Почивка в Сапарева баня

• 26 949
  • 158
  •   1
Отговори
# 105
  • Down south
Благодаря ти,  Fatakina, питах конкретно за Сапарева баня.

Благодаря и на Димис и storm76, точно това исках, лични препоръки и впечатления.

Долна баня е в долното нанагорнище Confused

# 106
При отваряне сайта на хотел Five elements дава опция за абонамент за бюлетин и изпращане на код за 10% отстъпка. Попълвам формата но не получавам нищо.
Някой да пробва дали ще получи?

# 107
Абонирах се, ще пиша, ако получа код.

# 108
Аз също го разглеждах 5-те елемента, но не съм се абонирала, защото не мога да разбера едно нещо - те имат голям вътрешен басейн + разни други топила или каквото и да е, топла връзка към Котвата с многото открити басейни, но използването на тези басейни не е включено в цена на Елементите, а се заплаща допълнително, или пък аз не съм права?

# 109
Настаняването включва
- закуска и вечеря
- ползване на СПА зона
- вътрешни и външни минерални басейни
-достъп до комплекс от минерални басейни "Котвата"
-фитнес
- детски кът
- паркинг

# 110
Петте елемента в Сапарева баня е на кофти и шумно място. Не бих дала обявените цени за почивка там определено. Точно отсреща пък е една чалга кръчма, която оглася целия град през уикендите до малките часове.

# 111
До момента код за отстъпка не съм получила.
Сапарева баня я ползваме за еднодневен плаж след като едвам изкарахме една нощ, ужасно тормозени от музика в съседно заведение. Там няма правила и ред за нощтна тишина.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:04 от Пролетно цвете

# 112
Аз получих код, но той дава отстъпка от цени на рецепция, а отстъпката и без код е налична при резервация през сайта им и пълно плащане.

В букинг хотела е с много добри отзиви.

# 113
Във Вила Влахов сме отсядали в Сапарева баня. Има басейн, не знам колко е минерален, но е доста приличен и изобщо не беше пълен в единствения ден, когато ни остана време за басейн. Основната ни цел бяха Езерата, Скакавица и изобщо, планината. Вилата е съвсем в подножието на Рила, тихо и спокойно е, без да е далеч от ресторанти.

# 114
Аз не съм била в Сапарева баня, спрях се 5-те елемента, независимо от цената, защото мъжът ми е възрастен, със по-затруднена мобилност и му се иска хотел-басейн-ресторант-хотел.

Миналата година бяхме в Хот Спрингс в Баня, Разложко, той също е скъп, има какво да се желае още малко, но все пак е доста добър /беше, сега - не знам или ще видим/. Исках да спестя 100 км. каране в посока и затова търсех нещо по-близо до София. Но, отзивите и 2-та Белчина са лоши, ИХ Сандански /макар и по-далече и от Баня/ също е с такива, гледах Велинград, като разстояие почти същото, но за Инфинити лоши отзиви..... По-добре нещо познато за толкова пари.

# 115
В Белчин гардън не е лошо никак, само цените са солени. За сметка на това пък вечер е спокойствие. (Всъщност до него се строи още един хотел и трябва да се провери за шума). Пред петте елемента дъни на живо чалга оркестър с певица до 2-3 часа през уикендите. И няма никакво съобразяване, един бучнал 5 звезден хотел, срещу него кръчма за пиянски почерпки на денонощен режим. Аз съм почивала през две преки от там, не се спеше в събота от музиките им.

# 116
Благодаря, но май точно за шума от строежа четох, както и за някакъв ремонт на външните басейни. Това може да е било за по-кратко време, но при тези пари да отидем и да се окаже, че има проблем с басейните или само с един е достатъчно, защото може да има проблем с шезлонгите.  Миналата година  в Хот Спринг пък чадърите не стигаха за всички шезлонги. Не мога да разбера мениджмънта на хотелите - имаш 100 стаи, имаш 50 чадъра. А и както навсякъде - хавлии в 7 ч. сутринта.... Ще го мисля още малко.

# 117
Ние отиваме в Сапарева баня след две седмици за две нощувки. Целта ни е езерата. Понеже сме с куче, ще отседнем в къща, резервирана чрез Airbnb. Изглежда много добре и поне досега комуникацията с домакините върви много лесно и приятно. Ще споделя после тук. Басейн няма, ама ние идваме от Огняново и после отиваме към Хисаря.

# 118
Благодаря, но май точно за шума от строежа четох, както и за някакъв ремонт на външните басейни. Това може да е било за по-кратко време, но при тези пари да отидем и да се окаже, че има проблем с басейните или само с един е достатъчно, защото може да има проблем с шезлонгите.  Миналата година  в Хот Спринг пък чадърите не стигаха за всички шезлонги. Не мога да разбера мениджмънта на хотелите - имаш 100 стаи, имаш 50 чадъра. А и както навсякъде - хавлии в 7 ч. сутринта.... Ще го мисля още малко.
Значи строежът е на още една нова сграда към Белчин гърдън, а не на нов хотел и предполагам, че сега се съобразяват с активният летен сезон.В Гугъл в новите отзиви не намирам оплакване от шум, нито се споменава ремонт на басейни. Много са си перфектни и двата хотела в Белчин. А ако пък Белчин гардън не ви е ок и строежът ви притеснява, то може да изберете другият по-нов хотел Белчински извор, до който нищо няма да ви смущава. Там обаче цените са още по-сериозни и въпреки това хотелът се пълни. Петте елемента не бих го избрала, защото няма как да съм в 5* хотел, да плащам яко цена, а да ползвам общинският басейн. Хотелът няма собствени басейни!

# 119
Благодаря за мнението за Белчин гардън! Предположих, че може и да няма строителни работи заради сезона, но когато нещо не ти е познато, тук-там виждаш и негативни отзиви, започва чуденката - малко път, много пари, но.... някаква неизвестност.
За 5-те елемента аз съм на същото мнение - една торба пари и общински басейни, пък тук шезлонг, там шезлонг.... Аз съм на принципа като плащам много, искам и изискванията ми да бъдат удовлетворени на възможния макс.

Миналата година синът ми беше със семейството си в Хот Спрингс /Баня/, ама не в активния сезон, а и с ваучери от Грабо май, та не им беше чак толкова скъпо и бяха много доволни. Съответно и ние отидохме август, като цяло останахме доволни. За тази година исках да спестя шофирането /най-голямата ми грешка, че на млади години не изкарах книжка, ама живея близо до центъра, работех също там, нямахме вила, то по комунистическо време и за кола се чакаше, макар че майка ми на 52 г. си взе без ред една "сапунерка" - "Запорожец" и 5 г. си я караше и до Варна, ама аз нищо не направих по въпроса/, но все пак мъжът ми реши, че по-добре е "старото, познато" и днес резервирах пак за Хот Спрингс. Голяма сага за 4 - 5 дни, ама който си взима куче на по-напреднала възраст и не си дава сметка, че както то остарява, заедно с него и ние, и грижите по него са по-големи и трябва някой да ги поеме, си носи последствията.

Общи условия

Активация на акаунт