Един татко моли за съвет

• 14 786
  • 480
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз мисля, че авторът е комарджия, който вече има толкова дългове, че не му се вижда края. Сигурно е профукал и пари на жена си. И на нея и е дошло до гуша. И е бясна. Може и лихвари да са звъняли да я тормозят за дълговете на мъжа и. И най-логичното е да бяга и да спасява себе си и детето. Но иначе тя пие като смок и е гадна скандалджийка. Simple Smile

# 136
Потресена съм от такива хора и особено жени. Работила за малко пари, по всяка вероятност неквалифицирана работа. Родила и легнала депресирана и пияна. Свършило й майчинството и на две работни места тип клатику* едва се задържала по няколко месеца.
Ако е алкохоличка, не мисля, че ще й дадат детето. Пък и е без жилище и доколкото разбрах - безработна. А авторът има свободно жилище.

Авторе, между другото, тези твои приятели търсят ли си още служител за 2к заплата и какви изисквания имат?

големите разходи, които успял да минимизира, че и да обърне в спестявания. Кънти на кухо тази история.
По тая точка не кънти. Аз от половин година, откак изплатих КК, оставам със 100-150 лв в края на месеца, ама пусто широки пръсти и шарени витрини. Покрай ИП за първи месец успях да не ги изхарча.

Пълни глупости. И аз имам контакти, да те препоръчам да видим дали ще те вземат за технически съпорт, щом толкова лесно неквалифицираните ги взимат да се пробвали. То и административна позиция не е лесно да докопаш в добрите фирми с високо за редова секретарка заплащане.

Значи, детето си ляга в 9, обаче той точно тогава решава/се уговаря, че трябва да го вземе, като е заспало, да се прибира. Кой нормален родител си прави уговорки да си разкарва детето точно по времето му за лягане? И, разбираш ли, заспало дете, нашият се къса да звъни на звънеца и да кърти врати да го взима, че било на градина. Нищо че 2 месеца го е гледала безработната тъща, като няма градина, и един ден в тоя бацилник, ако пропусне да отиде, няма дс е голям пропуск. Никой, който действително гледа дете и е с всичкия си, не би тръгнал да му разваля преднамерено нощния сън. Някой, ако ми звъни 2-3 минути на звънеца, докато детето ми спи, лично ще отворя вратата колкото да му изкъртя зъбите възможно най-безшумно, и ще я затворя пак.

И тая гарсониера, купена от свекървата, все пак има и кухня, където може да се гледа телевизия.

# 137
Аз разбрах, че мамина мързелана спала, а не детето. Всъщност никакво значение няма. Лика прилика са си вярно.
Авторът да хваща някой бракоразводен и да действа докато не е изстинала почвата.

# 138
Има бирени алкохолици, всяка вечер по 2-3 и повече литра бира Така че нищо странно не виждам поне тук. За жена също съм виждал да пие по половинка водка, не беше 100 кила, а малко по-високо момиче, наполовина украинка. Така че с тренинг булката може спокойно да го докарва до 4 бири за вечер, няма нещо кой знае какво невероятно.
Иначе съм съгласен, че отношенията са им заминали, няма смисъл, нека да се бори за детето си. Явно са някакви селски пръчки и жената, и майка и, вероятно и автора също, но при такива курвенски номера, какъвто са му спретнали, аз също бих откачил. Да събира парички за добър адвокат, както вече му казах, друго не виждам какво може да направи.

# 139
Аз разбрах, че мамина мързелана спала, а не детето. Всъщност никакво значение няма. Лика прилика са си вярно.
Авторът да хваща някой бракоразводен и да действа докато не е изстинала почвата.

В първия пост 2 пъти пише, че детето си ляга в 9, но това изобщо не е проблем за него да се уговори да си разкарва детето точно по това време да се прибирало. То като си ляга в 9, към 8 му започват приготовленията за лягане - баня, хранене, някаква по-спокойно дейност, която да го подготви за сън... Перфектно подбран момент да звъни по телефона и на звънеца, и да напира да влиза с вратата, докато къпят, хранят и приспиват детето.

И моля, бирата откога мирише на джибри?

# 140
  • София

В първия пост 2 пъти пише, че детето си ляга в 9, но това изобщо не е проблем за него да се уговори да си разкарва детето точно по това време да се прибирало. То като си ляга в 9, към 8 му започват приготовленията за лягане - баня, хранене, някаква по-спокойно дейност, която да го подготви за сън... Перфектно подбран момент да звъни по телефона и на звънеца, и да напира да влиза с вратата, докато къпят, хранят и приспиват детето.

И моля, бирата откога мирише на джибри?

Не, не пише това в първия си пост.
Пише, че в 9 часа се качват при бабата.
Не пише, че го къпят и подготвят от 8 часа, та в 9 да легне.

И пише, че уговорката с жена му е била да отиде към 9 да ги вземе.
И че се е притеснил, след като е звънял преди това, а тя не е вдигала.

И не, не е разбивал врати.
Написа, че е имал ключ, отключил е, а някъде след това са се опитали да не го пуснат по- навътре.

Обичаш да си правиш свободни съчинения по твои си картинки, като игнорираш фактите, които са дадени в историята.

# 141
Понеже във входа, в който живеем, майка ми живее на горен етаж в друг малко по-голям апартамент, взехме решението като стане време за сън на детето, към 9 вечерта аз и детето да се качваме в другия апартамент да спим там, за да може и съпругата ми да си почива през нощта. Сутрин ставаме, завеждам детето на градина, вечерно време я взимам, разхождаме се до някоя площадка, към 7 и нещо се прибираме при съпругата ми, прекарваме 2 часа заедно и към 9 си се качваме горе да спим.

Това пише. Качват се да спят - приготвя детето за спане, с всичките му необходимости, изминава 1-2 минутни разстояние до майка си в съседния апартамент, и детето спи. Не е писал за други да прави там, а щеше, ако се беше сетил, че може още да поукраси историята - отива са ги къпе при майка му, там приготвя вечеря на детето, че на впиянчената му жена шумът от тракането на посудата в гарсониерата може да ѝ пречи да си гледа телевизия...

# 142
Това с качването горе да спят с двамцата с детето звучи като уникална измишльотина. Принцът не слиза ли после при пишман принцесата?

# 143
  • Paris, France
авторе, връзката ви е бита карта. И двамата сте хвани единия, удари другия. Странен живот водите. С невротичната пияндура решавате да правите дете в гарсониера на майка ти. С 2000 лева месечно и без наем успяваш да направиш яки дългове. Качвате се с детето да спите всяка вечер у майка ти, но когато детето иде за една нощ у другата баба правиш циркове и нахлуваш в дома им.

Трудна работа ще е развода. Мислили ли сте за споделено родителство? Ти да отидеш у майка си, жена ти, ако иска, да остане в гарсониерата (Като може и наем да и поискате ако остане, но след развода 😎 ) Ще си я гледате както досега, като детето ще си има ежедневен контакт и с двамата, но и с баби и дядовци. Никой няма да дължи издръжка на другия.

Съветвам те да започнеш да записваш всички инциденти и крясъци, както и да намериш физически лица, които да свидетелстват, че всяка вечер спиш с детето у майка си.

Полезен адрес:

https://bulgarianfathers.wordpress.com/category/%D1%80%D0%B5%D0% … 0%B0%D1%82%D0%B8/

Ще ви помогнат.

# 144
И аз имам контакти, да те препоръчам да видим дали ще те вземат за технически съпорт, щом толкова лесно неквалифицираните ги взимат да се пробвали. То и административна позиция не е лесно да докопаш в добрите фирми с високо за редова секретарка заплащане.
Само че ти говориш за редови кандидат, не за връзкар. Един забавен случай се сещам от трудовия ми стаж - кръстницата на децата на шефа, която не говори чужд език, но е бранд мениджър на изключително вносни марки. Че и се караше, когато звънне някой да иска да говори с нея, как много добре знаел, че тя не говори английски. Добре, че останалите колеги бяха компетентни езиково. Работата, която вършеше тази колежка, беше 2 пъти годишно да въведе артикули в складовата програма (за двете години, които изкарах там, при всяко въвеждане имаше издънки, а другите колеги нямаха) и през останалото време да подпира брадичка, докато зяпа камерите по обектите.
Има връзкари, научават се, има и други, които само търкат стола и мрънкат.

И това с дълговете и как тъй бил взел кредитна карта и кредит - хората с 3к заплати взимат уреди на изплащане, вие за една КК не вярвате. И много добре знаете, че майчинството втората година не е 90% от 1000 лв.

# 145
Горкото дете. Само го подхвърляте насам натам, вечер го местите нейде из етажите и по бабите, то си няма спокойствие и свой кът. Авторе, със сигурност и ти не си бял и добър, но жена ти чеп за зеле не става от нея. И аз дете гледам на 2, ама не съм се пропила. От какво толкова се депресира тая жена, че нервози, че и сън не я хваща. Да си ляга в 22, в 6 ще се е наспала, че да си обгрижва детето. А и то е по- голямо вече, на градина ходи. Жена ти я мързи, че 2 не вижда. Мамина Богданка на 37,  тича при маминка. Тая жена не ти трябва, като хомот на шията. Гледай да си оправиш позицията относно детето. Трудно ще ти е, но ти пожелавам късмет.

# 146
Авторът девет години е опознавал жената преди брака и накрая я е взел. Информиран избор. Не може да се сърди на никой друг, освен на себе си.
Винаги съществува и варианта с букети, извинения, подаръци. Заради детето, не друго. Малко ще попълзи по корем и ще си я върне.

# 147
Само че ти говориш за редови кандидат, не за връзкар. Един забавен случай се сещам от трудовия ми стаж - кръстницата на децата на шефа, която не говори чужд език, но е бранд мениджър на изключително вносни марки. Че и се караше, когато звънне някой да иска да говори с нея, как много добре знаел, че тя не говори английски. Добре, че останалите колеги бяха компетентни езиково. Работата, която вършеше тази колежка, беше 2 пъти годишно да въведе артикули в складовата програма (за двете години, които изкарах там, при всяко въвеждане имаше издънки, а другите колеги нямаха) и през останалото време да подпира брадичка, докато зяпа камерите по обектите.
Има връзкари, научават се, има и други, които само търкат стола и мрънкат.

И това с дълговете и как тъй бил взел кредитна карта и кредит - хората с 3к заплати взимат уреди на изплащане, вие за една КК не вярвате. И много добре знаете, че майчинството втората година не е 90% от 1000 лв.

Колко па да е връзкарка, след като контактите му стигат само да уреди интервю за изпълнителска позиция или по-скоро да му кажат къде е момента търсят човек, че да си пратил СВ-то (което пак е полезно, разбира се). Много често подобни интервюта се провеждат от компании за подбор на персонал , и още по-често става дума за повече от едно интервю. Ако те одобрят на предния етап, минаваш към следващия. И ако трябва да съм откровена, заплата от 2 хиляди и нещо (което вероятно е по-близо до 2, отколкото до 3) на 37-годишен мъж в София в ИТ сектора не предполага управленска позиция с дебели връзки. Това е малко над джуниър ниво като заплащане.
Технически съпорт също е изпълнителска позиция, не е подходяща за калинки. Трябва да е много жертвоготовна приятелката, за да препоръча в собствената си фирма, там, където и тя работи, някой, който не е квалифициран за работата.

# 148
Авторе, очевидно родителите на жена ти не хаят за вас, но свекървата не е ли предлагала, когато се е родило детето тя да отиде в гарсониерата, а вие да живеете в другия апартамент? Не че е длъжна разбира се, но ми стана интересно дали тя е била наясно за проблемите ви с пространството и дали се е опитвала да помогне.

Наистина не виждам как младо семейство с дете ще обитава спокойно гарсониера - самата дума гарсониера идва от гарсон (момче, ерген).

Свекървата обаче е умница - не е прехвърлила апартамента на синковеца, като си го знае какъв е ахмак

# 149
Има фирми и фирми във всички сектори.
Роднина, приета по документи и завършила Социални дейности, работеше секретарски длъжности, докато не я уредиха на интервю в КПМГ, което тя мина успешно. И вече над 10 години е там, на доста висока позиция, нищо общо с нейното образование. Ама първо - тя конкретно налегна парцали и се дообразова. Второ - след няколко успешни интервюта и работа, нормален човек се ошлайфа в трудови навици и в как да прави впечатление. Не охка и не ахка от лоши колеги и гадна работа.
Никъде в темата не се казва, че жената не е квалифицирана. Аз писах, на база споменатата заплата, че е работила най-вероятно нискоквалифицирана работа. Преди 3-4 години около 1000 даваха на продавачите в HM и средно натоварени секретарки с работен английски.

Аз лично не одобрявам менкане на апартаменти. Тия неща се решават като продаваш и купуваш по-голямо.
Плюс това, мъжът в случая не смятам, че лично е виновен и е смотаняк, че не са купили, при положение, че другият работещ в семейството не е искал да купуват. Жилищата не растат по дърветата да си ги берем.

Общи условия

Активация на акаунт