упойка, и истински нищо друго не ме интересува. Идва док, гледа ме развеселено и загрижено как тихо си страдам и се треса и се опитва да развесели с разкази за как майка му го родила, бивша акушерка. Не му се получава, само повтарям упойка, упойка. Той ми предлага да си повикам ако имам нужда, обаче изобщо нямах сили да викам и не виждах никаква преспектива в това. Чакаме 6-7см разкритие, нищо друго не съществува освен болката ей богу в 24ч имаме 6-7см. Док гледа да ми повдига духа обяснявайки как супер бързо правя разкритие, без никакви медикаменти (според мен го дължа на чая от листа на малина) и че така било, боляло си раждането, пък аз помнела ли съм как съм искала без упойка да раждам хихихаха. Аз повтарям упойка, упойка и алелуя влиза анестезиоложката. Боднаха ми упойка, родих се! Аз, не бебето. Доктора мърмори “е тва е тука по цели нощи седим и накрая влезне анестезеолога за 1мин и най-обичания човек. “
Питат ММ дали иска да остане за тази част. Той отговаря, че неговото куче той го е израждал и няма проблеми. Акушерката гледа 😳 щото нали егати сравнението. Аз вече под упойка съм супер ларж и искам да си лафя с всички, да ама те си имат работа хората. Та така, напъвах аа уу и в 01:40ч имахме беба, която определих на малка наденичка, но всъщност е най-прекрасното, влудяващо, красиво и обично човешко същество. Не се страхувайте мами, давам си сметка, че може би съм имала късмет, но цената е безкрайно ниска за наградата накрая.

# 629
Хахахаха, Чери, Ив, смях се сама с глас!! Страхотно чувство за хумор . 
Ще я потърся тази темичка, не знаех за нея.

Общи условия

Активация на акаунт