Искам бебе нас сплоти ни, чудесата си чакаме ние - Тема 29

• 27 235
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Боболинка, честит да е малкият мъж! 😊

.. гледам за раждане пишете , ще споделя как беше при мен - нищо страшно, нищо драматично 🤣

Матей се роди 1 ден преди термин, нормално раждане на голямо бебе (3450/50см) от малка мама (64кг/163см - преди да забременея бях 48кг..).
Не вярвах , че мога да родя такова голямо бебе. В деня на раждането доктора го измери 3450 на ехограф, обаче ми каза: О, споко, бе Вики, по-малко ще е! Той ехографа лъже!
И да ви кажа точно тая мисъл ме крепеше мене - че раждам малко бебе. През цялото време си мислех: Айде бе, 2900-3000 за колко няма да ги изкарам 😄😄
Като го родих и ми казаха 3450...направо зяпнах! Тук е момента да подчертая, че не разбрах кога го родих 👀
Имам предвид... доктора ми каза: Хайде напъни ... и в тоя момент го видях навън 🤪
Голяма изненада!

Та, няма да навлизам в кой знае какви подробности - нямам големи демиджи след раждането, нямам вътрешни шевове, нямам разкъсвания. Влязох в 20:00 с 2 см разкритие, в 1:45 родих. Контракциите ме започнаха от 13:00 на обяд, но чак в 20:00 отидох в болницата. До последно лежах на дивана и гледах “Приятели” или поне мислех, че гледам 🤣🤣🤣
Имах упойка (това е нещо вълшебно..) но тя беше чак в 00:30 - буквално за последния 1 час, но пак е нещо. Както казва моя доктор - упойката ти я бихме за престиж 🥴

Та ... отивам аз да раждам и казвам на акушерката в приемния кабинет: Ох, много ме е страх, за пръв път раждам...
А тя: Ох и мене, първо дежурство ми е!

Лелееее да си имам късмета! Като писнах: Ааааа аз с нея няма да раждам 🤣🤣 Дайте някоя опитна! 🤪
Горе в предродилна и родилна зала изкарах огромен късмет, че раждах сам сама. Нямаше никоя друга родилка с мене.
Целия персонал беше отдаден само и единствено на мене 🤣🤣

Вече към края на раждането почти... лежа на едно легло, контракциите са ми на 2 минути, боли ме чудно..слушат тонове, аз бера душа.. а моя лекар и стажантката си говорят: И, какво сега, Ленче, вие докъде стигнахте с ремонта у вас??
Лелеееее лошо ми стана , вреснах там: Ехоооо, къв ремонт бе хорааа, раждам тука, не виждате ли, ще ме изпуснетe ... 😂😂

Посмяха се за моя сметка, та така.. имаше си бисери, помня по едно време им говорих, че имам котка.... че искам секцио, а доктора ми отговори: аааа щом искаш секцио значи сме близо до финала! 🤣

Та общо взето , накрая остават хубавите и забавни спомени от раждането. Пък другото се забравя! 😊

Нямам търпение да прочета и за вашите раждания, когато дойде моментът! Пък дотогава нека стоят на топло бебешоците! 🥰

# 631
Ха ха, еййй, момичета, много колоритно разказвате! И на мен Смешно ли е раждането ми е една от любимите теми Simple Smile
И при мен си говореха акушерките нормални неща. Накараха ме да си разпусна косата, че някакво поверие в родилното, ако е с вързана коса трудно ще роди. И аз разпуснах коси. Но представете си, застанала на четири крака на плочките /там беше по-хладно, а и най-облекчено ми беше така/, та на четири крака, полу животно полу човек, стенеща и виеща от болка, с разчорлени коси, абе страшна гледка, а едната акушерка вика на другата
 "Малеее, глей глей, каква коса само, пък на мойта глава два косъма се веят..."
 Бях готова ритуално да си отрежа косите на момента и да й ги поднеса, ако би ми помогнало! И в това време водят жена с огромен корем ня тонове в същата стая 😳, ама тя не ражда, просто на тонове с близнаци. Аз все още в поза върколак, и между две контракции й викам. "Сигурно ти изкарах акъла", пък тя "А, не се притеснявайте, аз ще съм секцио", еййй, само дето не се разплаках от завист, и щеше да го направя, ако не трябваше да се отдам на поредната контракция Simple Smile))
Пък после, като вече бях в стаята след раждането и си мисля: "Леле, много прилично родих, дори не виках силно" и за да се възгорея съвсем ще питам съседката по легло. Пък тя: "Аааа, тук се слушаше! " 😆😆😆 Явно само на мен ми се е сторило, че викам тихо!

П.п. Борнче, благодаря за пожеланията. Дори не смея да си го представя все още! Дано всичко този път е наред и зарадвам моето момче!!! Той милия наскоро ми каза "В истинските семейства имат братчета и сестричета. Ние защо нямаме.." Еййй, заболя ме така, както в деня на раждането му! 🥺

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 12:09 от Mrs. Cherry

# 632
Честито бебче.

Мога да разкажа и за моето почти изненадващо секцио.
Скрит текст:
Цяла бременност аз на всички разправям как съм една силна и независима жена, която не я е страх от болката и ще раждам естетсвено. Даааа, но още от 6 месец почнаха зверски оттоци и на 3-тата фетална като ме видя доктора (различен от следящата ме) вика "о, мойто момиче. Кога ти е термина ? Аз: 14 април. Той: Аааа, не това бебе края на март и да се вади. ..Как да се вади? Секцио разбира се! ААА ,не ,мерси аз съм за естествено (все едно си поръчвам сандвич). Идва март,удря Ковид 19 и всички родилки оставаме със спрени консултации, но тъй като следящата ме знае в какво състояние съм  (и всичкиаят,че ще  раждам естествено) каза да звъня ако има нещо, без значение кога (не съм плащала за израждане, а следене по здравна каса. ) На 27.03 отивам за пореден път да ме види нелегално. Аз от края на 8 месец с контракции, но се засилиха деня преди да ида да ме види. Казвам им това, тя ме качва в отделението за тонове и после при нея с бележчицата . Качвам се , връзват ме за машината. Почнаха да ме мъчат да намерят тонове. Аз бях свръх пълен хипопотам, с оттоци по корема, предна плацента и всички прилежащи екстри, които затрудняват откриването на тонове. Една,втора ,трета акушерка,  хеле ги намериха. Направиха супер кофти запис .Звъняха на лекарката ми да и кажат, но тя категорично искаше да види запис какъвто и да е. И на записа засичат едни хубави контракции. Аз си усещах кога започва. Гледам и акушерката я вижда, и ме гледа. Аз кочан, никаква физиономия. Нали съм силна и независима жена, която ще ражда естествено.
Грабвам заветното листве,тичам (колкото ми е възможно. Може да е приличало на търкаляне, но е било визуална илюзия. Тичане си беше) при лекарката в кабинета. Вижда го тя и ми възкликва,че ако тръгне тази вечер да отивам директно в отделението, а утре тя била на работа. Да,да ама не. Онова в мен се закучило и няма излизане. Контракции , а файда нулева от тях. Иначе те поносими.
Минава следващия, по-следващия....Чакам. Обаче започнаахх да вдигам кръвното  и то неконтролируемо. И вечерта срещу първи април апарата чукна 180, свалях до 160 и отново качвах. Сутринта бях задрямала на дивана в хола и ММ ме събуди. Пита какво става . Казах,че не мога да контролирам кръвното и май ще се ходи към болницата. Звъннах на следящата, каза да отивам,че не била същия ден на работа, на следващия била и щяла да ме види. Грабнахме багажа и отидохме. Приеха ме, провериха разкритие (нъцки), абокат, кръв за изследване, мерене на кръвно (пак 160) и ми задават заветния въпрос как ще раждам. -Естествено как. При което двете акушерки ми казаха да не ям, да не слагам бельо и да отивам към стаята. Една санитарка отнесе багажа, аз след нея по нощница,без гащи и с единствената мисъл, че "ей, сега вече ме срязаха". Включиха банка ,свалиха кръвното, проследиха тоновете на плода. Следобяд ме взеха за нещо като фетална морфология и изненада. Моята следяща цъфва на вратата в цивилни дрехи и ме пита какво става, питаи колегите си. Говорим пак за раждането. Аз викам пак естетсвено. Закучила съм се и това си е. На следващия ден ме преместиха в друга стая и както си седях усетих как нещо малко ми изтичка. Викам си "ураааа, почва се" Дойде следящата, видя за разкритие. Вика ще те следим. Не ми изглежда на пукнат мехур. Или се е пукнал високо, но разкритие не....
Айде викам това е. Сега или никога и както вързана за система почнах едни клекове (уж да скъсявам шийка), едни напъни, едни коремни (колкото е възможно нещо с форма на топка да ги прави). Само контракции. Разкритие няма... И вечерта вдигнах 220 кръвно. Акушерката ми седя до леглото и вика сутринта ще решаваме.
Дето се вика едно тънко гласче ме водеше към операционната ,ама викам може пък да го предизвикат. Аз може друго да нямам, но контракции имам. Сутринта ме взеха уж за тонове. Лежа си аз като пич на машината и нахълтва завеждащата отделение и право при мен. Гледа записа дето се точи от машината и ги пита колко има още. Като и казаха само им изсъска "откачайте я". Метна ме на магарето и ме провери за разкритие. Според мен се опита и механично да направи такова. Безумно ме заболя. Извади си ръката и преди да махне ръкавицата видях,че има кръв и каза на другите "сваляйте за секцио. Няма никакво разкритие. Няма какво да се чака. " Аз се опитвам да си събера гащите ,тя ми обяснява как някой трябва да дойде да плати анестезиолог . Някакви шибани 50 лева, които и аз имах в себе си, но тотално бях изключила към момента. Прикрепиха ми една санитарка и излезнахме.Аз в коридора почнах да пелтеча,че трябва да звънна на мъжа да дойде да плати (не че щяха да ме пожалят,ако не беше дошъл) и обръщаме ход и тръгваме към стаята да взема телефона, при което изскача завеждащата и ми се развиква да заминавам към операционна. Санитарката и обясни, че ще звънна само на мъжа ми. Докъто стигнем до стаята дойде още една санитарка да ми помогнат с багажа (в болницата целия багаж ти го движат с теб,защото после те качват в друга стая с бебенцето) . Аз звъня и с другата ръка подмятам хавлия ,несесер ...те жените пълнят в чантата. Обяснявам на мъжа на две на три за какво иде на въпрос и какво трябва да направи (плаща се в едната сграда и се носи бележката в другата). Събраха багажа и айде към присъдата. Няма естествено раждане. Секцио ще е. В асансьора санитарката (много мила женица) ми обяснява как сега ще трябва клизма да ми правят,ззащото  на плановото им давали свещичка,а на спешното трябвало клизма. Опитах се да я успокоя,че това може да ми е най-приятното за деня. Каквото и да са ми говорили за клизмите не са толкова лоши и неприятни. Отвори се вратата към операционния блок и наасреща ми едно от светилата  в гинекологията в нашия град. Викам си пак късмет.

След клизмата  ме сложиха на едно легло да изтече някаква система. Дойде анестезиолога . Поговорихме си. Много благ човек. След малко сестра дойде взе системата и каза да отиваме в операционната. Застанахме пред една метална врата, натиснаха едно копче и вратата се отвори като на космически кораб. А вътре хора бол.Само аз им липсвах. Опитах се да огледам- машинарийки, маса, една табла с много щипци на нея (идеше ми да питам дали всичките ще ги ползват), шккафче в единия ъгъл. Метална тава,май беше послана с лиигнин, предполагах за бебето. помогнаха ми да се съблека още със системата. Бях си със всичко. (тези, които бяха плановви им казваха без бельо, сутиени. Само по нощница) . Аз с пълен набор, но ме съблякоха, накараха ме да седна на масата и да се наведа напред (бях със спиннална) . Да де, ама как се свива топка. Една сестра ме хвана за раменете и съвсем нежно ме придържаше с което изобщо не  ми помагаше да си извия гърба. Все ми се щеше да е по-брутална. След два лидокаина  и смяна на няколко игли (казвам бях много пълна и наистина им беше трудно поставянето) изведнъж усетих  топлина по краката. До онзи момент не знаех какво трябва да усетя. Сложиха ме да легна, пуснаха ми кислород. Казаха мми ако ми стане зле да кажа. Сложиха ми някакво друго лекарство и веднага спря да ми се гади. Вдигнаха синия чаршаф,а аз си мисля,че все още усещам, защото си движа пръстите на краката (или поне така си мисля), а и си имам проблем с упойките. Хич не щат да ме хващат. На предна операция под пълна упойка им се събудих изненадващо на масата,ама бееше накрая и бяха готови, та си имахх страха,че няма да ме хване. В онзи момент само си помислих. "Дръж се бебче, още мъничко остана.
Те ме мажат с някаква суббстанция, аз си усеещам. Не болка- допир. Страх си брах, но викам ще търпя. За бебчо гго  правя. Вече не му е добре в мен. Те ме мажат,правят си някакви неща аз се оглеждам като заек в тръстика. От разкази знам,че можело да се вижда в отражение. Къде бе майна, къде се вижда, искамм да гледам. Едната стенна отразява много замъглено задника на доктора, от другата страна машини, друга докторка, отгоре лампи. Защото и такава глупост бях чувала,че отгоре отразявало... Абе гледали ли сте към лампа.. Черни бягащи точки, никакви отражения нна случващото се. И докъто аз се оглеждам аннестезиолога до главата ми вика "почнаха". Според мен бяха почнали по-рано, но нищо не се усеща. Като започнаха да я вадят усетих блъскането, ама аз труп. Хич не се усеща кога го вадят това бебе. Анестезиолога ми вика 10:57 ,аз го гледам като гръмната и хич не разбирам какво ми казва. Чак като кказа" ама то верно,че е момиченце" се сетих какво е, но не я чух да плаче, не ми я и показаха и започнах да настоявам на анетезиолога да ми каже какво става,защото не я чувам. Той отиде някъде и след малко я чух. Силен рев,някъде от дясно. Анестезиолога се върна и ми каза,че всичко  е наред. Питаха ме за името. Сложиха мии гривна. Тя продължаваше да реве. По едно време докъто ме шиеха чух,че се отваря врата и гласа наследящата ме лекарка.Тя трябваше да е на кабинет в съседната сграда. Кой и се беше обадил какво става си остана тайна. Не е нито мъжа ми, нито някой отннашите със сигурност. Зашиха ме. Поизмиха ме. Доктора ми честити,аз му благодарих. Метнаха ме на едно легло с кколелца и в реанимация. Там видях двете момичета от първата вечер. Те минаха на планово секцио и ги готвеха да ги качват. Питах ги виждали ли са си бебенцата,че към онзи моменнтт това ми беше болката,че не я бях видяла и късно проплака, но те казаха,че те чак са я чули. В реанимация ми донесоха 3 банки окситоцин и започнха вливането. Казаха,че може да почне да ме боли и ако искам ще ми дадат болкоуспокояващи. Честно казано боли като при цикъл. Аз съм с много болезнен и не ми беше някакво нетипично и им отказах болкоуспояващите. След втората банка поисках. Малката ми я докараха в 16-17 следобяд. Напрегнах се и се обърнах на една страна да си дръпна кошчето по-близо. После ме вдигнаха, на саммоход до банята да ме поизмият,че си беше като при  цикъл. Върнах се ии това беше раздвижването до другия ден. Че боли , боли и е неудобно. На следващия ден като станах се чудих как ще си обгрижвам бебето, сгъната на запетайка. Но колкото повече се раздвижвах толкова по-добре се чуувствах и почнах да си правя тигелчета в реанимация. Наболява,но крачка по крачка се случват нещата. В стаята ми даваха ии болкоуспокояващи, но  саммо веднъж взех, после ги отказах. Боли, но не е болка за умиране. И това се преживява. Не е толкова страшно, колкото са ми разказвали.
Ако раждамм още веднъж искам естествеено хахахаххах

# 633
  • София
Леелеее момичета, благодаря за разказите - имате дар слово- с широко ококорени очи ги четох и изгълтах 2 фреша почти на екс, че ми пресъхваше устата Joy
Боболинка, честито бебче. Да е здрав, а на теб бързо възстановяване пожелавам! Много хубаво име- мен ми е фаворит!
черешке радвам се да те видя тук- тихичко развълнувано честито - леко и успешно до финал!
На всички поздрави от морето!

Аз съм добре, нооо кръстът ме сцепва от болка вляво и по продължение на задното бедро- към момента се самодиагностицирах с ишиас... Като чета - няма какво да помогне - само движение и физиотерапия ако някой има лек за облекчение - да казва мнооого моля,че не мога ни да лежа, ни да седя, че и ставане/сядане до тоалетна е съпроводено с охкане от моя страна.. По цяла нощ се въртя, то боли, изтръпва, прерязва гадната болка..

# 634
Благодаря още веднъж за пожеланията, както и за забавните ви разкази. Искрено се смях, докато ви четях 😁

# 635
Много интересни и забавни истории, момичета! Благодаря, че споделихте

# 636
Здравейте и от мен, момичета! 💙 Боболинка, честито, бъдете здрави и благословени! 💙Страхотно е, че сте си направили такава темичка! Някои от вас ме познават, други не, чета ви и ви се радвам. Толкова малко ви дели от най-страхотния ден в живота ви! 😍
След като родих времето така литна, че както гуших едно миньонче /2800гр/, така вече гушкам голям младеж, на половин годинка и цели 10кг 😄 Радвайте се на коремчетата си, на риткащите бебчета и малкото грижи, спете на воля и просто бездействате/тези, които чакат първо/...
Относно раждането, изобщо не ме беше страх. Бях планово секцио, спинална упойка. Изключително бързо мина всичко, бързо се възстанових и нямах никакви проблеми след това. Ако на някоя и се налага секцио - не е чак такава драма! 😄
Малко смешки и от мен: По време на операцията, когато извадиха Никола, ми го донесоха до лицето, за да го гушна. Така ревнах, че цялото ми тяло се тресеше. Асистентката на докторската ми чак вика - "Мале, моля те успокои се, че матката ти се тресе, като кораб в Черно море", при което моята доки и каза да ме оставят да се наплача, че доста съм чакала този момент. 😁 После аз се изцепих, като ми махнаха паравана, като първо извиках - "Лелее, виждам си ребрата" и в последствие гледам аз, как насреща ми се подмятат едни дебелички, бели крачета и в един момент ми светва лампичката и питам - "Мале това моите крака ли са???", при което лекарите и стажантите си се посмяха 😄
Както и да протече раждането, това ще е онзи момент, в който живота ви ще се промени. Момент, в който ще изпитате такава силна любов, която ще ви топли цял живот. Когато докоснете за пръв път детето си, запомнете меката му, топла кожичка. Вдишайте аромата му и опитайте да запомните тази мекота и топлина за цял живот.
Ето една снимчица от мен, на малките крачета на новороден Никола❤️

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:09 от Joanaa

# 637
Благодаря на всички включили се относно моите терзания за раждането.
Поне към момента не изпитвам страх, нито от евентуално секцио, нито от естествено раждане.
Много егоистичен довод, но искам естествено раждане по единствената причина да бъда по-скоро с детето си, което е наистина дълго очаквано.
Решила съм да раждам в родния си град, където има само една болница, а АГ, която съм избрала е една от най-добрите, въпреки последното ѝ изказване.
Тук секциото е с пълна упойка, след която ти показват бебето, но после го вземат и майката и детето са заедно отново на третият ден Joy
Така де, има време и ще решавам по-натам, но без излишни рискове за бебчо.

Към вече родилите: имате страхотни истории, благодарности за споделеното Hug

# 638
m-angel, това да искаш да си с детето си колкото се може по-скоро не е егоистичен довод! Близостта е нещо изключително важно в първите часове от раждането. Това помага много и за кърменето - инстинктът за сукане е най-силен именно тогава. Дано се случат нещата както ти искаш!
Момичета, бихте ли споделили съвсем в началото на Б някакви неща, които са ви направили впечатление - потъмняване на ареолите на зърната, киселини, запек или нещо друго. Аз утре ще си купя нов тест, не съм правила от този с бледата черта /да се чуди човек как издържам/ и нещо започнах да се притеснявам, че нищо не усещам. Единствено леки болки ниско в корема и леко напрегнати гърди. Първата ми Б беше доста отдавна, а неуспешната беше по-скоро неочаквана /но желана/ и си спомням вече от момента, в който започна да ми става лошо.
Взех постоянно да ги мачкам тия гърди! Пък зърната не мисля, че са потъмнели, даже хич ... Та ще си се психясвам тук до утре ...

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 18:06 от Mrs. Cherry

# 639
  • София
Чери, спокойно, никакви симптоми не могат да ти помогнат в толкова ранен етап, щот то няма симптоми още. Симптомите на пмс и ранна бременност са еднакви.

На мен ареолите ми потъмнява чак в 3-4м. Не съм повръщала, гадене имах мн слабо в 8-9 седмица. Гърдите ми станаха чувствителни пак там някъде. Носът ми също се обостри към 2м чак.

Стискам палци Heart

# 640
И аз в началото нямах никакви симптоми, освен чувството че всеки момент ще ми дойде и на моменти доста силните спазми като при цикъл. После към 8 ма се започна вече адското гадене и порвъщане..
Ааа всъшност имах някакви зацапвания в началото, но то това не е симптом.

Аз съм в Токуда, вчера дойдох по спешност. Ако нямах серклажи и не беше назначена терапия за задържане веднаха всичко щеше да приключи точно като предния път и то в същата седмица-17. Много странно. За щастие вече съм ок, овладяха се контрациите, които бяха доста силни и доста на често. Ще си полежа май тук, но нищо. Само се надявам да е наред всичко. Иначе съм супер доволна от лекарите тук просто, особено от някой. Ще си набелязвам за екип за секцио май 😀

# 641
Оле Алесандра, стискам ти палци, и се радвам, че нещата са овладяни. Дано не се повтаря...
Момичета наистина преминавате през толкова много, а аз се оплаквам че ми натежава корем, или с е задъхвам като ходя понякога. Чуствам се идиот.
Чери с тази Б определено до 6-7гс не усещах абсолютно нищо. Чуствах се чудесно. Само си бучках корема и гърдите за нещо ама йок. После вече симптоми да искаш. Мисля че повечето симптоми се развихрят със сърдечната дейност някакви такива наблюдения си имам...

# 642
Боболинка, честит ти мъж Кристиян! Да расте голям и здрав, и щастлив, нека е палав и да ви къса нервите, като ви прави безкрайно щастливи.

Много се кефя на разкази за естествено раждане. Така се надъхвам, че и аз мога. Решила съм го, че ще е естествено, просто защото ме е страх от операции. Абе колкото повече такива истории има, толкова повече се зареждам с хубава енергия, да, ще боли, но пък всяка болка си струва. Та по този повод, ейнджълче, както го усещаш, го направи, не позволявай на лекарите да ти вкарват някакви техни представи в главата.

Продължавам да стискам палци за Диди, Дели и вече Алесандра и няма да ги пускам. Момичета, нямате представа колко ви се възхищавам за силата. И наистина ако имате нужда от нещо, казвайте да помагаме.

Чери, в началото моите единствени симптоми бяха безкрайно топли и тежки гърди и зверско обоняние. Чак към 7-8 г.с. почна да ми се гади и то по-скоро заради силните миризми. Не съм повръщала и аз, ареолите едва в 5-6 месец ми потъмняха. Така че не се втелясвай в симптомите, по-скоро наистина както е казала Дели, спокойствието е най-важно.

Аз вече съм в 26 г.с. + 4 дни, нямам идея как стигнах до тук, не усещам контракции, както и неразположения. Продължавам да работя и продължавам да се надявам бременността да ми позволи до края на септември да продължавам да съм в офиса. Май съм от щастливките с безкрайно лека бременност. Аз успях да отида на единствената си почивка за цялата бременност на брега на язовир Батак, това, докато се сменяме жилище, търсим кола, а аз още ни списък имам за покупки, ни нищо, та ви пращам един хубав кадър от там.

# 643
При мен и при двете ми бременности имах болки в кръста още преди закъснение. При всяка жена е различно, така че Чери не се вглеждай прекалено много за симптоми.

Misery благодаря много. При мен когато най - болеше все си мислех, как съвсем скоро ще си гушна момчето и това ми даваше сили да издържа на болката. Опитвах се да си го представя как изглежда, даже и за ММ си мислех по едно време и то без да искам да го убивам, както им се иска на някои жени в такъв момент 😁

Стискам палци на всички момичета, които преминават през труден период на бременността. Всичко ще бъде наред.

# 644
Благодаря ви момичета!
 Аз сега съм спокойна вече, но истината е че нощта беше ужасно тежка и не беше ясно какво ще се случва, но ето със своевременна реакция се позакрепиха нещата. Ще видим как ще е за напред.
Ivied изобщо не се чувствай виновна да се оплакваш, всеки си носи със себе си разчични проблеми, така е в живота.
Много обичам мами, които разказват колко лека бременност карат и как нямат оплаквания. Някак ме кара да се чувствам по- добре и ми действа успокояващо, защото въпреки че определено не съм в тази графа това ми напомня, че бременеенето си е напълно естветвен процес и че тялото и като цяло природата си знаят работата 🌸🌸🌸

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 18:07 от ***Alessandra***

Общи условия

Активация на акаунт