Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 025
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
Изшкурените врати ли? Не знам дали ще стане, защото има и пукнатини за запълване. Аз съм смотана, че се доверих на майсторите, те явно си нямат предства как се възстановява врата и не им се занимава. Първо ще си запълня пукнатините, не мисля, ме са фатални и после дали ще стане с това бяло масло, за пръв път чувам?

Иначе разгледах боите на Бенджамин Мур, Пинко ги беше препоръчала на малко по-напред, има и за дърво, сигурно и бял лак имат, ще ида в магазина да попитам.

# 646
  • Deutschland/HE
Не знам как се водят, но не са като показаните от Лабрекс. Нямат въжета.
А с какво ги управлявате? С мотор ли са?
Миналата година като поръчвах за апартамента ни в България ми искаха невероятни цени само за мотора и дистанционното към него, беше по скъпо от външните щори за двата прозореца.

# 647
  • София
До нас откриха магазин на Бенджамин, Шипченски, срещу зала Универсиада.

# 648
Моля, препоръчайте ми хубава бяла боя за дървени врати. Майсторите така хубаво ми ги бяха изшкурили и отгоре ги намазали с блажна боя, направо ми се дорева като ги видях. Ще ги карам да ги шкурят наново и ако трябва сама ще си ги боядисам.
Моите са със Сократес. На водна основа е.

# 649
Лейди, а ти гланц, сатен или мат ги искаш вратите?
Crown paints имат освен латекси, и бои за дърво и за метал, за вътрешна и за външна употреба. Ползвала съм гланцова боя за дърво преди години (когато нямаше още избор на хубави плочки за кухня и баня), като боядисах с обикновената блажна гланцова боя дюшемето в кухнята. Въпреки че не беше за под, издържа около 5 години ходене и миене без прекалено големи повреди. След това правих тотален ремонт и махнах дюшемето въобще.
Та мисълта ми е, че и боите за дърво са им много качествени.
Ето линк
https://crown-bns.com/katalog-kategoriq/boi-za-metal-i-durvo/za- … q-non-drip-satin/
Като са написали, че не се стича (non-drip), можеш да бъдеш сигурна, че е така.

Тъкмо ще можеш да видиш и латексите им Laughing

Боядисах едни врати със Сократес, не ме грабнаха. Боя като боя, според мен.

# 650
  • софия
Изшкурените врати ли? Не знам дали ще стане, защото има и пукнатини за запълване. Аз съм смотана, че се доверих на майсторите, те явно си нямат предства как се възстановява врата и не им се занимава. Първо ще си запълня пукнатините, не мисля, ме са фатални и после дали ще стане с това бяло масло, за пръв път чувам?
http://www.osmobg.com/product/875/dekorvaksa-intenzivni-tsvetove.html
В магазина са много любезни и дават адекватни съвети и препоръки.

# 651
Благодаря много за препоръките, ще разгледам на място. По-скоро мат си представям вратите, че сега този гланц от блажната боя ми вдигна кръвното.

# 652
Съвсем мат за вратите, ако е абсолютен мат, може да не е това, което си представяш. Сатен е средното, не е лъскаво като гланца, но не стои и като мат.

Звънче, а в магазина на Осмо има ли мостри как изглеждат продуктите им върху дърво? Защото ако ще давам 70 лв. за една кутия, пък след това да не ми хареса как се получава, ми е проблем. Имам проблем с думата "вакса", винаги си представям само и единствено вакса за обувки, от онази старата миризливата в кръгли кутийки. Личен ми е проблемът, да подчертая Simple Smile Просто не мога да си представя (не съм виждала на живо) как изглежда само с масло, с масло с вакса как изглежда, каква е разликата.

# 653
# 654
Моята сага с осветителните тела продължава, явно не ми върви на такива. Поръчах един троен пендел от черен метал, като на снимката се виждаше, че вътрешността е някаква оранжево - златиста, което ме устройваше идеално. Моят хубостник го получил от Спиди, отворил го, видял проблема, ама въпреки това го монтирал, щото според него " Кво толкова ? ". Съответно няма как да го върна вече, не е във фабричен вид. А проблемът е, че само едното тяло отвътре е златисто, второто е цикламено, а третото синьо. На снимката в сайта реално се вижда вътрешността само на едното тяло, а и проблемът си е наш, че след като сме го видяли не сме го върнали. Сега, въпросът ми е можете ли да ми препоръчате някакъв спрей, с който да го напръскам отвътре, за да махна тези цветове? Съответно трябва да е издръжлив на затопляне. Мислех за спрейовете, с които правят графитите, но не знам подходящи ли са за целта.
Ей го
https://www.domko.com/bg/product/26552-7558-3-black-polilej/

# 655
  • софия
Звънче, а в магазина на Осмо има ли мостри как изглеждат продуктите им върху дърво? Защото ако ще давам 70 лв. за една кутия, пък след това да не ми хареса как се получава, ми е проблем. Имам проблем с думата "вакса", винаги си представям само и единствено вакса за обувки, от онази старата миризливата в кръгли кутийки. Личен ми е проблемът, да подчертая Simple Smile Просто не мога да си представя (не съм виждала на живо) как изглежда само с масло, с масло с вакса как изглежда, каква е разликата.
Да, има.

# 656
  • София/Варна
В момента сме с такива външни щори.

Скрит текст:

Не сме ползвали никога по- удобни. Същите са и на вратите към терасата. Но прозорецът гледа към терасата. В детската прозорецът гледа към двора и не са сложили същите, там са обикновени външни ролетни щори. Казвам "сложили", защото на всички апартаменти са еднакви.
Чистят се много лесно, но имам достъп отвън, иначе би било непосилна задача.

Как се водят тези щори? Харесаха ми и на мен, и аз имам как да ги чистя

Според мен това са капаци за прозорци с подвижни ламели.

# 657
Аз съм фенка на капаците за прозорци по принцип. Атина, Рим - масово в Средиземноморските държави са с такива капаци.
С френски прозорци в кооперация и без широк балкон/тераса пред помещението не знам дали би станало. И не знам дали в България има повече фирми, които да ги предлагат.

# 658
На Тарти щорите са много хубави. Испанска му работа.

# 659
Преди няколко страници бяхте обсъждали дивани и някои бяха с такива от Виденов ,въпроса ми е доколко сте доволни и как е качеството?харесах п-образен диван-1000лв но мм се дърпа че не може да вземе нещо което не е видял на живо ,съответно той хареса диван в айко -3000лв...

Общи условия

Активация на акаунт