Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 19 479
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • в страната на чудесата
Но пък във Франция отварянето на училищата не срина здравето...
Според мен в началото никой не знаеше как ще се развият нещата - имаше като опит само локдаун в Китай и примерът ломбардия. Според мен и двата много крайни. Сега всички сме по-образовани (надявам се).
Фенси, аз бях толкова изненадана от пълната 6 и значката, че питах дали има директива за високи оценки. Нанесох обида на младежа Simple Smile

# 466
  • София
Лейка, а във Франция с какви мерки отвориха училищата, знаеш ли? Интересно ми е, че да имам психологическа готовност за възможните варианти Simple Smile При нас както е тръгнало, а и с типичната у нас липса на организация и предвидливост, изобщо не се наемам да прогнозирам нищо вече. Опитвам се да се настроя за всички варианти между двете крайности (включително) от ДО до всичко по старому. Joy

# 467
  • София
Мда, ако е ДО от септември, вкъщи трябва да имаме човек на пълно работно време да работи с ПУКчето. Пандемията от свинския грип през 2009 е продължила около година с над 60 млн. заразени. Кофти работа са тези вируси. Няма да се изненадам от ДО, но ще търсим решения в крачка.

# 468
  • София
Хм, сега се сетих, не бяха ли във Франция с маркировките за дистанция още от вън на училището, организация за не смесване на класовете, и там ли се оплакваха учителите, че учебния процес страда, защото повечето време им отива за опити да спазват новите правила за дистанция и дезинфекция? Там ли бяха случаите със 70 затворени училища или 70 ученици, вече не помня, още в началото? По едно време излизаше информация за различните страни и започнах да ги обърквам. При нас ми се струва, че ако отворят училищата по-скоро ще е както си беше, пък евентуално ще затварят ако има случаи в конкретно училище. Много от мерките в други държави просто ми се струват неприложими у нас.
Да, Аш, за тези с малки деца със сигурност ще трябва осигурен възрастен за помощ ако е ДО. Тъпото е, че нищо не се знае и не може да се планира...

# 469
  • София
Абе, важното е да сме здрави, другото ще го изпланираме все някак (и Гришо е с корона Frowning1).

Определено обаче ще бъдем по-подготвени за летящ старт в ДО - ако се повтори сценарият от последните месеци Joy.

Моята щерка вече не ще да става учител по музика. Сега иска да е учител по ИТ (госпожата по ИТ в училище била най-яката Laughing).

# 470
Мда, ако е ДО от септември, вкъщи трябва да имаме човек на пълно работно време да работи с ПУКчето. Пандемията от свинския грип през 2009 е продължила около година с над 60 млн. заразени. Кофти работа са тези вируси. Няма да се изненадам от ДО, но ще търсим решения в крачка.
Аш, така е. Ама да ти кажа през 2009 г. си спомням свинския грип, както и помня през 2006 птичия грип - то и тогава беше една драма! Но и в двата случая нямаше такива ужаси, истерии и затваряне на цели държави.
Моя приятелка живее в Англия и казва, че засега при тях е нормално връщането на училище. Но става въпрос за Ковънтри. В другите части на UK не съм питала как е.

# 471
  • София
Пули, цифрите за смъртността сега са много по-притеснителни и затова може пак да ни сложат на ДО.
Скрит текст:
При свинския са починали около 500,000 при 60 млн. + заразени, ако не се лъжа, а от короната - 500,000 вече са починали при 9 млн. заразени и само 4 месеца са изминали от началото на лошите новини в Европа, или 6-7 месеца от началото в Китай.

# 472
  • В офиса
Ох, как ПУК ДО. За пръв път в училище, нов клас, нови приятели и ДО. Та те се учат сега да пишат, това да не ти е стереометрия за 11-и клас, че да мога да помагам Grinning
Аз наесен с ПУК, 2-ри, 7-ми и 12-и клас, ако ДО продължи, ще стигна до момента да се гръмна ритуално някъде най-късно към Коледа.
Мечтая си за един нормален спокоен ден с 360 спешни задачи в офиса Grinning
Макар че онова, че децата не заразяват и не разпространяват май не е съвсем вярно.
Предполагам (всъщност се надявам), че нашето училище мисли по въпроса за организацията на следващата учебна година. Живият контакт с учител е изключително важен. Дано да почерпят опит от другите страни, да отсеят негативите и да продължат с позитивите.
Както са по 20 човека в клас, вижда ми се съвсем възможно да ги разделят на 2 групи от по 10 човека и да имат редуване на целодневни занимания и самоподготовка. Няма да се преучат ако имат цял ден учебни предмети без спорт и музика, а на другия ден само спорт, да кажем.

# 473
  • София
ако ДО продължи, ще стигна до момента да се гръмна ритуално някъде най-късно към Коледа.
Дай, ако ще се гърмим, да е заедно направо - така ще постигнем по-ефектно инфлуенсване Joy Макар, че аз не съм с четири деца. Само с три съм (но имам и куче), както и мъж-работохолик Simple Smile

# 474
  • София
Абе, ще се гърмите пък сега Joy А кой ще остане да пише тук мислите ли? Joy Ще избутаме някак, няма да се даваме така лесно, я Simple Smile Ще си организираме сбирки в темата на Бело, червено, дезинфектант и к'вот дойде Simple Smile

# 475
  • София
Може да извадим късмет до есента всичко да се размине. Най-малкото ще се разбере сега покрай детските градини и разни частни занимални (защото видях, че близката частна занималня приема деца) как стои въпросът с прехвърлянето на вируса между учители и деца. Ще ги държа под око, доколкото е възможно, вече дори ще минавам умишлено по този път, покрай нея, за да видя как ва е динамиката.

# 476
Според мен септември ще почнем нормално. Ако има затваряне, ще е със застудяването.
Честно казано, не разбирам защо държавата от едната крайност мина в съвсем другата без никакви мерки и допусна дифузно разпространение.

# 477
  • софия

Аз наесен с ПУК, 2-ри, 7-ми и 12-и клас, ако ДО продължи, ще стигна до момента да се гръмна ритуално някъде най-късно към Коледа.

Официално те обявявам за застрашен вид! Дистанционно обучение със 7 и 12 клас е достоен старт на полудяване и евентуално гръмване съвсем ще послужи за ново майчинско движение "Св. Тинкърбел"
Ужас просто! Наистина ще заслужаваш огромно съчуствие!
Ужас! дано не се налага ....

# 478
  • София
Чак онзи ден, като видях отговорни фактори по срещи и пленуми, плюс репликата на онзи от Информационни технологии, че според него датата на изборите ще е някъде около 22 март, ми просветна, че всичко е заради предизборните кампании и вътрешнопартийните неща, които те трябва да свършат. Все пак, без значение от коя партия са, всички са политици и имат тяхна игра, която трябва да играят. Стигнах до извода, че е заради изборите, иначе няма как да им текат подготовките. Затова и цялата работа с мачовете и баловете - събират се много хора и "ще видим какво ще стане".

# 479
  • София
Наистина, ако Тинкърбел издържи, аз нямам никакво основание да давам фира. Както написа - има 12-класник, 7-класник, 2-класник и ПУКче - мисля, че трудно може да се докара по-невероятна комбинация за ДО от тази. Така че - трябва да се опитаме всички да държим Тинки във форма и да я "наглеждаме" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт