Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 622
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Malinka1991 вит.Д ти е нисък доста, трябва да започнеш прием, при дефицит на Д има също голяма отпадналост и умора.
Относно това как се чувстваш, провери щитовидните как са като направиш 40-45дни на тази доза Еутирокс, за да видиш как ти влияе, може да има нужда от корекция. А нека и другите момичета да кажат, но от Глюкофажа доколкото знам, понякога в началото докато привикне организма го има това с гадене, стомашни проблеми.

# 496
  • На брега на реката
Излязоха ми резултатите и ми се затвърди мнението, че новия Еутирокс не е читав.

TSH - реф./0.4 - 4.25/
06.06.2019 г.  - 1.79 Еутирокс 37.5 /стария Еутирокс/

09.12.2019 г.  - 4.15 Еутирокс 5*37.5 и 2*25 /стария + новия/

23.06.2020 г.  - 3.25 Еутирокс 5*37.5 и 2*50 /новия, но и по-висока доза/

В петък, имам час при ендото и вероятно още ще вдигнем хормона! Ядосвам се, защото вместо да подобрят лекарството, те го съсипаха и то за наша сметка. Питах я предния път, да го сменим с Л-Тироксин, но тя каза, че това е по-добро и да си остана на него!

# 497
Аз напоследък си имам ежедневни главоболия:( Най-гадното е, че се появяват още със събуждането. Понякога ме тормозят по цял ден, друг път изчезват от самосебе си. Имала съм периоди на месеци, та й години без главоболие. И аз щях да питам, дали е възможно да е хашимотовски проблема, че вече взех да се ошашквам.
И при мен е така, даже понякога имам една остра болка за 2 3 секунди и изчезва, но това когато се ядосам или напрегна.
Иначе да ти кажа, откакто пия редавно всеки ден  магнезий, сякъш главоболието затихна. Не знам има ли общо..
Относно МЦ, аз си страдам от болки в корема и кръста от както се помня. Иначе ми е редовен, като по чассовник. Даже така ми намериха заболяването.. Бях 7 клас, все още без цикъл..
Аз да попитам какви болкоуспокояващи пиете? Знам, че аспирин и ибупрофен не са ок за жлезата?

# 498
Бубoлина той Еутирокса, че може да не е читав спор няма...но никога недей да съдиш само по ТСХ, говорим за това тук постоянно. И никога не се дозира спрямо него.
Преди няколко дни показах резултатите на сина ми с ТСХ 1,7, чудесен резултат, но Т4 е под норма (това е хормона който жлезата произвежда+ Еутирокса - синтетичен такъв )

Бенчита аз пия Беналгин от край време, аспирин никога не съм употребявала, а ибопруфен пия рядко само когато имам кризи със синузита и пия за кратко Нурофен стоп колд.
Съвсем възможно е от магнезия да ти е облекчено глабоволието, той е за нервно напрежение и отпуска мускулатурата , действа си успокояващо.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 09:25 от mibobo

# 499
  • На брега на реката
Зная, но там стойностите са добре, затова се ядосвам за TSH-то.

# 500
Зная, но там стойностите са добре, затова се ядосвам за TSH-то.

Колко добре? И те ако са добре, няма за какво да се ядосваш на ТСХ-то , те са важните показатели защото са хормони на щитовидната а ТСХ е хормон на хипофизата . Трите показателя се тълкуват заедно иначе е несериозно. Т3 и Т4 за да са добре, трябва да са над средата на границите.

# 501
  • На брега на реката
Т3 и Т4 са малко над средата, затова се ядосвам.  В петък съм на ендо и ще видя какво ще каже!

# 502
Ами щом са над средата гледаш тях, не е нужно да се прави промяна на база ТСХ , ако не се налага.

# 503
Така е, ама повечето докторя гледат как е стойността на Тсх. Аз винаги пускам и трите, но...

# 504
Така е, ама повечето докторя гледат как е стойността на Тсх. Аз винаги пускам и трите, но...

Знаем го това Simple Smile и не случайно, повечето от хората тук или във ФБ групите, се лекуваме сами след доста четене разбира се. Който си е избрал да си слуша лекаря, да го прави. Жалкото е, че сравнително често си носи последствията ако не е попаднал на читав такъв.

Аз лично на лекар ходя на 2г за да ми направят видеозон, контрол на  хормони и промяна на доза си правя сама от над 7-8г.

# 505
Здравейте, бременна съм в 17 седмица но явно нещо имам проблем с тези стойности. Първите са правени на 15.05 : TSH - 0,183 (0,15-3,33)
Ft4 - 12,99 (7.9-15,8) тези са правни при проф Паскалева

А тези са от вчера : TSH - 0,716 (0,3-3.36)
Ft4 - 8.7 (10.3-22.Sunglasses
Ft3 - 3.7 (3,13-6,47) а тези в Хърватска са правени
Бях и на ендокринолог, той ме гледа и каза, че всичко е наред. Не пия никакви лекарства за щитовидната жлеза. В момента съм в чужбина и следящ гинеколог казва, че всичко е наред, но аз мисля, че са доста ниски стойности. Благодаря предварително

# 506
Здравейте, бременна съм в 17 седмица но явно нещо имам проблем с тези стойности. Първите са правени на 15.05 : TSH - 0,183 (0,15-3,33)
Ft4 - 12,99 (7.9-15,8) тези са правни при проф Паскалева

А тези са от вчера : TSH - 0,716 (0,3-3.36)
Ft4 - 8.7 (10.3-22.Sunglasses
Ft3 - 3.7 (3,13-6,47) а тези в Хърватска са правени
Бях и на ендокринолог, той ме гледа и каза, че всичко е наред. Не пия никакви лекарства за щитовидната жлеза. В момента съм в чужбина и следящ гинеколог казва, че всичко е наред, но аз мисля, че са доста ниски стойности. Благодаря предварително
За бременност целят тсх да е 1-2 , така че смятам, че си добре.

# 507
Firo Daisy Hamie 621017 ако са верни тези от вчера си в хипофункция, Т4 е под норма а и Т3 е на долна граница. Ако имаш възможност да засечеш още веднъж в скоро време, за да се отхвърли лабораторна грешка. Но с такива стойности на Т4 и Т3 си за хормон.

# 508
Здравейте, имам следния казус. След предозиране и последваща медикаментозно предизвикана хипер функция на жлезата ми се появи стрснен симптом... Като дишам през устата се появява хрипане/хъркане, все едно са засегнати гласните струни или някой нерв. Ендотата казват , че съм ок, но то и като бях зле казваха, че съм супер. Знам че при хипер жлезата се уголемява, а и за да си поема повече въздух, започвам да се прозявам. Фт3 ми е над горна, тсх е 3.5.

# 509
Нормално ли е втория ендокринолог, който посетихме, да каже, че всичко е наред? Гледа го и на ехограф, всичко е ок. Единствено иска ново ТСХ, заради занижената морфология на СГ. Били незначителни отклоненията и няма нужда от хормон. Първият ендокринолог каза точно обратно... И какво правим сега?!? 🤔
Здравейте! Как ви се струват резултатите на съпруга ми? На 26год. е, има предписан Л тироксин, който още не е започнал да приема. Очакваме и отговор от андролог, т.к в СГ има отклонения в морфологията, а правим опити за бебе.

Наложително ли е да приема хормона? И ако започне за цял живот ли е?

Общи условия

Активация на акаунт