СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 709
  • 801
  •   1
Отговори
# 585
Аз гледам да не мисля много за тези неща, не са в моя власт, на късмет е, а дори и да объркат нещо, нищо не мога да направя. Така че не ги мисля проверителите

# 586
  • софия
Те и да объркат нещо, не дай Боже, нищо не можем да направим. Не съм попаднала до сега на информация за коригирана оценка в резултат на грешка на проверители.

# 587
  • Някъде в Европа...
Ох, нашата учителка  по БЕЛ казала на децата,че нейни колеги й споделили, че се обмисля отпадане на въпроса с редакцията на грешки и заменянето му със закрит въпрос. Как ще заменят задача за 14 точки със закрит въпрос не ми е ясно. Дано   не е вярно!
Айййй..не думаййй! Да не отпада! Моето чаве точно там му е силата, рядко пропуска да не отбележи грешка, всички ги открива (в последния тест вчера беше пропуснал само тиренцето в сравнителна степен на прилагателното)
Тезата да отпада! Там е много слаб...

Някой пита за седмицата 6-12 юли -
MollyBy   
..Ние тогава ще сме на Созопол...Не се подават документи в този период...Даже и да им дават някакви документи (знам ли свидетелството кога ще им дадат?!) в този промеждутък, ще ги вземаме на 13.07 (дай боже, и тогава да го запишем вече в 8 клас)

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 16:21 от AIR

# 588
Имам и аз един въпрос, за който вече забравих имаше ли окончателен отговор. Това е, защото много забравям напоследък, много.

Подаването на заявление за участие във второ класиране ще може ли да е онлайн?

И ще ви се похваля Simple Smile На 03.08. ще ми е първият работен ден в София. МБАЛ "Надежда". Пени се не пени ще се местим. Егати напрежението, дето ме е обзело.
Даже не знам има ли смисъл набора да участва в класиране за две области, т.е. да участва и за Плевен. Или за всеки случай, да не стане нещо, пу-пу...

И друго ще кажа - гледам резултатите, които съобщавате от ПИ на децата ви, но когато излязат точките от НВО аз няма да ви казвам колко са неговите. Само съжалителни коментари ще предизвикам Joy

Сега имам нелеката задача да намеря най-чудесното училище за петокласника, в което има място и ще искат да го вземат.

# 589
Не се депресирай, не всички ще са с високи точки, а пък има ценни съвети за ползването им. Никой няма да те съжалява. Hug. Или поне няма да си сама Wink

# 590
  • софия
Да, за второ може онлайн. След него вече е ръчно-крачна система.

Добре дошла в София! Ще работиш на много хубаво място Simple Smile Къде ще живеете? Не за друго, а болницата е леко в периферия, около нея няма (добри) училища и ще имате голяма логистика по пътуване.

Това, че моето дете е имало някакви точки на ПИ не означава, че ще се справи по същия начин и на ейчбиото. Божа работа.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 16:28 от zvаnchе

# 591
  • София
Чакайте, чакайте - точно второ беше с подаване на място.
Тези дни пак четох, че някъде бяха писали, че за първо и трето се подава онлайн, ама да видя дали ще се сетя къде.

# 592
  • у дома...
Това кой какви точки ще изкара на изпитите е относително. Важното е децата да са спокойни и да дадат всичко от себе си на 15 и 17.

# 593
  • Някъде в Европа...
Дикси, честито! Браво! Това е много смел ход, особено с двама ученика! Браво! А за точките на набора не се коси, съвсем нормално е нашите деца от провинцията да са с по-ниски резултати. Сама виждаш, няма такива високи балове за влизане в нашите училища, а и предлагането откъм подготовка за НВО е много малко...
Ред, и аз знам, че за участие във второ класиране се ходи в училището, в което е излязло детето на първо, да се подаде заявка за участие във второ...(миналата година зет ми е ходил до Испанската да запише племеникът ми за участие във второ)

# 594
Къде ще живеете? Не за друго, а болницата е леко в периферия, около нея няма (добри) училища и ще имате голяма логистика по пътуване.

Няма да живеем около болницата. Ще живеем близо до училището на малкия. Кое е то, обаче, още не знам Simple Smile))

Но ми е много важно да разбера за заявлението за второ класиране дали ще може онлайн. Поне до 15.06. да съм наясно, че логистиката за после не знам каква ще е, но сега правя една друга Grinning

# 595
  • София
Сетих се Simple Smile
От едната школа са ни пуснали указания, така че там го четох.
Но по-скоро да изчакаме дали МОН официално ще го потвърдят за тази година.

Дикси, вашата година съвсем интересна! Simple Smile
Много хубаво място за нова работа.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 16:38 от Red

# 596
  • софия
Четейки Наредба 10 разбирам, че третият етап е със заявления:
" (2) Във втория етап на класиране учениците по ал. 1, т. 2 се класират на мястото си от първия етап на класиране или на по-предно свое желание.
(3) Резултатите от втория етап на класиране се обявяват от началника на регионалното управление на образованието.
(4) Класираните ученици се записват в училището или губят мястото, на което са класирани.
(5) Приемащите училища предават в регионалното управление на образованието списъците със записаните ученици и свободните места.
(6) Второто класиране приключва с обявяване от началника на регионалното управление на образованието на свободните места за трето класиране.
Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) (1) В третия етап на класиране участват ученици, които:
1. не са приети;
2. не са кандидатствали до момента.
(2) За участие в третия етап на класиране учениците подават заявление до началника на регионалното управление на образованието, в което подреждат желанията си за обявените свободни места."
За първи и втори не е описано подобно нещо.

Дидева, Мария, Спанака и Слънчева знаят със сигурност.

# 597
Трябва ли децата да присъстват на записването в училищата или не?
Извинете ако е обсъждано, но изпуснах доста теми и не съм чела всичко.

# 598
  • Sofia
да ви запитам Simple Smile
НВО се проверява във 22, това означава ли, че учителите от 22 може да си проверяват работите на своите ученици? Звучи ми като недопустимо, но... вече нищо не ме изненадва Simple Smile
Първо самата сграда, в която са компютрите какво значение има коя е? Дали ще е 22-ро, както беше преди 2 години не е сигурно. М.г. беше в Киров. Второ, работите се проверяват в цялата страна и дали учител от 22ро ще провери работа на дете от 22ро е голяма случайност и няма как самият учител да го знае. Учители, които преподават на 7 клас, както и тези, които имат деца в 7 клас нямат право да са проверители. Подписват декларация за тази цел.

Ами... нашата по БЕЛ споделила, че е проверител... Всяка година била, включително показвала работите на родителите...
Иначе това, което пишеш е нещо, което и знам от школата на дъщеря ни, но... плаши ли ги, на интересна ли се прави... да е жива и здрава Simple Smile

# 599
  • София
За второ класиране се подава заявление в училището, където е прието детето на първо. Тоест НЕ може онлайн!

Общи условия

Активация на акаунт