Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 597
  • 747
  •   2
Отговори
# 450
Ути Бъчваров кръсти близначките си Ружа и Далия.

Наистина вероника е и име на цвете, но има света Вероника, която се почита днес. Подозирам, че цветето е наречено на някоя красива жена с това име.

# 451
То сякаш е като прилагателно, но в първият момент го прочетох като руина - нещо разрушено, останало от старо време... Не ми навява хубава асоциация.
Иначе е звучно някак, но пък с се римува с вуйна...
Абе странно си е отвсякъде...
Руйна Русева - с фамилията звучи добре

# 452
Руйна - не знаех, вписва се в: Руйна, Бистра, Вихра, Весела,... Може и Буйна да има Simple Smile
 От списъци : Вилизара, Теа, Леа, Нелиа
От Фб : Бисерина

# 453
От мен тези, от една група във фб

# 454
Сега погледнах, че Айдар е име на кан от Волжка България. Иначе има и хоро с това име от Пиринската етнографска област, но нямам идея откъде е наименованието му и какво означава.

# 455
Аз попринцип го сложих заради Краснодар, после докато редактирах снимката да скрия името на авторката забелязах и Айдар та го оставих. Помислих че са от турски произход, но не са, беше писала в коментар отдолу че е често срещано Унгарско (май?) име, но било международно и затова.

# 456
  • София
Единствената (извинявам се, ако има и други, които пропускам) българска балерина в Staatsnballet Берлин се казва Красина Павлова.
Когато прочетох статията за "цветните" имена, се сетих, че в студентските ми години приятел на моята съквартирантка ме покани на имен ден на Цветница. Бях страшно изненадана, защото мислех, че момчето се казва Александър (всички му викаха Сашо), но се оказа, че се казва Карамфил..

# 457
Хранимир

# 458
В темата за влогъри /която вече не съществува тук 😃/ се коментира, че цялото име на сестрата на Теа Минкова е Ерсаия - много величествено и интересно звучи, нямам идея какъв му е произхода.
На баба си е кръстена дословно.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 19:57 от Вαнилия ~🌸~

# 459
Къде пада ударението в Ерсаия?

От Фб:  Далина.

# 460
Всъщност сестрата на Теа Минкова се казва Ерсая и на галено и казват Ая. Не знам къде е ударението.

# 461
В списъка с позабравените или недотам ползваните имена липсва Роза, само 2 жени с това име съм срещала. Ружа и Роза еднакво силно и добре ми звучат.

# 462
Всъщност сестрата на Теа Минкова се казва Ерсая и на галено и казват Ая. Не знам къде е ударението.

Според публикуван избирателен списък е Ерсаия.

# 463
Намерих им родословното дърво в един сайт. Там и тя и баба и са Ерсая. А сега пак като потърсих, открих в един списък баба и записана като Ерсаия и една Теосвета.

Ето този е сайта:
https://rodoslovie.net/
Пак от него - Кани, жена

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 12:07 от AnMary

# 464
От ФБ: Сълзяна; Нурка - момичета 20+

Общи условия

Активация на акаунт