Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 588
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив

mibobo, благодаря за споделеното,  захарта ми е 5,39 и холестерола ми е леко над границата, просто са на друга страница тези изследвания, ще пусна цинк, В12 и Т3 преди да посетя лекар. За витамин Д взимах вигантол през зимата, разхождам се често на слънце, не знам какво друго да предприема....

# 676
Зависи колко Вигантол си вземала, при дефицит се пие повече, не профилактична доза. Аз съм с дефицит в момента и пия 2седмично по 20к, както и магнезий той е ко-фактор на Д. След зимата повечето хора са с дефицит, а ако е имало и възпаление някакво в организма и се изчерпва още повече.  При хипофункция често холестерола е леко завишен. 
И желязото си виж как е. С Хашимото и хипофункцията, често си вървят дефицити на Д, В12 и желязо

# 677
Дами, обмислям дали да започна да пия Родиола (златен корен) за по-добър сън и успокоение. Някоя знае ли дали има противопоказания за нас, хашимотките?

# 678
Няма, по-скоро има връзка с кортизола, но не помня точно ...май се пиеше при висок т.е. го намалява и ако си с нисък не трябва да го пиеш нещо такова ми се върти. Принципно адаптогените действат на всеки различно, някои са доволни от родиола, други от тулси, ашваганда .
Бях  вземала родиола на майка ми преди време, някакъв голям ефект не видя, тя има проблем със съня.

# 679
  • Близко съм

mibobo, благодаря за споделеното,  захарта ми е 5,39 и холестерола ми е леко над границата, просто са на друга страница тези изследвания, ще пусна цинк, В12 и Т3 преди да посетя лекар. За витамин Д взимах вигантол през зимата, разхождам се често на слънце, не знам какво друго да предприема....

Аз ходя при Хр. Георгиев

# 680
Здравейте пак. Вече знаете че си имам хипохондрия, но с риск д аме нападне някой ще питам. Преди време, може би ноември месец миналата година, пусках излседвания да видим имам ши друго автоимунно заболяване освен Хашимото. Чух се с лекаря по телефона каза че всичко е наред. Сега съм бременна в 4 месец и случайно видях тема в една група за ANA скрининг. И като се заглесах в Резултатие ми - филм. Гранични са и ми казаха да ги повторя ако кскам, да не би да се е появило нещо. Просто се панирах жестоко.. Сега само това мк трябва през бременността. Качвам снимка на излседванията, ако може някой да коментира.

# 681
Не е проблем този Ана, спокойно

# 682
Не е проблем този Ана, спокойно
Благодаря. Надявам се, че сега само това ми липсва

# 683
Момичета, моите резултати са готови. След обяд ще отида до ендокринолога, но се надявам да получа и вашите тълкувания преди срещата с нея. Благодаря предварително.
Кр. захар 5,2   реф.(3,8-6,2)

FT3- 3,76  (3,1- 6,8)
FT4- 18,22 (12,0- 22,0)
TSH- 3,39 (0,27- 4,2)
TAT/anti- TG- 23 (по- малко от 115)
MAT/anti TPO- 15 (по- малко от 34)
Vitamin B12- 409,3 (145- 569)
Витамин D Тотал- 20,1 (по- голямо от 30)

# 684
Кръвната захар е добре, В12 ако е в pmol/l е добре, но Д трябва да се вдигне, че е в дефицит.
Относно хормоните Т4 е добър, приемаш ли хормон? Т3 е нисък, при този добър Т4 явно няма добра конверсия. Иначе ТСХ е висок.

# 685
Не, нищо не приемам. На ехото жлезата е добре. Това, че няма добра конверсия как да го тълкувам?
Някакви препоръки? И за ТСХ също?

# 686
Тялото използва хормона Т3, когато има разни симптоми, обикновено те са вследствие на ниските му нива. Жлезата произвежда Т4, който после се конвертира в Т3. Ти имаш така да кажем "достатъчно" Т4 , но той видимо не се преобразува добре в Т3.
ТСХ е хормон на хипофизата и се увеличава, при сигнал от щитовидната, че хормоните са й ниски т.е. има хипофункция.

# 687
Благодаря за разяснението. И още нещо да питам.
Описанието на това водорасло дали е ок да почна да го пия при тези изследвания. Пия и селен.
https://bulvit.com/kelp-15mg.html

# 688
Момичета, знаете ли какво значи да имаш високо желязо - 38.03 (като трябва да е до 34) и нисък витамин Д 13.47 като трябва да е поне 30 ? Свързани ли са тези неща с хипофункцията на ЩЗ и килограмите?

# 689
Благодаря за разяснението. И още нещо да питам.
Описанието на това водорасло дали е ок да почна да го пия при тези изследвания. Пия и селен.
https://bulvit.com/kelp-15mg.html

Има йод, не е препоръчително да го пиеш. Селен, също е хубаво да се пие след изследване, защото може да се предозира

briebie сигурна ли си в резултата на желязото, т.е. преди това засичала ли си пак така? Питам защото понякога ако ти одраскат вената при вземане и се получава изкуствено завишено желязо. При сина ми така ме бяха ошашкали, той вечно с анемия и ниско желязо и единия път излезе така 2-3 едини над норма, а тогава наистина му бяха одраскали вената даже на ръчичката се виждаше. Та по показателите на ПКК, докторката каза, че вероятно е това и наистина при следващо изследване всичко беше наред. Иначе да, дефицит на Д е сравнително често срещан при Хашимото, както и на В12. При понижена функция на ЩЖ се забавя метаболизма и да има проблеми с кг, не при всеки задължително, но често. Но понякога тези проблеми са от ИР...която сравнително често върви с Хашимотото. При дефицит на Д трудно се отслабва.

Общи условия

Активация на акаунт