Един татко моли за съвет

• 14 794
  • 480
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък лично обвинявам точно мъжът, че не са си купули по-голямо жилище. Аз  съм омъжена за човек, който кредити не взима и съвсем сама си ходих по банки и си уреждах кредити, както и си търсих жилище. Моят мъж дойде само два пъти с мен, единият път да види какво съм харесала и вторият път да се подпише в банката. Както виждате и сама жена може да се оправи, пък какво остава за мъж, дето уж е силният пол. За всичко си е виновен сам.
Аз лично не го обвинявам, че е с тази жена. Има хора, включително и аз, дето се влюбваме и се раздаваме, обаче това не означава, че не можем да си подредим живота на битово ниво. Специално за жилището и за кредитната карта е в него вината.

# 151
Моля? Значи да купи сам, да си дава половината заплата за жилище, а на пияндето да му пошушнат да се разведе и да му вземе жилището?

# 152
Двете жилища са на свекървата. Защо тя ще си нарушава комфорта и ще се мести в по- малкото? И това, което е направила е много.

# 153
  • София
Пак стигаме до позната песен- мъжът да купи жилище, щото жената така иска.
Ама, че този мъж няма нужда от жилище и че е осигурил начална база, няма значение.
Човекът написа, че досега майка му е живяла с майка си в по- голямото жилище.
Бабата е починала миналата година и са мислели да направят смяна на жилищата тази година.
Но, това пак не е достатъчно на пияндето, което 12  години живее гратис в гарсониерата.........

# 154
Имаше една руска приказка "По заповед на щуката (да стане на минутата)" Smiley

Тези неща с жилищата трябва да се планират с години назад, правят се разчети, гледа се бюджета.
Забелязал съм, че жените, които искат да си тръгнат поставят някакви условия с нереалистични изгледи за изпълнение.

# 155
Автора поясни, че е имало такова предложение за смяна на жилищата, но другото жилище е искало сериозен ремонт (разбираемо, след като десетилетия предполагам е ползвано от майка му и баба му), обаче пияндето не искала да инвестират в чуждо жилище (все едно тя работи и изкарва парите). Изобщо крива работа и селски пръчки, няма прокопсия тук. Нека запази търпение, жена му като няма кой да и угажда и свършат парите за пиячка, може да умекне и с някаква почти символична издръжка може да се спазарят да не му прави проблеми за детето. И пак да си намери добър адвокат.

# 156
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.

И моля, бирата откога мирише на джибри?
Откакто гроздето е кисело....
Таткото трезвеник излезе сега, но през времето на сговорното съжителство е купувал той бирата за депресираното майче? Да се разведри вероятно ...нали е безработна, в отпуск по майчинство. Със замъглен поглед гарсониерата сигурно изглежда по-голяма, дължимите суми по кредита (около 200 лева месечно) почти незначителни, проблемите в брака почти преодолими. Защо е давал пари за алкохол? 🙃

# 157
  • София
Човекът обясни, че жена му не е алкохоличка, а пиянде, което бори проблемите си с бира. И става агресивна като се зашемати. Две туби бира от супера нямат и 4 лева. А, дано тя сама да е могла да си ги купи, а не да чака той да я " алкохолизира".

# 158
Ммм така. Една бърза проверка в Гугъл за ника и става ясно, че жената не е никак зле образована. Немска филология от НБУ. Това подсказва две неща- или мама и тати имат пари, или жената не е никак мързелива и си е работила здраво, за да се образова.
Прави впечатление и колко често са били по екскурзии. Това обяснява как с общ доход от поне 2500( това за втората година майчинство) се е наложила кредитна карта.
Грешка е кредитната карта и кредитите. Това са неща, които се обсъждат със партньора, предвид, че при сключен брак той е съдлъжник.
Оставането в гарсониерата, поради щото жената не искала да взимат кредит, е безумно. Има куп начини единия партньор да закупи жилище, което да не може да се пипне при развод. Включително да го купи и дари на мама.
По-скоро не е имало желание, а и финансова култура, за да го направи.
Авторе, а ти колко пъти си повдигал въпроса за бирата? Щом смяташ, че е проблем, говорил ли си с нея, да опиташ да помогнеш, нещо?
Уговорки тип "аз гледам детето, ти се занимавай с домакинството" са безумни. Детето е общо, както и домакинската работа е обща.
Както аз виждам нещата, ти си се опитал да отделиш детето от нея, водейки го при майка ти, уж за нейно добро. Не е ок това. Сам казваш, че е лабилна и се влияе. Дали не си се възползвал ти самият от това? Много е лесно, от "загриженост" да убедиш жена ти, че е уморена, че не си иска детето и че е по-добре да го водиш при майка ти. Ти как се опита да помогнеш на жена си да поддържа връзка със детето си?
Отделно, знам какво е да си в малко жилище. Ужасно е. Но има начин всеки да си запази пространството. Дори и със дете. Защо като се събуди детето, не отидете в другата стая? По същият начин, защо не преместихме тв-то в кухнята, за да може тя да си гледа до късно. Винаги е по-добре телевизор да няма в стаята, където се спи. Тя си седи до късно да гледа тв, после си ляга, вие сутрин като станете с детето, отивате в кухнята.
Има ли желание, има и начин.
Отделно каза, че си водил детето при другата баба, от 11 до 7 вечерта. Щом ти е такова работното време, кой взема детето от градина, която е до 4:30-5?
Въобще, първоначално темата изглеждаше със други нюанси. Все пак съветът ми остава:
Намери си адвокат, опитай да се разберете нормално, не прави циркове с обвинения в съда, ако се стигне до там.
Детето е най-важно, намери начин нещата да се случат по най-лек начин за него.
Не дължиш обяснения във форума, така е.
Но щом си пуснал темата, значи искаш някакви съвети. Няма да получиш качествени такива, докато нещата не се връзват. А, ако стигнете до съд, ще обясняваш. И то много. По-добре се вслушай в това, което тук ти показват като проблем. Защото, ако дори и една част от съмненията на съфорумките са истина, то ще ти е трудно да се бориш за дете. Най-вече, ако изтрещяването и избухването ти не са еднократни.
А това, че си опитал да отдалечиш детето от майка му, чрез манипулации, е долно.

# 159
  • София

Както аз виждам нещата, ти си се опитал да отделиш детето от нея, водейки го при майка ти, уж за нейно добро.
.............
А това, че си опитал да отдалечиш детето от майка му, чрез манипулации, е долно.

Колко пъти препрочетох написаното от автора- никъде, дори с една думичка не е дал повод за такива съмнения.
Напротив- обяснил е защо се е стигнало до воденето на детето при бабата и по чие желание.
Как с лека ръка се обвинява човек в такива долни прояви, се чудя?

# 160
Абе с всичко съм съгласна, ма защо да купува и дарява на мама, като и без това живее в жилище на мама? Егати схемата и повод за нови скандали.
И даряването е лесно - а кой ще го плаща това жилище? Нали като извади 6-7-8-900 лв за ипотека, тия пари ги вади от общия семеен джоб. 600 лв от 2500 са почти 1/4, а те всъщност не са и 600.
Аз не разбрах за кой град става дума, между другото.

# 161
Е то е ясно, че е за София. Семейство в чуждо жилище, дори и на мама, не е оферта. Семейството става тогава, когато двата си купят жилище и си го изплащат. Другото са грозни схеми. 

# 162
Ясно, тогава ако някой намери жилище с две спални и отделно холокухня, което излиза 600 лв вноската му в София, да свирка. Взимам го веднага. Само да не е в гетата, селата, най-най-крайните квартали, да има хубаво училище и детска градина на макс 10 мин пеша, супери, хипери, мол е близост, метро пред входа и последният да затвори вратата.
Няма ли такива евтинийки? Еми... няма, знам.

# 163
Каква е разликата м/у пиянде и алкохолик? На мен ми е едно и също.
И тия жилища за нищо ги нямате, сякаш верно растат по дърветата и си ги берат свободно като череши. Вече 2 пъти поне чета и "чуждо жилище", ако на мамина Грозданка ѝ е чуждо това си е неин проблем. Хиляди живеят в едностайки, че дори и в еднопространствени, хиляди живеят и под наем. Ако толкова пък да им е тясно да се бяха изнесли, ама тогава пък откъде пари за миткане.

# 164
Каква е разликата м/у пиянде и алкохолик? На мен ми е едно и също.
И тия жилища за нищо ги нямате, сякаш верно растат по дърветата и си ги берат свободно като череши. Вече 2 пъти поне чета и "чуждо жилище", ако на мамина Грозданка ѝ е чуждо това си е неин проблем. Хиляди живеят в едностайки, че дори и в еднопространствени, хиляди живеят и под наем. Ако толкова пък да им е тясно да се бяха изнесли, ама тогава пък откъде пари за миткане.
Това долу е цитат от Уикипедия, има нещо общо:
Алкохолната зависимост (алкохолизмът) възниква бавно, обикновено при повече от 10-15-годишна злоупотреба при мъжете и доста по-бързо при жените и младите хора. Характеризира се със социална дезадаптация, често насилие в семейството и впоследствие разтрогването му. Болните запускат външния си вид, отпадат от работа.

Иначе има хора, които се напиват и от 50 грама концентрат и падат под масата. Други половин половин бутилка само би им вдигнала настроението. Не знам кои са пияндета и кои алкохолици Grinning

Общи условия

Активация на акаунт