НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 3

• 40 712
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Здравейте!

Чак сега видях, че има тема специално за мамите с термин ноември! Изпуснала съм доста и не можах да прочета всичко, но оттук нататък ще следя. Blue Heart
Имам въпрос: Знаете ли дали във Варна се провеждат Училища за родители (На живо, някакъв цялостен курс за раждането и първите дни с бебето) ? Thinking
Търсих доста в нета, но за Варна ми излизат само онлайн едночасови лекции.

В София има доста такива (например ето този: http://shterevhospital.com/bremennost/iniciativi-za-bremenni/uch … badeshti-roditeli ) , но за жалост не можем да бъдем  там 3 недели подред.

Мерси предварително! Relaxed

# 586
Лили, тук за сега и аз не намерих нищо. Но и честно казано не ми се бута май из хората, предвид ситуацията. Има мн онлайн лекции на Училище бебе, та виж тях например Wink
Хубав понеделник от нас, момичета ❤

# 587
  • Варна
Здравейте момичета,радвам се че всички сте добре и бебчетата растат 😊
Искам да питам нещо относно болничните. В 30 дневен болничен съм,като мисля да не се връщам вече на работа,НО ще сменям гинеколога си.Имате ли идея дали ще е проблем това за болничния,който в момента ми е издаден,защото е от друг лекар? Ще го сменям на 14.07,а сегашния ми болничен е до 25.07. Дали трябва да вадя нов от новия лекар,който да представя пак на работодаделя или не е проблем просто после новия ми следящ да го продължи.

# 588
Мисля, че новия следящ може да ти издаде нов от датата на която свършва стария.Но пак трябва да го питаш,те ще знаят. И аз се замислям дали да не го сменя досегашния.

# 589
  • Варна
Мисля, че новия следящ може да ти издаде нов от датата на която свършва стария.Но пак трябва да го питаш,те ще знаят. И аз се замислям дали да не го сменя досегашния.
Аз просто няма как да не го направя.Никакво отношение и внимание към мен и бебето ми.Нито ме гледа на видеозон,нито обеснява каквото й да е.Прегледа е точно 10 минути,като единствено ми мери кръвно и ме тегли.
Дано твоят е по-читав.

# 590
Това за АГ по здравна каса ли е? Моят, на който ходя на частно, дори е такъв (не обяснява почти нищо, вадя му думите с ченгели), а другият  (по ЗК) последния път ме информира, че през 1985 г. имал любовница. 😱
Това, разбира се, е най-важната за мен информация. Всичките не стават. Аз на читав лекар, както аз го разбирам не съм попадала.
Добре, че ми е за втори път, та долу-горе ми е ясно какво се случва.
Аз усетих движенията на бебето преди няколко дни, в 17 г.с.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 19:55 от Helinor17

# 591
  • Варна
Ох аз съм в края на 19-та и още нищо не съм усетила,а нямам търпение вече,а и се притеснявам така дали всичко е наред.
Вече корема ми е доооста напред.

# 592
Ох аз съм в края на 19-та и още нищо не съм усетила,а нямам търпение вече,а и се притеснявам така дали всичко е наред.
Вече корема ми е доооста напред.

Аз днес започвам 20та седмица, с две близнета с две предни плаценти, обаче единственото, което от време на време усещам, е по-скоро гъделичкане.

Нямам търпение и аз вечв да усетя някой хубав ритник Simple Smile

Иначе килограми и корем да искаш ... Grinning

# 593
При първа бременност обикновено се усеща по-късно, около 20 г.с. А, и като не знаеш какво точно да очакваш като усещане. Аз рядко усещам движенията и съвсем леко.
При първата бременност също не ги усещах често и много се притеснявах, но явно си зависи от бебето.

# 594
  • Варна
Леле какви са тези лекари дето описвате...  Dizzy Face Аз явно имам късмет - най-случайно се записах при много готина лекарка. Отидох при нея уж само за да констатира, че има бременност, но ми хареса отношението й и в последствие останах при нея да ме следи. (Това е др Ступина от Майчин Дом, Варна).

Иначе за ритничетата - аз съм точно в 22 седмица и се усеща слабо. Казаха ми, че съм с предна плацента, a и освен това ми е първа бременност. Иначе бебчето се върти супер много, на ехографа не се спира на едно място и аз хем го виждам, че шава, хем нищо не усещам понякога. Smiley Така че не се притеснявайте! 
Аз се психирам като един ден го усетя и после примерно 2 дни нищо, но явно е нормално.

# 595
И на мен ми е първа бременност. Със задна плацента съм и започнах да усещам бебка в 17+6. Много е яко Relaxed леко побутва корема един ден от ляво, един ден от дясно. Таткото като сложи ръка и спира Grinning

# 596
За първи път усетих движения (като пукане на мехурчета под пъпа) чак 21 г.с. Оттогава поне веднъж на ден шава и вече го разпознавам и е по-отчетливо. Например като стоя сгъната на стол, ме почуква, вероятно му става тясно:D

Поне за това да не се психираме, сигурно зависи и от бебето дали е кротичко или по-бурно, моето май е кротошанче.

# 597
Аз съм вече в 21ва седмица с предна плацента, бебка много рита , особенно сутрин и вечер . Усещам я от 17 седмица , но е втора бремвнност и съм доста слаба

# 598
Боже ние сме същите, играе карате и когато той си сложи ръката и стоп. Миналата седмица успя да хване 1 ритник.
21+4 г.с съм вече +6 кг, а бебо е 420гр (гледам че в различните приложения и сайтове го дават след 22г.с да е над 400 дали е нормално да върви напред, предвид че съм с късна овулация 🙄). Усетих за първи път бебето края на 4 месец може би 15-16г.с. с предна плацента съм и първа бременност. Явно всеки е различен.

# 599
Аз ги усещам от преди месец някъде, т.е около 16 г.с., сега 21 + 4 сутрин и вечер е голям бой. Сложа ли си аз или някой друг ръката са по-кротки и от ангелчета. Забелязах ги обаче, че реагират на лая на кучето и като се люлея на люлката, много се активизират 😂

Общи условия

Активация на акаунт