СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 756
  • 801
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моят не мога да преценя как е с тезите. Така както може да изкара 2 т. без проблем, така има и 5 т. Не ползва заучени фрази, пише си ги по детски, така както той си ги разбира. Да се надявам на НВО да е вторият вариант Simple Smile

# 406
Дано МОН го отчетат. Но випуска е голям,ще трябва разслояване...

# 407
мама Мони, и Ния така пише тезите. Варира от 3 до 5. За мен загуба на 3 точки не си заслужават зубренето на заучени фрази.

# 408
  • София
По БЕЛ учителката ги засипва с тестове. Започна да препрочита произведенията. От мен отсега нататък само откриване на грешки, че нещо се излага там.
Математиката е мъка, не отказва да прави тестове, но демонстративно не пише, решава наум и съответно прави безумни грешки. И без това не му е силата там, така са още по-зле нещата.

# 409
  • София
мама Мони, и Ния така пише тезите. Варира от 3 до 5. За мен загуба на 3 точки не си заслужават зубренето на заучени фрази.

Опитах се в началото да му кажа, че трябва да се научи как се пишат тези, за да има повече точки и да понаучи ако трябва някои фрази. Категорично ми каза, че няма да учи наизуст мислите на някой друг, а ще си пише както той го разбира. Не настоявах повече. Колкото-толкова това са неговите разсъждения по темата.

# 410
Добро утро, мили мами. Чета и нямам сили да седна да пиша след квесторството на двете матури. Днес съм малко по-добре. В училището ни предложиха ръкавици, маски и шлемове. Аз твърдо бях решила да се боря срещу шлема, но не се наложи. Не беше задължителен. Макар, че, за мое учудване имаше учители, които си взеха и стояха с тях. За ръкавиците казаха, че някъде пишело, че трябва, другаде, че не трябва , ама ние да сме сложили. Не съм слагала. Учениците бяха по 4-5 в стая. Повечето не си носеха тези прословути прозрачни пликове за багаж. Оставиха си раницата/чантата на стола до тях. Не сме ги събличали. В понеделник по БЕЛ имаше и с маски и без. Вчера( математика) и петимата бяха без. Аз също я държах маската под брадичката. По математика формулите бяха посл. два листа, закачени за задачите. Не сме ги проветрявали, нито дезинфекцирали по време на изпита. Но трябва да уточня, че моята шефка е много готина и не се втелясва.
   За седмокласничката имам чувството, че изпускам вече нишката. Прави някакви тестове от курса, математиката също тече. В училище математиката е кръгла нула. До мин.седмица нямаше нито една внесена оценка. След питане към директора на родителската вечерта се появи една оценка. Но учителката е много зле - някои задачи не може да ги решава и като запецне, дава друга.
   А за учителите, дето сте коментирали, ами то ясно. Като с лекарите, някои от които са учили , щото е престижно. Та и с учителите така. Някои стават, както писахте, да учат нещо, и не си дават сметка колко би могло да е досадно да повтаряш едно и също много пъти с усмивка и без нерви. И че си учител не само в училище, а и като си в къщи. А професията е прекрасна, чувството на удовлетворение е страхотно , срещайки бивши ученици. На тая тема мога да пиша много, но не е тук мястото.
Още малко остана.
Хубав и усмихнат ден ви желая.

# 411
И моето никога не е учило готови тези. При него резултатите също варират в зависимост от това дали по някакъв начин му е близко като светоусещане произведението или не. Най-зле е с героичните творби.
Преговор от материали от курса не може да направи, защото всичко е разпиляно из цялата къща. А учителката ги съветваше да събират в в папки..  В училище решават стари НВО по математика, за БЕЛ не знам да правят преговор.

# 412
  • Пловдив
Ние утре най-накрая ще имаме родетелска Simple Smile

# 413
Прави един ПИ по БЕЛ от училище. Само 53 точки от първи модул, преразказът още не му е проверен. Всъщност, когато успея да го хвана вкъщи да направи нещо по БЕЛ, пак там се движи, около 55 точки. На четири въпроса сбъркал, не помни вече кои, не помни колко точки му е поставила учителката на тезата 😞 Това, няколко часа след като си е погледнал проверения тест.  По БЕЛ съвсем нищо не мога да го накарам да прави. Абсурд е преговорът вкъщи. Каквото преговори в час, това ще е.
По математика положението е по-добре. Ще правят ПИ от училище в петък. Ще видя там какви ще ги сътвори.

# 414
  • софия
Утре ще имаме РС. Развълнувах се, като преди среща с гадже Smile Ще си взема бутилка розе.

# 415
Ние утре най-накрая ще имаме родетелска Simple Smile

И ние също, даже дъщеря ми вика "мамо хайде и теб да те видя онлайн на зума" SatisfiedSatisfied
Дано успея да се включа, че родителската среща е от 18.00ч., а аз съм на работа до 17.30 часа!
Аз не смятам да пускам камера, само ще слушам какво ще каже класната!

# 416
  • гр.София
Утре ще имаме РС. Развълнувах се, като преди среща с гадже Smile Ще си взема бутилка розе.
Ха-ха, и аз снощи съм развълнувана. Мислех, че ще намерят начин да си я спестят.

# 417
  • софия
Ха-ха, и аз снощи съм развълнувана. Мислех, че ще намерят начин да си я спестят.
Аз разбрах сутринта. Ще бъде обща за всички класове. Голямо говорене ще падне.

# 418
Linskia, радвам се, че при вас помагалото за тезите е помогнало. Изказвам лично мнение.

Разбира се, нищо против, тъкмо обратното, стана ми любопитно какво не ти е харесало, за да обърна внимание , понеже ги ползваме активно Simple Smile

И само да допълня, не зубри тези, а прочита разработена теза (някой по-масов цитат й давам) и след това си пише със свои думи, това което е разбрала.
Най-голям зор видяхме как да структурира мисълта си - за встъпително изречение,  и аргументи в следващите две.
Зубренето няма смисъл наистина, но пък ако запомни от крилатите фрази поне важните ез.средства, пак добре.

# 419
  • у дома...
Мацките с родителските срещи, що не пуснете по един лайвстрийм да се забавляваме и ние? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт