СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 694
  • 801
  •   1
Отговори
# 540
Няма как да седна да събирам документи по статия в блог от 2013 година Simple Smile)))
Преди изпита и резултатите...

# 541
Да, и това.

# 542
  • София
Преди n години част от имуществото се самодекларираше в техни формуляри - май колите бяха там, също и екскурзии в чужбина в последните две години, спестявания и т.н. От инстанции бяха не повече от 2-3 документа, които се вадят за 30-40 минути всеки + бележка за доходите за последните две години от работодател. т.е. в рамките на седмица би трябвало да се вместите.

# 543
Преди n години част от имуществото се самодекларираше в техни формуляри - май колите бяха там, също и екскурзии в чужбина в последните две години, спестявания и т.н. От инстанции бяха не повече от 2-3 документа, които се вадят за 30-40 минути всеки + бележка за доходите за последните две години от работодател. т.е. в рамките на седмица би трябвало да се вместите.
Ама че нахалство! Да не би хората да си записват децата да учат в банка! В края на краищата, който не си е преценил възможностите, ще си сърба попарата.

# 544
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не се съмнявам, че ще създадат необходимата организация за бърза проверка на изпитните работи.
По-скоро ми се струва, че с тези документи за финансова помощ не е толкова просто положението, защото винаги може някой нещо да е пропуснал, да му изискват допълнителни документи и т.н.
Ще видим.
Ние не кандидатстваме там де, касае ни само по тема заемане/ освобождаване на места в другите гимназии.

И аз се интересувам от темата, но по-скоро колко деца ще освободят места в колежа след 1-во класиране. Особено ме интересуват намеренията на децата от СМГ какви са.

# 545
  • у дома
Нашите се връщат в училище др седмица-следобяд извън уч часове за консултации по бел и мат -по желание е,не е задължително-класната събира мнение колко деца желаят-по-точно родителите на колко деца са съгласни с идеята,за да ги разделят на по-малки групи и да направят график.

# 546
Ама че нахалство! Да не би хората да си записват децата да учат в банка! В края на краищата, който не си е преценил възможностите, ще си сърба попарата.
Кое е нахалство? Тези документи се искат само от хората, които желаят да плащат по-ниска такса. Подават ги и от колежа определят на кого с колко могат да я намалят. Ако искаш се записваш при техните условия, а ако искаш - не се. Твоя воля, никого на сила не карат.

Особено ме интересуват намеренията на децата от СМГ какви са.

Предвид, че децата си правиха анкета във вайбър. АК е желано от много малко деца, наистина много малко. По-скоро е резервен вариант.

# 547
Тотално не ме интересува темата, ама защо да е нахалство.
Реагирам, защото това ми припомни как в студентство социални стипендии вземаха обикновено деца на заможни родители, въртящи собствен бизнес и осигуряващи се на минимума и така излизащи социално слаби.
Намерили са начин да помогнат на наистина нуждаещи се това.

# 548
Кое е нахалство? Тези документи се искат само от хората, които желаят да плащат по-ниска такса. Подават ги и от колежа определят на кого с колко могат да я намалят. Ако искаш се записваш при техните условия, а ако искаш - не се. Твоя воля, никого на сила не карат.
Никъде не беше споментато, че става дума за отстъпки/стипендии. Иначе звучи просто абсурдно.

# 549
  • София
Никъде не беше споментато, че става дума за отстъпки/стипендии. Иначе звучи просто абсурдно.
Напротив, беше многократно споменато в постовете, предходни на цитирания.

# 550
  • София
gadamer, с уговорката, че нещата сега в СМГ са различни, дори само заради това, че паралелките са шест (или пет в конкретния набор - не съм сигурна), при четири паралелки нещата изглеждаха така:
10-15 деца се явяват от чисто любопитство,  класират се и директно освобождават местата в колежа;
10-тина деца твърдо искат колежа, почти всички влизат
10-15 деца кандидатстват като резервен вариант за СМГ, или резервен вариант на СМГ + НЕГ - от тях около 7-8 последствие отиват в АК, т.к. балът не им стига и статистиките на РУО не дават надежда за второ класиране
Отделни бройки кандидатстват и решават според финансовата помощ от АК,
т.е. от приетите от СМГ бих заложила на около 25 сигурно освободени места.
Понеже и деца от други училища подхождат така, общо се освобождават около 40-50 места на година. Предвид икономическите обстоятелства в момента,  Брекзит и други фактори,  не знам дали броят на освободените места тази година ще бъде от този порядък, но предполагам, че ще е сходна ситуация. Доколкото първите 40 освобождаващи се места са заложени предварително от АК, въпросът е над тази бройка колко още могат да се освободят. Вероятно около 10-15.

# 551
  • софия
А принципно в АК кога е записването - преди или след подаването на документи за намаляване на таксата?
Записването е след като знаеш дали и колко намаляват таксата.
Общо взето се прави следното - кандидатствате в Колежа, приемат Ви, кандидатствате за редукция, ако Ви одобрят и Ви устройва процента се записвате, ако не Ви устройва - не се записвате.

Ходих за вино за РС и се вклиних не много уместно, но чета поред Grinning

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 12:32 от zvаnchе

# 552
  • София
С две думи АК ще имат малко повече от месец, за да организират всички дейности по прием преди да излезе първо класиране от НВО.
Не е невъзможно.

# 553
  • у дома
Иначе моето вчера категорично отказа да го тормозя с НВО-имал да си прави някаква игра за проекта за Телерик и не му се получаваше-като видях колко кода е изписал веднага ми мина през ума какво голямо количество задачи е могъл да реши за това време...Обаче го оправи и тръгна-в 23 ч и 50 мин и ми казва,че е писал на госпогата къде да я прати и аз му казвам,че не е добре и жената сигурно спи-след 5 мин дойде да ми каже,че му е отговорила та явно не спи...

# 554
Gadamer, а защо особено те интересуват намеренията на децата от СМГ? Не е ли все едно от кое училище са кандидатите, за които АК е резервен вариант? В тоя ред на мисли, може да попиташ в темата на АК, която сигурно следят доста повече мами на кандидати.

Общи условия

Активация на акаунт